Oficial: Jean Todt nu mai este CEO la Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Actionarii companiei Ferrari au confirmat marti ca Jean Todt a renuntat la functia de CEO, in timp ce Luca di Montezemolo va ramane presedinte.

Ferrari si-au ales marti un nou consiliu de directori pentru urmatorii trei ani, Jean Todt urmand sa fie inlocuit in functia de CEO de catre Amadeo Felisa.

Jean Todt a parasit functia de sef al echipei de Formula 1 Ferrari in acest an, fiind numit CEO al intregii companii in octombrie 2006. Totusi, francezul va ramane in Consiliul Director al companiei si va continua sa reprezinte Ferrari la Consiliul Mondial al FIA.

"Obiectivul meu fata de presedinte a fost sa conduc compania pana la incheierea actualului mandat al al si sa numesc noul director al departamentului de Sports Management", a explicat Todt. "Dupa indeplinirea acestor sarcini, a inceput o noua etapa in viata mea si vreau sa-mi dedic mai mult timp mie insumi si activitatilor in care sunt implicat. Voi continua sa-mi aduc contributia la Ferrari in pozitiile in care presedintele m-a ales".

Prin intermediul unui comunicat de presa, Ferrari i-au multumit lui Todt pentru contributia avuta in cadrul echipei de Formula 1. "Ii multumim lui Jean Tost pentru extraordinara contributie umana si profesionala pe care a avut in ultimii 15 ani de succese sportive".

Noul Consiliu Director al Ferrari este acum compus din: Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt, Amedeo Felisa, Alfredo Altavilla, Diego della Valle, Christopher Gent, Enrico Lippi, Sergio Marchionne, Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones, Marco Piccinini si Sergio Pininfarina.

Comentarii (7)

  • cam grabiti
    "Ii multumim lui Jean Tost pentru extraordinara.... " sau "actualului mandat al al si sa numesc" .... No comment .
    0 0
  • era si timpul
    Multumim Jean.
    Vezi-ti de familie si fericirea ta, pentru omenire ai facut destule.
    0 0
  • Todt
    Un om minunat care a dus Ferrari in varful muntelui .....
    0 0
  • Peter Pan
    Cei 3 Muschetari
    Sa nu uitam ca a venit la Ferrari odata cu Schumy si impreuna si cu Ross Brown..au format"cei 3 Muschetari"indiferent de cine a fost "Planchet-respectiv Irvine Barichelo sau Massa...si curse castigate de pe loc 16(pe grila-Schumy,respectiv 18-Rubinio)-fara sa uitam de Bryne-sasiu si Paulo Martinelli-motor respectiv Stephney-mec sef
    0 0
  • andreea
    plecare...
    a mai plecat o veriga importanta de la ferrari
    0 0
  • Jean Todt
    Au scapat si de ultimul om care a facut istorie la Ferrari. Nu am cuvinte sa ii multumesc si pentru bucuria care mi-a adus-o in suflet impreuna cu Ferrari. Ma doare sufletul pentru ca nu mai avem ocazia sa vedem la concursuri un mare OM. Le multumesc din suflet: Jean Todt, Ross Brown, Michael Schumacher!!!
    0 0
  • ProfiBv
    Pleaca Ferrari?!
    Mai urmeaza sa se retraga si Ferrari din F1 ?! In rest sau cam retras marile personalitati cum sint Todt,Sumy... . Se intimpla ca si la noi oare : un francez nu poate face cariera la o echipa din Franta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru