OFICIAL: Robert Kubica a semnat cu Renault!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Renault a confirmat oficial ca Robert Kubica se va alatura echipei franceze incepand din sezonul 2010, fara sa precizeze numele coechipierului sau.

Transferul lui Fernando Alonso la Ferrari a determinat Renault F1 Team sa caute un inlocuitor capabil sa detina rolul principal in cadrul echipei, iar Robert Kubica a reprezentat alegerea francezilor dupa rezultatele foarte bune obtinute de polonez la BMW-Sauber.

Dupa mai multe zile de speculatii, Renault a confirmat in cele din urma cooptarea lui Kubica in cadrul echipei, fara insa sa mentioneze durata contractului semnat de pilotul in varsta de 24 de ani.

De asemenea, Renault nu a anuntat inca numele coechipierului lui Kubica pentru 2010, Romain Grosjean fiind sub contract cu francezii numai pana la finalul acestui an.

O CARIERA IN ASCENSIUNE

Robert Kubica si-a facut debutul intr-un monopost de Formula 1 chiar la Renault F1 Team, efectuand un test in 2005 dupa ce a castigat competitia World Series by Renault. Francezii nu au avut insa incredere in calitatile polonezului, care ulterior a ajuns la BMW-Sauber. Kubica are in palmares o victorie obtinuta pentru BMW-Sauber in Marele Premiu al Canadei din 2008, sezon in care a luptat pentru titlul mondial pana cu doua curse inainte de final.

Calitatile modeste ale monopostului BMW-Sauber din acest sezon si retragerea constructorului german din Formula 1 l-au determinat pe Kubica sa isi caute o alta echipa, mai ales ca prezenta noii echipei detinute de Qadbak in 2010 este incerta.

KUBICA VREA SA LUPTE PENTRU TITLUL MONDIAL

"Sunt foarte fericit sa ma alatur echipei Renault in sezonul 2010. Simt ca am o legatura speciala cu aceasta echipa pentru ca in 2005 am castigat World Series by Renault. Acest lucru mi-a oferit sansa unui test cu echipa la Barcelona, care a condus la debutul meu in Formula 1", a declarat el. "Impart cu Renault o puternica mentalitate de invingator si sunt confortabil cu atitudinea lor prietenoasa si deschisa. Sunt foarte motivat si optimist ca impreuna putem fi in fruntea grilei anul viitor si sper sa lupt pentru titlul mondial".

La randul sau, Bob Bell, seful echipei Renault, si-a exprimat incantarea pentru acest acord, afirmand ca francezii il urmaresc pe Kubica inca de la debutul sau in Formula 1.

"Suntem foarte incantati ca Robert Kubica a semnat cu Renault incepand din sezonul urmator. Inca de la debutul din 2006 a fost in atentia noastra ca unul dintre pilotii talentati ai generatiei sale si a oferit rezultate, asa ca este grozav ca ne-am asigurat serviciile lui intr-unul dintre monoposturi. Renault are mabitii si sperante mari pentru viitor si simtit ca Kubica poate juca un rol major", a precizat irlandezul.

Via | Renault

Comentarii (2)

  • heidfeld?
    este punctat?
    0 0
  • Kubica-Renault
    Mult succes!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru