OFICIAL: Williams a semnat un contract de sponsorizare cu PDVSA

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.01.2011
Compania petrolieră de stat din Venezuela a devenit noul sponsor al echipei Williams. Informaţia a fost făcută publică cu ocazia unei demonstraţii efectuate de Pastor Maldonado.

Williams a confirmat oficial că Petroleos de Venezuela SA (PDVSA), compania petrolieră de stat din Venezuela, a semnat un contract de sponsorizare cu echipa britanică.

Mişcarea a fost anticipată încă de la sfârşitul anului trecut, când pilotul venezuelean Pastor Maldonado a devenit noul coechipier al lui Rubens Barrichello pentru sezonul 2011 al Formulei 1. Valoarea contractului de sponsorizare nu a fost anunţată, însă presa internaţională speculează că Williams va primi aproximativ 15 milioane de euro. În urma acestui parteneriat, logo-ul PDVSA va fi vizibil pe monopostul FW33 şi pe combinezoanele celor doi piloţi ai echipei.

"PDVSA este extrem de mândră să sprijine acest parteneriat în numele conaţionalului nostru Pastor Maldonado. El rezumă perfect pasiunea şi disciplină ţării, precum şi determinarea de a depăşi dezechilibrele sociale uriaşe", a declarat Julio Gonzalez, directorul pentru afaceri externe al companiei PDVSA.

La rândul său, Frank Williams este încântat că echipa sa a obţinut un sponsor de calibru în perspectiva sezonului următor.

"Suntem foarte recunoscători celor de la PDVSA că s-au alăturat echipei. Sunt un partener substanţial şi pot face diferenţa în abilitatea noastră de a lupta. În numele echipei, aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu PDVSA şi Venezuela şi să le oferim câteva rezultate bune pe circuit", a precizat britanicul.

PDVSA este al cincilea exportator mondial de petrol, asigurând extracţia a 3.3 milioane de barili pe zi şi 11% din consumul de petrol al Statelor Unite. Noul contract de sponsorizare a fost anunţat în mod oficial de Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, în cadrul unei demonstraţii efectuate de Maldonado în ţara sa natală la volanul unui monopost Williams FW32.

Înţelegerea reprezintă o gură de oxigen pentru Williams, în condiţiile în care producătorul de electronice Philips şi banca Royal Bank of Scotland nu şi-au prelungit contractele de sponsorizare pentru 2011. Pe lângă PDVSA, Williams mai are în prezent un singur sponsor, operatorul american de telecomunicaţii AT&T fiind sponsorul principal al britanicilor.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru