OFICIAL: Barrichello si Hulkenberg, la Williams din 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.11.2009
Williams a confirmat luni ca Rubens Barrichello si Nico Hulkenberg vor concura pentru echipa incepand din sezonul 2010, fara a mentiona insa durata contractelor celor doi piloti.

Williams F1 Team a anuntat luni dimineata noua linie de piloti pentru sezonul 2010. Asa cum se anticipa inca de acum cateva saptamani, Rubens Barrichello si Nico Hulkenberg vor forma cuplul cu care Williams spera sa revina in elita Formulei 1 dupa un sezon 2009 preponderent dezamagitor.

Rubens Barrichello a pilotat in acest an pentru Brawn GP, iar contractul sau cu echipa lui Ross Brawn a expirat la finalul acestui sezon. In ciuda faptului ca a luptat pentru titlul mondial, brazilianul nu a reusit sa isi asigure locul in echipa pentru anul viitor, insa a fost adoptat de Williams pentru experienta sa. Locul sau la Brawn GP ar putea fi luat chiar de Nico Rosberg, care a anuntat saptamana trecuta ca va parasi Williams, urmand sa concureze pentru una dintre echipele motorizate de constructorul german Mercedes.

La randul sau, Nico Hulkenberg a fost pilotul de rezerva al celor de la Williams si are un palmares impresionant, fiind campion in competiile GP2, F3 Euroseries, Formula 1 Master, A1GP si Formula BMW Germania.

Germanul a fost creditat cu sanse reale de a face pasul in Formula 1 intrucat a avut evolutii bune si in testele efectuate anterior pentru Williams.

"Barrichello nu are nevoie de nicio introducere. Nu este numai cel mai experimentat pilot din Formula 1, ci si un pilot talentat si pasionat care a luptat pentru titlul mondial in acest an. Nico Hulkengerg a castigat campionatul GP2 in acest sezon din postura de debutant si anterior a castigat F3 Euroseries, Formula 1 Master, A1GP si Formula BMW Germania", a declarat Frank Williams, seful echipei Williams.

Daca Rosberg are viitorul asigurat in Formula 1, nu acelasi lucru se poate spune despre Kazuki Nakajima, care a dezamagit echipa prin prestatiile sale din acest sezon. Japonezul nu a reusit sa castige niciun punct in 2009 desi se afla deja la cel de-al doilea sezon pentru Williams. De altfel, se vehiculeaza ca Nakajima a pilotat pentru Williams numai pentru ca britanicii utilizau motoare Toyota, intrucat japonezul face parte din programul de dezvoltare pentru piloti al constructorului nipon.

Intelegerea a ajuns insa la final dupa ce Williams a renuntat la motoarele Toyota in favoarea celor oferite de Cosworth.

Cu toate acestea, Williams a anuntat ca Rosberg si Nakajima vor face parte din echipa pana la finalul anului. "Nico Rosberg si Kazuki Nakajima raman pilotii nostri pana la finalul anului 2009 si as dori sa le multumesc pentru contributia lor in cadrul echipei", a mai precizat seful Williams.

Via | Williams

Comentarii (1)

  • Rugaminte
    Spuneti-mi cum pot sapa de fereastra ARBOinteractiv, ca sa pot citi stirile. Nu pot intelege agresiunile acestea la bunul simt. Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru