OFICIAL: Valtteri Bottas este noul pilot de teste la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.01.2010
Williams a anuntat vineri ca finlandezul Valtteri Bottas este noul pilot de rezerva al echipei pentru sezonul 2010 al Formulei 1.

Williams F1 Team si-a definitivat vineri componenta echipei pentru sezonul 2010, dupa ce a anuntat numele noului pilot de teste. Astfel, finlandezul Valtteri Bottas in varsta de numai 20 de ani va prelua rolul ocupat de Nico Hulkenberg in ultimii ani, dupa ce germanul a fost promovat ca pilot titular al echipei incepand din acest an.

Desi este foarte putin cunoscut in lumea Formulei 1, Bottas are in palmares cateva titluri de campion in diverse competitii. El a castigat competitia Eurocup in 2008 dupa ce cu un an in urma pilotase in Formula Renault, iar in 2009 a facut pasul spre Formula 3 Euroseries, una dintre cele mai importante competitii dedicate tinerilor.

Finlandezul a incheiat sezonul pe locul 3 si a fost cel mai bine clasat debutant al competitiei, iar ulterior si-a adjudecat titlul si in F3 Masters, reusind astfel sa atraga privirile celor de la Williams.

"Sunt foarte onorat sa fiu selectat de o echipa atat de prestigioasa precum Williams. Este un pas important in cariera mea, dar munca de a ajunge in top abia acum incepe.

Sunt sigur ca voi invata foarte mult alaturi de echipa si am incredere ca vom obtine rezultate grozave in anii care urmeaza. Aceasta oportunitate imi ofera energie pozitiva pentru a ma imbunatati ca pilot si pentru a-mi atinge obiectivul viitor de a deveni intr-o zi campion mondial in Formula 1", a declarat finlandezul in cadrul unui comunicat de presa al echipei Williams.

La randul sau, Frank Williams, seful echipei Williams, si-a manifestat satisfactia pentru noua achizitie facuta de britanici. "CV-ul lui Bottas este impresionant, cu o lista lunga de succese in formulele pentru juniori. Speram ca rolul de pilot de teste in echipa noastra sa il ajute sa faca un nou pas in dezvoltarea sa", a precizat britanicul.

In paralel cu rolul de pilot de rezerva, Bottas va continua sa concureze in Formula 3 Euroseries si in acest sezon.

Via | Williams

Taguri: Bottas, Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru