OFICIAL: Renault vinde echipa, dar ramane in Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Renault a anuntat oficial ca ramane in Formula 1, in ciuda faptului ca a vandut pachetul majoritar de actiuni catre fondul de investitii Genii Capital, urmand sa furnizeze motoare pentru Red Bull Racing si in sezonul 2010.

Constructorul Renault a confirmat miercuri in mod oficial planurile legate de viitorul sau in Formula 1, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Paris.

Asa cum se anticipa de cateva zile in presa internationala, Renault a vandut pachetul majoritar de actiuni catre fondul de investitii Genii Capital detinut de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez. Cu toate acestea, Renault va continua sa concureze in Formula 1 sub acest nume, Genii Capital urmand sa fie partenerul strategic al echipei, iar tranzactia va fi finalizata la inceputul anului viitor.

De asemenea, Renault va continua parteneriatul cu Red Bull Racing pentru furnizarea motoarelor, acestea urmand sa fie construite la fabrica Viry-Chatillon, aceeasi care realizeaza si unitatile pentru echipa-mama.

"Sunt incantat ca Genii Capital este noul nostru partener strategic si sunt sigur ca entuziasmul lor va crea o noua dinamica pentru echipa, angajati si parteneri. Impreuna vrem sa concuram la cel mai inalt nivel in Formula 1", a declarat Bernard Rey, presedintele Renault Sport.

Renault nu a mentionat procentul de actiuni achizitionat de Genii Capital sau valoarea acestuia, insa presa internationala speculeaza ca este vorba despre un pachet majoritar de 75%.

Constructorul francez a justificat insa decizia de a vinde o parte din echipa de Formula 1 prin prisma faptului ca acest pas este esential pentru a continua participarea in competitie cu un nivel de costuri acceptabil pentru Renault.

Pe de alta parte, se speculeaza ca decizia celor de la Renault de a nu se retrage complet din Formula 1 este legata de respectarea Acordului Concorde prin care garanteaza prezenta in competitie pana in sezonul 2012 inclusiv.

Via | Renault

Comentarii (1)

  • Sa fim corecti !
    Daniele, dupa titlu imi dau seama ca ti-e greu sa recunosti ca te-ai inselat.
    Renault nu a vandut echipa. Renault este in parteneriat cu Genii Capital. Daca vinzi ceva, nu ai ce cauta la masa consiliului de conducere. Renault F1 Team isi pastreaza numele, identitatea si ingredientele de baza care au condus la succesul din 2005 si 2006. In 2010 cand ne vom uita la Formula 1 si vom vedea cursa dupa cursa castigata de Renault F1 Team, cine naiba se va gandi la structura actionariatului, atat timp cat motoarele sunt de provenienta Renault, numele este acelasi, fanii sunt aceeasi ? Renault poate sa aiba 1% sau 100% din actiuni, important e sa castige curse cu motoarele dezvoltate de ei.
    Iar Genii Capital va veni cu un suflu nou. Se numeste evolutie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru