OFICIAL: Senna va concura pentru Williams în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.01.2012
Williams a anunţat oficial că Bruno Senna va fi noul coechipier al lui Pastor Maldonado în sezonul 2012. Vestea marchează practic retragerea lui Rubens Barrichello din Formula 1 după 19 ani.

Williams a pus capăt marţi tuturor speculaţiilor cu privire la numele pilotului care va face pereche cu Pastor Maldonado în sezonul 2012 al Formulei 1, iar informaţiile lansate luni seară de presa italiană au fost confirmate de echipa britanică în mai puţin de 24 de ore.

Bruno Senna, nepotul triplului campion mondial Ayrton Senna, a obţinut al doilea loc în cadrul echipei şi va debuta la volanul unui monopost Williams în 9 februarie, a treia zi de teste din cadrul sesiunii de evaluare de la Jerez.

"Mă simt privilegiat că Williams m-a selectat ca unul dintre piloţi. Echipa are o moştenire grozavă şi pot să-i ajut să scrie un bun capitol din istoria lor. Procesul de evaluare a fost intens şi meticulos, dar timpul petrecut la fabrică a demonstrat că echipa are oameni grozavi şi resursele necesare pentru a obţine lucruri bune în acest sezon", a declarat el.

Prin noul contract, Williams reface practic parteneriatul cu numele Senna la 18 ani de la sfârşitul tragic al lui Ayrton Senna în cursa de la Imola din 1994.

La acest lucru se adaugă şi faptul că Williams va utiliza anul viitor motoare Renault, unităţi pe care le-a folosit şi în anii '90.

"Va fi foarte interesant să pilotez pentru o echipă pentru care a pilotat şi unchiul meu, mai ales că unii oameni de aici au lucrat cu Ayrton. Sper să le reamintesc câteva momente despre el şi, de asemenea, să realizăm altele noi", a adăugat el.

Frank Williams, coproprietarul echipei Williams, a apărat decizia de a anunţa atât de târziu numele celui de-al doilea pilot.

"A fost esenţial să petrecem cât mai mult timp cu Senna pentru a-l înţelege şi a-l evalua ca pilot. Am făcut asta atât pe circuit, cât şi în simulatorul nostru şi s-a dovedit a fi rapid, tehnic şi capabil să înveţe şi să aplice lucrurile învăţate rapid şi consecvent", a precizat britanicul.

Senna a debutat în Formula 1 la Hispania în sezonul 2010, iar anul trecut a concurat în ultima parte a sezonului pentru Renault.

Decizia celor de la Williams marchează practic retragerea lui Rubens Barrichello din Formula 1 după o carieră începută în 1993, întrucât singurul loc rămas liber pe grila de start este la Hispania, cea mai slabă echipă din competiţie. Într-o situaţie asemănătoare se află şi Adrian Sutil, care va părăsi lumea Formulei 1 după cei cinci ani petrecuţi la Force India şi Spyker.

Via | Williams

Comentarii (2)

  • Tracto
    cea
    cea mai mare greseala..... rubens era mult mai bun.

    Iar dupa greselile copilaresti facute de Senna in 2011 credeam ca s-a terminat cu el.
    4 5
  • EU
    nu a aratat nimic la renault Petrov e STRONG fata de el ... vedem pe viitor
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru