Ordine de echipa la Scuderia Ferrari?

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.03.2008
Un fost designer de masini din Formula 1, Gary Anderson, sustine ca Ferrari au dat ordine de echipa in Marele Premiu al Malaeziei, castigat la pas de Kimi Raikkonen.

Gary Anderson, care a lucrat in trecut ca designer-sef la echipe precum Jordan si Jaguar, crede ca Ferrari l-au fortat pe Massa sa cada pe locul secund in cursa din Malaezia, desi obtinuse pole positionul pe circuitul de la Sepang.

Profitand de faptul ca a stat mai putin timp la boxe decat coechipierul sau, Kimi Raikkonen a reusit sa treaca in fata brazilianului dupa primul pitstop. "Modul in care Raikkonen a trecut de Massa la primul pitstop ma face sa suspectez ca Ferrari au planuit totul de la bun-inceput", a declarat irlandezul pentru Motorsport Aktuell.

Anderson a adaugat ca Ferrari au deja bine-stabilit un pilot numarul 1, iar acesta este campionul mondial Kimi Raikkonen. "Sa nu uitam ca vorbim despre un pilot care a fost adus pentru a-l inlocui pe septuplul campion mondial Michael Schumacher. pentru mine, scena cheie a fost in primul viraj, cand Raikkonen a fost suficient de inteligent sa nu se implice intr-o coliziune cu Massa. Kimi a vazut intotdeauna aspectul de ansamblu", a mai precizat Anderson.

Comentarii (15)

  • HA
    Ha ha ha ha ha ha ha ha
    0 0
  • ...
    Imi era teama de stirea asta ...totusi, nu cred sa fie un ordin de echipa!
    0 0
  • i auzi dom le
    se trezeste unul sa vorbeasca de ordine de echipa la ferrari cand el nu are nici o tangenta cu ferrari.sa i fi soptit careva din cadrul echipei ceva la ureche? nu cred.diferenta in cursa a facut o valoarea si strategia celor 2 piloti.massa nu merita sa piloteze nici macar un super aguri.sato e mai bun ca el.subscriu la petros:ha ha ha.
    0 0
  • Aberatii
    Comentariile colegului Gary Anderson sunt idioate. Pai hai sa analizam cursa. Massa intra la standuri, iar Raikkonen face doua Fastest Lap-uri. Cum dracu' sa-l cred pe incompetentul de Anderson!? Apoi, ce vina are Raikkonen ca Massa e atat de amator, incat, singur pe pista fiind, este incapabil sa termine cursa?
    0 0
  • inca ceva
    kimi nu e schumi.kimi accepta concurenta.toti anii cat a pilotat ptr mclaren si a dominat clar coechipierii.coulthard si montoya.de cand a venit la ferrari la fel a facut si cu massa.schumi nu a acceptat concurenta.putea sa castige si 20 de titluri ca nu se va compara niciodata cu senna prost kimi etc. astia au ceva in plus fata de el;CARACTER.A FOST O JAVRA.
    0 0
  • NU E CORECT
    NOT FAIR..nu e corect..asta nu e stire e doar barfa...si uite -3 puncte ferrari.....dar de faptul ca ei sunt favoriti in bahrein si ca v-a fi un festival cu masini clasice ferrari in bahrein..superba demonstratie....de asta nu zicetii? ?? :(
    0 0
  • !
    Trebuia eventual sa fie -3 pt massa....parerea mea :P
    0 0
  • ceee atata "analiza"?!
    Nu-mi vine sa cred cand va vad atat de uimiti si inversunati "Ordine de echipa la Ferrari?!?!?" De parca nu stie toata lumea ca asta este "obiceiul" by default al echipei, de multi ani! Intr-adevar, DE RAS, parca ati inceput sa va uitati la Formula 1 doar de acum o luna...
    0 0
  • Ordine de echipa la Scuderia Ferrari?
    Poate cind i s-a prelungit contractul lui Massa s-a specificat ca va trebui sa urmeze instructiunile echipei intocmai, ca de exemplu sa cedeze pozitia? Sunt putine sanse sa fie astfel, mai ales ca e abia inceput de campionat, dar cine stie? Straniu totusi ca pina la prima oprire Raikkonen se tinea scai de Massa, care a condus tot weekend-ul. Destul de mica diferenta de 1,5 - 2 secunde, daca luam in seama doar cit se pierde din apasarea aerodinamica, probabil Kimi ar fi trebuit sa fie mai in spate... Dar astea sunt doar presupuneri...
    0 0
  • ordin de echipa
    nu cred ca de data asta a fost ordin de echipa ,kimi e clar peste massa.
    A fost totusi ordin de echipa in ultima cursa din sezonul trecut.
    Ciuma nu ar fi putut fi niciodata coleg de echipa cu Kimi,caracterul lui Kimi nu l-ar fi lasat sa se dea la o parte iar ciuma nu ar fi suportat sa fie umilit !
    0 0
  • Barfa
    Chiar ca sunt barfe....
    poate respectivul Gary anderson nu mai stia cum sa iasa si el din anonimat. E absurd.
    Massa a avut mai putina benzina, a intrat primu, Raiki a mai stat 2-3 ture foarte rapide castiga cel putin 1,5-2sec pe tur fata de massa (care avea muuulta benzina si cauciucuri reci) +> l-a depasit. Simplu, orice idiot gen Miki stie asta
    0 0
  • Si ce daca ?
    Ordine de echipa ? Sa zicem ca idiotul ala care "crede" ca a fost ordin de echipa are dreptate. Si ce daca ???
    Care echipa infrunta un an competitional fara astfel de ordine, strategice de altfel, chiar daca ele sunt interzise... FIA interzice un lucru greu de controlat, cum ar fi astfel de ordine de echipe.
    Si faptul ca Ferrari e depunctata pentru unul care a fost la Jaguar, sau nu mai stiu unde... si care se apuca si el sa "creada"... m-i se pare aiurea. Dar... ma rog...
    0 0
  • iubire....
    de asta iubesc eu ferrari si toti pilotii trecuti p'aici.... intotdeauna isca muuuulte comentarii, mai mult ca oricare alta echipa... LOVE FERRARI, LOVE SHUMY, LOVE KIMI....
    0 0
  • @boddo
    da'... il iubesti si pe Massa? Bune si solide motive ai, anyway... :o)))
    0 0
  • pentru to(n)ti
    daca sunteti toti impotriva lui massa, de ce uitati ca in cursa din australia kimi a iesit ”la iarba verde” de vreo doua ori, ceea ce nu ar fi onorant pt un campion mondial, iar hamilton, in ultima cursa nu atinut pasul nici macar cu coechipierul sau. in consecinta GANDITI si apoi SCRIETI.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru