Mosley: "Motorul standard este cea mai buna solutie"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.10.2008
Max Mosley este convins ca propunerea FIA pentru utilizarea unui motor standard in F1 incepand din 2010 este cea mai buna solutie pentru viitorul acestui sport.

Cu numai cateva ore inaintea intalnirii de la Geneva cu reprezentatii FOTA, Mosley a acordat un interviu agentiei de presa Reuters in care afirma ca motorul standard este cea mai buna solutie pentru reducerea costurilor in F1.

In plus, britanicul crede ca producatorii din F1 vor realiza avantajele unei astfel de solutii, motiv pentru care acestia nu vor parasi Formula 1.

Presedintele FIA afirma ca libertatea de a dezvolta noi tehnologii care sa fie ulterior introduse pe masinile de strada este esentiala pentru credibilitatea sportului.

"KERS va fi o tehnologie esentiala pentru toate vehiculele in viitor ca principale metode de propulsie", a declarat Mosley. "Prin urmare, FIA intentioneaza sa mentina KERS ca un diferentiator in Formula 1 si sa ii creasca importanta in 2011. Asta va oferi Formulei 1 mai multa relevanta si credibilitate decat utilizarea unor motoare foarte scumpe si cutii de viteze foarte usoare si ultrasofisticate, ambele fiind irelevante pentru caile moderne de transport".

Mosley a dezvaluit ca va continua sa sprijine ideea motorului standard in Formula 1 in cadrul intalnirii de marti de la Geneva si este determinat ca noul regulament sa forteze echipele sa cheltuiasca banii in zonele din care pot beneficia toate sporturile cu motor.

"Nu este rational sa standardizezi o noua tehnolgie care este direct relevanta pentru singura mare problema din transporturi - eficienta energetica - permitand totodata continuarea dezvoltarii in toate zonele irelevante precum aerodinamica", a adaugat el. "Tehnologii precum KERS si recuperarea si reutilizarea caldurii ar trebui sa fie diferentiatorii in F1 in viitor, nu tehnologiile vechi si fara sens ca motoare foarte rapide sau aerodinamica specifica Formulei 1".

Comentarii (5)

  • nebunie
    cum drec sa standardizei motoarele ?
    mosley si cu bernie trebuie dati afara...o sa distruga tot sportul.
    0 0
  • mda...
    mosley chiar vrea sa vada echipe gen "coca-cola f1 team " , "team giolgau" si altele... daca vrea motoare standardizate...de ce s-ar mai chema echipele Ferrari , Mclaren Mercedes , BMW , Renault si altele...nu degeaba a zis Enzo Ferrari ca "aerodinamica e pentru cei ce nu stiu sa faca un motor " sau ceva de genul . NAGY !
    0 0
  • @raduku
    "aerodinamica e pentru cei ce nu stiu sa faca un motor "
    hahahaha.... intr-adevar :)
    0 0
  • serios?!
    "aerodinamica e pentru cei ce nu stiu sa faca un motor "
    hai ca-i buna :)))
    0 0
  • @
    da asa a zis ... nu stiu daca gasesti pe google sa te convingi si mai mult :) dar merita sa te interesezi daca nu esti sigur :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru