OFICIAL: Bottas, noul coechipier al lui Maldonado la Williams în 2013!

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat miercuri promovarea lui Valtteri Bottas la echipă pentru sezonul 2013 alături de Pastor Maldonado. Bruno Senna este în pericol să nu aibă niciun loc pentru anul viitor.

Williams şi-a definitat miercuri linia de piloţi pe care o va alinia în sezonul 2013 al Formulei 1. Aşa cum se anticipa de mai multe săptămâni, echipa britanică l-a promovat pe finlandezul Valtteri Bottas în postura de pilot titular după trei ani în care a fost pilot de rezervă.

Rolul său în cadrul echipei a crescut în acest an după ce a evoluat în 15 sesiuni de antrenamente ca parte a programului prin care a căpătat experienţă la volanul unui monopost de Formula 1, iar finlandezul a admis că visul său de a concura în Formula 1 a devenit în sfârşit realitate.

"Visul meu a fost întotdeauna să concurez în Formula 1 şi este incredibil să fac asta cu una dintre echipele legendare din sport. M-am bucurat de cei trei ani petrecuţi la Williams până acum şi mă simt ca acasă, aşa că obiectivul meu a fost întotdeauna să rămân şi în 2013 şi să progresez ca pilot titular", a declarat pilotul în vârstă de 23 de ani.

Urmareste Automarket
Bottas va fi astfel noul coechipierul al lui Pastor Maldonado, care va ajunge anul viitor la al treilea sezon alături de echipa britanică.

Şeful Frank Williams consideră că linia de piloţi propusă pentru 2013 este una competitivă.

"În Maldonado şi Bottas avem două dintre cele mai interesante talente ale sporturilor cu motor şi sunt entuziasmat de ce poate aduce 2013 pentru Williams. Maldonado a demonstrat întotdeauna o formă remarcabilă, iar în acest an s-a maturizat ca pilot. Bottas este unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi cu care m-am întâlnit şi aştept multe lucruri bune de la el în viitor", a precizat el.

Williams a renunţat astfel la serviciile lui Bruno Senna, care riscă să rămână fără echipa anul viitor în condiţiile în care exista puţine locuri disponibile. Practic, numai Force India şi Caterham mai au un loc disponibil, însă Senna nu este pe lista niciuna dintre acestea.

Via Williams

Comentarii (4)

  • vyctor7
    O mare greseala acest Bottas nu va confirma mai bine al lasa pe Senna si al forta sa aibe mai mult tupeu in calificari ca in curse se descurca bine .In ultima cursa Vettel l-a lovit pe Senna si nu invers dar pe german nu-l sanctioneaza nimeni ptr nimic inclusiv depasirea lui Kobayashi pe steag galben.
    5 13
  • senna nu are stofa unchiului.... are sclipiri, este rapid uneori, dar nu are stofa de pilot.
    dezavantajul lui Bottas este varsta lui. In schimb, potential are, nu degeaba a fost propus de mai multe ori pe liste ca si titular.
    3 0
  • Jugarugabi
    vyctore, esti analfabet rau tata...
    3 0
  • Io stiu ce sa zic...la 23 de ani eu unul cred ca e destul de Ok sa intre in F1. Tinand cont c-a fost deja pilot de teste si a condus efectiv chiar monopostul Williams (nu ca Susie Wolf, ,de exemplu - sau alti piloti de teste la echipele lor) perioada de acomodare va fi destul de scurta.

    Cat despre Senna, mie nu mi se pare ca n-are stofa de pilot. Clar, nu e Ayrton Senna, dar e relativ constant , e pe-acolo, pe la locul 10, si de pe alta parte- lucru pe care nu multi l-au remarcat - omul asta a tot fost fortat sa se mute cu cortul care pe incotro - 2010 la Hispania, 2011 la Lotus, 2012 la Williams...pai, imi pare rau, dar sa obtii totusi rezultate iti trebuie niscaiva continuitate, o siguranta, un contract acolo, o evolutie in timp-ganditi-va la Button, Webber, au avut totusi nevoie de ceva timp pana sa straluceasca. Pe de alta parte, uite, Maldonado va incepe al 3-lea sezon la Williams. iar altii sunt mentinuti tot -pe-al 3-lea an desi nu au avut rezultate mult mai mari decat ale lui Senna - uite Rosberg. In schimb, lui Senna i se arata matza moarta deja de pe la jumatatea sezonului...cui dracu' ii place sa lucreze mereu, mereu, mereu cu securea deasupra capului?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru