OFICIAL: Williams si Force India au revenit in cadrul FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.09.2009
FOTA a anuntat oficial ca Williams si Force India au fost reprimite in cadrul organizatiei cu drepturi depline, celelalte trei echipe din sezonul 2010 fiind de asemenea invitate sa adere.

Formula One Teams' Association a organizat miercuri la Monza o intalnire extraordinara in care a discutat mai multe aspecte despre viitorul competitiei.

Primul subiect pe agenda de lucru a fost revenirea echipelor Williams si Force India in structura organizatiei, la 4 luni dupa ce au fost suspendate ca urmare a faptului ca s-au inscris in sezonul 2010 al Formulei 1 in momentul in care celelalte echipe amenintau ca vor organiza o competitie paralela.

In plus, FOTA a anuntat ca si celelalte trei echipe acceptate pe grila de start in sezonul 2010, USF1, Manor Grand Prix si Campos Grand Prix, au fost invitate sa se alature organizatiei, prima dintre ele facand deja o cerere in acest sens.

"FOTA a reafirmat ca toate echipele care concureaza in Formula 1 sunt apte sa se alature asociatiei. Prin urmare, FOTA primeste inapoi echipele Williams si Force India ca membri cu drepturi depline. De asemenea, Comitetul Executiv asteapta ca noile echipe sa se alature asociatiei in timp ce continua pregatirile pentru campionatul de anul viitor", se arata intr-un comunicat de presa al FOTA.

Forul a anuntat totodata ca va incepe negocierile cu Bernie Ecclestone pentru stabilirea unui set de reguli de baza pentru configuratia Formulei 1 dupa sezonul 2012, an in care expira actualul Acord Concorde semnat impreuna cu FIA.

De asemenea, echipele au dat asigurari ca vor face tot posibilul pentru a crea un spectacol mai atractiv pentru fanii competitiei.

Via | FOTA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru