Noi facilitati pentru fanii F1 in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.01.2009
Fanii Formulei 1 vor avea acces permanent la comunicatiile radio ale echipelor, iar FIA analizeaza posibilitatea de a afisa greutatea monoposturilor la finalul calificarilor.

FIA si-a propus sa revolutioneze experienta fanilor care urmaresc Marile Premii in fata televizorului, mai ales ca audientele au depasit anul trecut pragul de 600 de milioane de telespectatori.

Potrivit reputatului jurnalist britanic James Allen, una dintre masurile adoptate de FIA in acest sens este posibilitatea de a asculta toate conversatiile radio dintre echipe si piloti.

Acest lucru putea fi realizat numai partial in sezonul trecut, intrucat echipele aveau posibilitatea de a controla ce tip de conversatii sunt transmise in direct la TV. Renault a fost echipa cea mai deschisa la aceasta facilitate, insa team-uri precum McLaren sau Ferrari utilizau sistemul doar pentru turul de onoare de la finalul cursei in cazul unei victorii.

Din 2009, comunicatiile radio echipa-pilot vor fi complet deschise, astfel ca regizorul transmisiunii va putea oferi telespectatorilor secvente audio mult mai interesante.

O alta masura, care in acest moment se afla in stadiul discutiilor, se refera la posibilitatea ca FIA sa dezvaluie greutatea tuturor monoposturilor la finalul calificarilor.

Desi in acest mod fanii vor fi mult mai informati in privinta cursei de dumionica, James Allen considera ca aceasta facilitate ar ucide din fasa suspansul pentru cursa urmatoare, intrucat telespectatorii ar cunoste motivele pentru care un pilot mai slab cotat a reusit pole positionul si, mai ales, ar putea anticipa momentul in care acesta va intra la boxe.

Practic, atat fanii cat si echipele ar cunoaste momentul exact al primelor opriri la boxe. Jurnalistul britanic sustine ca, tocmai din aceasta cauza, toate echipele ar ajunge in cele din urma sa adopte strategii similare pentru sesiunile de calificari.

Taguri: facilitate, fan

Comentarii (1)

  • maaare lucru...
    ...parca vad (aud) ca nu rateaza prietenu' Miki nici o convorbire sa nu vorbeasca el "peste", exact cat sa nu pricepem nimic! E clar ca o sa-i fie mai greu anul asta la cate convorbiri or sa fie dar... nu-i nimic, se straduieste! ;o)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru