O noua victorie pentru Kobayashi in GP2

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.04.2008
Pilotul de teste al echipei Toyota, Kamui Kobayahi, a obtinut o noua victorie in GP2 in cursa de duminica din Bahrain.

Din prima linie a grilei de start au plecat Karun Chandhok si Diego Nunes, cei doi acrosandu-se insa in primul viraj si producand haos in spatele lor.

Romain Grosjean, pilotul de teste al echipei Renault, a preluat conducerea, in timp ce alti patru piloti, Petrov, Kobayashi, Adrian Valles si Sebastien Buemi, s-au luptat pentru locul secund.

Totusi, la jumatatea cursei, Grosjean a incetinit dramatic, iar Kobayashi l-a depasit foarte usor, preluand astfel conducerea cursei. La scurt timp, Grosjean a abandonat din cauza unor probleme la frane.

In spate, Sebastien Buemi, pilotul de teste al echipei Red Bull, l-a depasit pe Petrov si si-a trecut in cont locul 2.

Comentarii (24)

  • Tzeapa
    Ce tzapa am luat. Tocmai l-am scos pe Kobayashi.
    0 0
  • hmmm
    si Grosjean.....care a luat titlul?.......nu se puncteaza?
    0 0
  • ga2007
    Cursa 1 de sambata
    Si cursa de sambata a fost castigata de Romain Grosjean.Dati-i si lui punctele aferente.
    "Kamui Kobayashi took the GP2 Asia sprint race win at Bahrain, but even though Romain Grosjean didn't score, it's the Frenchman who claimed the title.
    0 0
  • OFFF!
    Cata prostie este in acest concurs...
    0 0
  • ...
    AICI ESTE VORBA DE F1 NU DE GP2,CE ABURITI LA CREIER SUNT CEI CARE AU PUS ACEASTA STIRE.....
    0 0
  • Ciudat
    Faptu' ca Grosjean a luat titlu' nu merita punctat?!
    0 0
  • calinjv nu ai luat tzeapa...
    era logic sa pui ca pilot de teste pe cel care a castigat titlu ,pentru ca se puncteaza mai mult ...de regula...aici nu se puncteaza deloc si ordinea aparitiei stirilor lasa mult de dorit
    0 0
  • Relaxativa
    Daca s-au apucat sa puncteze piloti de teste care activeza in GP2, e clar ca vor fi punctati toti, acum ca voi vreti sa speculati ordinea postari stirilor e altcea !
    0 0
  • Cursa de sambata
    si totusi cursa de sambata de ce nu se puncteaza...???
    0 0
  • Romain Grosjean
    Nush cum se dau stirile...
    Pilotu care a castigat sambata nu e punctat...dar cel de duminik da...
    0 0
  • Grosjean???
    Vreo explicatie din partea admin de ce nu s-a punctat si Grosjean care a castigat cursa de sambata si titlul?
    0 0
  • CE JENANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Adica Grosjean ia TITLUL GP2 Asia (http://www.gp2series.com/en/website/gp2asia/), castigand si prima dintre celel 2 curse, si la Automarket NU IA NICI UN PUNCT! Sunteti PENIBILI! RUSINE!!!
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    Ai facut pe smecherul cu stirea asta, dar de fapt te-ai facut de cacao! Revizuieste-ti propriile comentarii de la ultima cursa GP2 si o sa vezi si de ce - in caz ca ai uitat!
    0 0
  • @ Daniel Popescu (continuare)
    Uite si linkul, sa nu cumva sa te obosesti: http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/10454/kobayashi-a-castigat-prima-cursa-in-gp2.html ;)
    0 0
  • @npacurar
    Intrucat limbajul folosit de tine in cadrul sectiunii de comentarii nu este unul civilizat, primesti avertisment! La urmatoarea abatere de acest gen vei fi exclus din concurs. Asa cum am specificat si la stirea precedenta din GP2, pilotii de teste din F1 care termina pe podium o cursa de GP2 sunt punctati in F1 Champ. Punctarea se face pe baza unei grile stabilite, iar pilotii care au terminat pe podium si in Bahrain, si in Malaezia, au fost punctati cu aceeasi masura, asa cum reiese foarte simplu si din cele doua stiri.
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    Pe Kobayashi l-ati punctat data trecuta pentru ca a castigat PRIMA cursa.... Acum Grosjean a castigat PRIMA cursa. Repet intrebarea: de ce nu l-ati punctat?!
    0 0
  • totusi........
    cursa de sambata nu onteaza ? grojean a terminat primul sambata...adica, a fost pe rpimul loc pe podium...... Nu vreau sa iau apararea nicicui...dar daca e corect....sa fie peste tot....nu ?
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    Iar LIMBAJUL folosit de mine mai sus este FOARTE civilizat. Toate cuvintele folosite de mine sunt usor de gasit in DEX si nu sunt injurii. Eventual TONUL limbajului este IRONIC, dar asta e ca urmare a modului in care tratati o parte din participantii la concursul Automarket - adica cu IGNORANTA. La revedere!
    0 0
  • @npacurar
    Kobayashi a castigat in Malaezia tot a doua cursa, cea de duminica! Prima cursa de GP2 din Malaezia, de sambata, a fost castigata de Vitaly Petrov. Asa cum pentru Malaezia s-au acordat puncte doar pentru cursa de duminica, la fel s-a procedat si acum, in Bahrain.
    0 0
  • @ Daniel Popescu
    O mica analiza:
    1) Titlul stirii mai vechi despre Kobayashi era: "Kobayashi a castigat prima cursa in GP2" Lipseste cuvantul "SA" - prima SA cursa... ca sa fie mai clar chiar de la inceput ca nu era vb de prima cursa din weekend, ci de prima SA victorie.
    2) Punctajul in GP2 se acorda astfel: "Race 1 Saturday: 10-8-6-5-4-3-2-1
    Race 2 Sunday: 6-5-4-3-2-1
    Pole for Saturday race: 2 points
    Fastest lap in each race: 1 point.
    Race 2 starts with a reversed top 8 grid based on the results from Race 1." L a o analiza detaliata rezulta ca Buemi a luat 14 pct (8 sambata si 6 duminica - din care unul ptr fastest lap) Grosjean a luat 13 pct (toate sambata, ptr pole, locul 1 si fastest lap) si Kobayashi vine pe trei cu 12 pct (6 sambata si 6 duminica - ptr locurile de pe podium). Deci ADEVARATUL invingator moral al weekendului din Bahrain e Buemi, nu Kobayashi. E incorect sa te referi DOAR la prima sau DOAR la a doua cursa!
    3) Dar aici e vorba si de faptul ca in urma rezultatelor din acest weekend, Grosjean a castigat TITLUL de CAMPION al GP2 Series Asia, ceea ce voi ignorati cu desavarsire. Mi se pare ca asta NU e fair-play deloc!
    0 0
  • ga2007
    Grosjean took the title
    Grosjean took the title despite failing to score in Sunday's race, and the ART driver admitted he would have preferred to clinch the title in style.

    "I was declared champion even though I had to retire from the sprint race," he said. "You always prefer to win a title with a victory. Still, it enhances our motivation and confidence for the GP2 Series which will start in a few weeks.

    0 0
  • Pentru Grosjean-isti ;)
    La ora asta, redactia Automarket s-a inchis cu siguranta, iar maine sunt sanse foarte mici ca cineva de la ei sa mai revina asupra acestui subiect... Asa ca va trebui sa trecem mai departe, peste asta, si sa incercam sa luam puncte din alte stiri. Succes! Dar eu unul, am un gust amar in gura...
    0 0
  • si totusi Grosjean!!!!
    Cred ca totusi merita si Grosjean ceva puncte. Macar bagat in seama cu un punct.
    0 0
  • speedyro
    driverX
    daniel popescu .. nu vreau sa fiu rautacios pt ca am obs ca te-ai razbunat ca o femeie acida repede pe mine .. insa .. sincer .. incercati sa acordati punctele un pic mai chibzuit .. iar Grosjean trebuia punctat.. fara discutii .. n-am nimic de reprosat in rest.. decat ca .. in fine.. bafta..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru