Patrick Head neagă retragerea de la Williams

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Patrick Head a respins speculaţiile că se va retrage de la Williams la finalul sezonului, însă a admis că va avea un alt rol în cadrul echipei.

Presa internaţională a speculat în prima parte a anului că Patrick Head se va retrage la finalul acestui sezon de la echipa pe care a fondat-o împreună cu Frank Williams în 1976.

Informaţiile au fost întărite în luna mai de CEO-ul Adam Parr cu ocazia listării echipei la bursa din Frankfurt, însă Head a dezvăluit miercuri că nu va părăsi Williams. În schimb, el urmează să indeaplineasca un rol diferit comparativ cu cel de director al departamentului de inginerie pe care îl deţine în prezent.

"Tot ce ştiu este că nu mă retrag. Probabil că nu voi mai fi implicat la Williams F1 în acelaşi mod de la finalul anului, dar încă voi fi implicat în unele activităţi desfăşurate de Williams", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Williams traversează unul dintre cele mai slabe debuturi de sezon din întreaga sa istorie, în ciuda faptului că a introdus cea mai mică cutie de viteze pe care a produs-o în Formula 1. În acest context, Head este convins că Williams deţine tehnologia necesară pentru a avea succes în Formula 1, însă admite că monopostul FW33 are câteva probleme fundamentale.

"Avem câteva tehnologii bune la Williams, dar nu am avut stabilitatea pe care am dorit-o la monopost.

Cred că de acum vom fi mai puternici. Aş spune că disciplinele, procedurile şi determinarea de a avea succes sunt solide şi puternice. Când vom descoperi de ce monopostul a fost atât de instabil în virajele lente comparativ cu virajele de mare viteză, capitol la care înregistrăm progrese, cred că vom vizita top 10 mai des în ultima parte a anului", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Taguri: Head, Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru