OFICIAL: Maldonado va concura pentru Williams în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
Williams a confirmat că Pastor Maldonado va fi noul coechipier al lui Rubens Barrichello în sezonul 2011, înlocuindu-l astfel pe Nico Hulkenberg.

Williams F1 Team a pus capăt numeroaselor speculaţii recente din presa internaţională şi a anunţat în mod oficial că l-a nominalizat pe Pastor Maldonado ca pilot titular al echipei.

Venezueleanul este campionul en-titre al competiţiei GP2 şi îl înlocuieşte pe Nico Hulkenberg, în primul rând datorită banilor pe care îi va aduce la echipă prin intermediul sponsorilor. El a efectuat deja o sesiune de teste cu Williams la Abu Dhabi şi a precizat că este entuziasmat de oportunitatea de care beneficiază, însă a admis că a ajuns în Formula 1 datorită statului Venezuela.

"Mă simt foarte privilegiat că Williams m-a selectat ca unul dintre piloţii săi de curse. Este un mod minunat de a încheia ceea ce a fost un an incredibil pentru mine. Am testat cu echipa la Abu Dhabi, dar aştept cu nerăbdare să încep să muncesc în mod corespunzător cu toată lumea pentru a fi în cea mai bună formă anul viitor. Voi da tot ce pot pe parcursul iernii pentru a mă pregăti şi ştiu că echipa va munci din greu pentru a avea succes.

2011 va fi pentru prima oară după aproape 30 de ani când un venezuelean a pilotat un monopost de Formula 1, aşa că vreau să obţin rezultate bune în schimbul sprijinului pe care ţara mea mi l-a acordat pentru a ajunge în această poziţie", a declarat el.

Maldonado a intrat în atenţia fanilor în acest sezon prin cele 7 victorii obţinute, însă şeful Frank Williams susţine că a observat potenţialul pilotului în vârstă de 25 de ani încă din urmă cu 3 ani, când a obţinut o victorie la Monaco în aceeaşi competiţie.

"Pastor mi-a atras pentru prima oară atenţia în 2007, când a condus o cursă magistrală la Monaco. De atunci, ne-a reamintit regulat de talentul săi prin câteva victorii, în special în acest an, obţinând un record de 6 victorii consecutive. Evident, îl ştim deja pe Maldonado datorită timpului petrecut cu echipă la Abu Dhabi, dar aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea talentului său pe parcursul iernii şi un sezon fructuos alături de el", a precizat el.

Maldonado devine astfel coechipierul lui Rubens Barrichello, confirmat anterior pentru 2011, în timp ce Valtteri Bottas va rămâne pilot de teste şi de rezervă.

Via | Williams

Comentarii (2)

  • toreador023
    Pastor Maldonado
    sper sa fie noul Pablo Montoya....cu toate ca nu este din aceasi tara...dar sunt vecini
    1 0
  • tata Frank
    Puteau fi doi lupi tineri, talentati..batranul Bari n-a castigat cu o masina dominatoare in 2009 am mari dubii ca vreodata va castiga cu Williams.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru