Pantano: "Este o gluma proasta ca nu sunt in F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.12.2008
Campionul din GP2, Giorgio Pantano, este dezamagit ca nicio echipa din Formula 1 nu isi arata interesul pentru el, desi a obtinut performante remarcabile in cariera.

Italianul in varsta de 29 de ani a castigat titlul in GP2 la finalul sezonului trecut, reusind sa-i devanseze pe Bruno Senna si Sebastien Buemi.

Cu toate acestea, Pantano nu a primit nicio oferta din F1 si nici macar nu are posibilitatea de a testa un monopost din Marele Circ.

"Am castigat doua titluri mondiale in karting, trei in kartingul european, F3 Germania, GP2 si intotdeauna am fost in frunte in F3000. Dar acum nu am niciun loc in F1. Este vreo gluma?", se intreaba italianul care a pilotat in 2004 pentru Jordan.

Pantano este surprins de faptul ca piloti ca Bruno Senna si Sebastien Buemi lupta in aceasta perioada pentru un loc in F1, desi acestia nu au obtinut performante majore in cariera. "Am citit despre Senna si Buemi dar, pe bune, ce au facut ei? In acest moment, un tip in situatia mea trebuie sa se gandeasca daca este avantajos sa fii pilot de curse".

Italianul a incercat sa descopere si motivele pentru care echipele de Formula 1 nu l-au contactat, ajungand la concluzia ca totul se rezuma la bani.

"Banii devin prioritari pentru a pilota, talentul nu mai exista", a adaugat el. "Cred ca as putea pilota 6-7 in F1 la cel mai inalt nivel. Mi-ar placea ca cineva sa-mi ofere un test intr-o masina de F1. Odata ce testul este incheiat, ei mi-ar spune daca pot sau nu sa fiu campion mondial. Vreau doar un test credibil".

In cazul foarte probabil in care Pantano nu va pilota in F1 in 2009, el va deveni primul campion din GP2 care nu ajunge in sezonul urmator in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Comentarii (3)

  • Oare criza e de vina?
    Oare criza mondiala sa fie cauza ? Faptul ca un pilot cu rezultate apreciabile nu si-a gasit volan in Marele Circ... Oare cine e managerul lui ? Becali:-??
    0 0
  • :))
    cui ii trebuie un calau de 29 de ani??...majoritatea echipelor cauta talente tinere
    0 0
  • a mai concurat in formula 1
    a mai concurat in formula 1 cred ca la jordan in 2004
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru