OFICIAL: Maldonado rămâne la Williams în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.12.2011
Williams a confirmat că Pastor Maldonado va concura pentru echipă şi anul viitor, însă nu a anunţat încă numele coechipierului său.

Pastor Maldonado a debutat în Formula 1 la Williams în sezonul recent încheiat, iar contractul său era deja valabil şi pentru 2012.

Totuşi, în urma speculaţiilor privind legalitatea contractului de sponsorizare cu compania petrolieră de stat PDVSA, poziţia venezueleanului în cadrului echipei a devenit incertă, iar britanicii au decis să înlăture orice zvonuri prin reconfirmarea pilotului.

"Sunt încântat să continui cu Williams pentru al doilea sezon şi voi da tot ce pot pentru a ajuta echipa să revină în fruntea grilei de start. A fost un sezon dificil pentru întreaga echipă, dar mi-a oferit oportunitatea de a învăţa şi de a mă dezvolta. Sunt convins că paşii pe care i-au făcut pentru a ne îmbunătăţi competitivitatea îşi vor vedea roadele în 2012. Sunt încântat să fac parte din asta şi să reprezint oamenii din Venezuela în Formula 1", a declarat Maldonado.

În schimb, echipa nu a menţionat numele coechipierului său, în condiţiile în care Williams caută un înlocuitor pentru Rubens Barrichello.

Întrucât Kimi Raikkonen a semnat cu Renault, singura soluţie viabilă rămâne Adrian Sutil, despre care se vehiculează că va fi îndepărtat de la Force India.

În schimb, Williams a confirmat că finlandezul Valtteri Bottas va rămâne pilotul de rezervă, urmând să participe la 15 sesiuni de antrenamente pe parcursul sezonului 2012.

"Oportunitatea de a continua această dezvoltare unică în poziţia de pilot de rezervă îmi va permite să obţin experienţa esenţială ca parte a echipei de curse în 2012. Voi da tot ce pot pentru a ajuta echipa să se pregătească pentru un weekend grozav şi aştept cu nerăbdare să am un rol şi la fabrica echipei", a precizat el.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru