Patru veterani din Formula 1, alaturi de Alonso

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.07.2007

Patru veterani ai Formulei 1 au declarat ca inteleg momentele prin care trece dublul campion mondial Fernando Alonso in cadrul echipei McLaren. Fostul sef al lui Alonso de la Renault, Flavio Briatore, a declarat:

"Daca Alonso reuseste un pole postion, McLaren aplauda, insa daca pole-ul este obtinut de Hamilton, la McLaren este o adevarata sarbatoare".

Fostul pilot Hans-Joachim Stuck sustine ca niciodata nu i-a mai vazut pe mecanicii echipei anglo-germane asa de fericiti dupa pole-ul obtinut sambata de Lewis. "Nu i-am mai vazut niciodata asa de fericiti pe mecanicii de la McLaren"

La randul sau, Frank Wiliams considera ca Alonso trece printr-o perioada grea. "Fernando a fost cel mai bun din Formula 1 pana la aparitia lui Hamilton. Cred ca ii este foarte greu acum, cand britanicul este pe val".

In acest timp, Ron Dennis sustine ca incearca sa fie impartial atunci cand vine vorba despre succesele pilotilor sai: "Daca as incepe sa felicit pilotii, cred ca as incepe cu Alonso. Este foarte usor sa ii aduci elogii lui Hamilton, pentru ca este nou in Formula 1.

Insa eu vreau sa fiu cat mai echilibrat", a declarat Dennis.

Comentarii (18)

  • bestraper004
    Alonso
    Nu inteleg de ce toata lumea il plange pe Alonso deoarece nu a fost niciodata un campion adevarat doar a avut o masina buna in ultimi doi ani faca de Ferrari insa e clar ca Hamilton este mai bun si este pe val.Un adevarat campion nu face ce face Alonso si dincotra daca e cu adev campion trebuie sa demonstreze asta nu sa planga si sa i ia altii aprarea.Cand era Schumahar nimeni nu il compatatimea cand a pierdut in ultimi doi ani.Alonso pt mine nu a fost niciodata un campion adevarat ci doar un pilot bun carea a avut o masina buna fata de ferarri.Oricum tademul Ferarri tterbuia sa se opreasca ca altfel Schumahar era campion 10 ani.
    0 0
  • da?
    shi mashina de cine a fost facuta ...setata?...de ce el termina primul shi fissichela pe 3 4 5 ?
    0 0
  • Alonso
    Sincer Alonso a castigat cu mult noroc in anii trecuti si cu o masina competitiva si fiabila.de cate ori au abandonat kimi si michael cand erau pe primul loc,lasandu-i lui victoria?...asta se numeste noroc al unui pilot destul de bun.se vede acum valoarea lui cand abia a reusit sa-l depaseasca pe heidfeld,cu o masina mult mai slaba decat a lui...si asta dupa ce a gresit de 4-5 ori in acelasi viraj incercand sa-l depaseasca.Nu il consider un pilot extrem de talentat.pur si simplu a avut noroc si a fost constant.nu prea are dreptul sa se planga atata timp cat nu e in stare sa depaseasca o masina mai slaba mult decat a lui.niciun campion mondial nu s-a plans in vreo competitie ca el.ar tb sa demonstreze ca merita locul pe care il vrea,nu sa se astepte la elogii pt trecut.
    0 0
  • martin
    alonso
    nu stiu de ce nu credeti ca alonso este un pilot foarte bun?totus cat timp a fost la renault a fost campion de doua ori,renault_ul castigand tot de atatea ori titlul la constructori,iar dupa plecarea sa nu se mai vede nimic la echipa.KIMI a plecat de la mcl. pt ca n-avea o masina competitiva(se stie foarte bine ca nu prea pune umarul la pregatirea masinii furnizandule informatii inginerilor), iar dupa venirea lui alonso mcl. au devenit foarte competitivi,dupa o perioada mare repaus.Haideti sa ne amintim ca in sezonul 2006 cand renault mergea foarte bine iar fer. erau cu mult in urma, pe la jumatatea sezonului federatia a intervenit si i-a obligat pe constructori sa renunte la o componenta(pt diminuarea vibratiilor) pe care renault o concepuse bine,cei din urma devenind mai putini competitivi,iar cei de la ferari reducand din handicap.Haideti sa neaducem aminte cand fernando era in cautarea celui mai rapid tur de pista,iar masa s-a declarat incomodat de alonso,acesta fiind sanctionat de fed.,plecand de pe 10,ajungand pana pe 3 cand a cedat motorul.IN sezonul acesta cred ca norocul l-a cam ocolit(spun norocul ptc. unii il considera f. norocos nu valoros)cand a trebuit sa realimenteze ptc. ramanea fara benzina si a fost penalizat,terminand pe o pozitie slaba.SA nu uitam ca in urma cu o sapt. nu a mai participat in ultima sesiune de calificari,plecand de pe grila de start din pozitia 10,la plecare recuperase mai multe locuri dar a avut loc un acrosaj in fata sa si a fost depasit de heidfeld,pe care totus la depasit,dar la iesirea de la boxe a aparut in spatele acestuia.CRED CA ESTE UN MARE CAMPION..
    0 0
  • @martin
    100% de acord cu tine.
    0 0
  • ALONSO
    poate ca nu e mare campion, dar la ingenuncheat pe marele sumaher de doua ori. Asta inseamna ca e un mare campion sau FOARTE MARE!
    HAI ALONSO!
    0 0
  • borislav
    mare kacampion
    Asa e,mare dublu campion(in statistici)dar mare pilot nici macar o data.Shuma a cistigat la noroc chior in 2003,2000 dar pentru scuderie nu conteaza.La McLaren e ALTCEVA.La McLaren e calitate,si apoi performanta,isi aduce aminte cineva de un pilot slab la McLaren?Alonso,lasa-ne!
    0 0
  • ...........
    E bun Alonso Martin. Si Hakkinen l-a batut de 2 ori pe Schumi; si Villneuve si Hill l-au batut chiar si Massa si Barrichelo l-au batut cand i-a avut colegi de echipa in unele curse. Conteaza insa scorul general care e in favoarea lui Schumi. Normal ca nu si-a batut adversarii la 0. Ar fi fost chiar culmea. Fara cei de mai sus Schumi avea 11 sau chiar 12 titluri la fel cum Senna fara Prost si Mansel ar fi avut 7 chiar 8 in scurta sa cariera si viceversa. Cat despre miscarea FIA de la mijlocul sezonului anterior nu pot spune decat ca a fost excelent plasata. Sa nu uitam ce jumatate a doua de sezon am avut ! O decizie pentru echilibru la fel ca masurile disperate luate la finalul sezonului 2004 la care nici macar fanii schumacher nu s-au uitat. Acele masuri au dezavantajat clar ferrari la fel ca cele de la jumatatea anului trecut renault. Alonso este un campion, are toate calitatile (desi mai tre sa invete sa piarda lucru care si lui Schumi i-a luat ceva timp)la fel cum le are si Hamilton si Raikkonen pe care il vad schimbat fata de anii trecuti. E pe drumul cel bun Kimi. Alonso a realizat multe insa drumul pana la Schumi e lung. Duelul direct nu conteaza decat la egalitate de puncte. ;)
    0 0
  • McLaren
    si Mercedes,ca sa fie tot tacimu...totusi puroiu ala de Montoya a tocat salariu degeaba si n-a adus puncte cit Alonso!
    0 0
  • .
    alonso e fumat, i`a trecut perioada, nu e longeviv. cel mai bine ar fi sa plece de la mclaren. kimi e cel mai bun. fara discutii. o sa faca legea!
    0 0
  • schumacher
    shumacher a avut masina buna, in 2005 si 2006 cand ferrari n`a avut masina s`a vazut "cat de bun" este, pe cand kimi, a castigat la spa in 2004 cu o masina varza, a obtinut un pole in anglia si a fost gata sa castige la hockenheim. si in 2003 cand s`a batut cu schumacher pana in ultima etapa cu masina 2002....deci kimi rullz! aa si a terminat in puncte la debut cu un sauber care n`a fost prea reusita ;)
    0 0
  • kurceatoviu
    Montoiya
    Montoya a fost un NUME in formula 1 si facea niste depasiri de exceptie,Button ,fratii Shumake,prinsesera frica.Alonso e pierdut si daca trebuie sa treaca de piloti intirziati.Kimi,Hamilton cei mai tari!
    0 0
  • phradamon
    alonso
    trecerea de la o masina la alta poate lua ceva timp. mai e si schimbarea de la pneuri michelin la bridgestone.
    alonso nu cred ca e terminat ca pilot, doar trebuie sa se adapteze la noua situatie, regulament, echipa.
    probleme de adaptare au avut si kubica, wurz, raikonnen, albers...
    alonso si pedro de la rosa au pus la punct o masina competitiva superioara celei din 2006. ar fi o greseala cred ca alonso sa paraseasca mclaren dupa doar un sezon.
    0 0
  • N-ARE LOC DE COMPARATIE SCHUMACHER IN FORMULA 1 !!!
    Singuri care, in statistici, mai pot fi comparati cu MICHALE SCHUMACHER, sunt Fangio, Prost, Senna si poate Mansell si ei cu am spus doar in statistici, k sunt din timpuri diferite... c nu se pot compara. Iar dak am ajuns sa-l comparam pe un septuplu campion mondial, cum este MICHAEL SCHUMACHER cu niste piloti gen Villneuve, Hakkinen sau Alonso. Villneuve a fost un pilot talentat, dar care a dispus la vremea respectiva de cea mai buna masina, ce e drept inmpotriva lui Villneuve SCHUMACHER a cedat oarecum nervos si nu a mai fost fair-play, fapt c mai tarzi a fost si este regretabil din partea lui SCHUMACHER, iar adevarata valoare a lui Villneuve s-a vazut cand a schimbat echipa, trecand la echipa B.A.R. unde a fost spulberat de Button, colegul sau de echipa. Hakkinen care aproape 10 ani aterminat pe locurile 7-8 si mai mereu in spatele lui Cuthard, colegul sau e foarte rau, iar at cand a reusit sa castige titlurile a fost pur si simplu o intamplare, SCHUMACHER inca nu reusise sa puna la punct o masina, Ferrari, care era o masina de locurile 5-7 inainte de a veni SCHUMACHER cand i-a avutk piloti pe Alesi si Berger, iar la cel de-al 2-lea titlu nu l-a castigat, ci l-a primit cadou, s-a intamplat in anul in care MICHAEL a avut teribilul accident cand si-a rupt picioarele si nu a mai putut concurata o perioda indelungata. Cat despre Alonso era un NO NAME in primi 3-4 ani in formula1, pana cand cei de la Renault au reusit sa faca o masina foarte fiabila si cu o foarte buna aerodinamica, deci foarte competitiva, beneficiind si de o criza financiara, din pacate la Ferrai. Si tot norocu lui Alonso a fost ca s-a clasat mai bine deact Fisico, pilot de locurile 5-7, egal cat de competitiva ar fi masina sa. Si in 2006 norocul a fost iar net de partea sa, beneficiind de o masina ff buna, echipata cu cauciucuri Michelline mult mai competitive decat cele Brigstone, folosite de Ferrari si mai inportant a beneficiat de ghinioul lui SCHUMACHER si de ce nu a lui Raikkonen.

    Deci va rog frumos nu mai murdariti nume al unor adevarati campioni precum a fost, este si va fi acest minunat om MICHAEL SCHUMACHER !!!

    VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE SI MAI ALES PENTRU CA ATI AVUT RABDAREA DE A CITI ACEST MESAJ !!!
    0 0
  • SCUZE !!!
    Bineinteles si la prima afirmatie este vorba tot despre MICHAEL SCHUMACHER, dar am comis o eroare in tastare !!!
    0 0
  • hakkinen
    @schumacher13
    Du-te de aici cu ciuma ala cu tot,bine ca s-a retras,Hakkinen i-a facut mucii cravata,poate tii minte depasirea din'98 ....
    A fost si va ramane un gunoi de om cu gesturile sale,l-a umilit pe Barichello,nu asa te porti cu un coleg de echipa,sa spui sa-si schimbe casca sa nu-l confunde lumea cumva cu "maestrul" care era el......am 1000 de exemple de cat de arogant si nesuferit putea fi neamtul asta cu gura stramba care v-a hipnotizat pe toti si nu i-ati vazut adevarata fata.
    0 0
  • @hakkinen
    Bai baiete stai u linistit, fa o plimbare, pote-ti revi.... u imi amintesti de o depasire in cei 10 ani cat a fost Hakkinen in formula1. Si in acesti 10 ani a terminat si el cu foarte mult noroc de doua ori in fata MARELUI SEPTUPLU CAMPION CARE ESTE MICHAEL SCHUMACHER, o data dupa ce a beneficiat de cea mai buna masina in 98 si o data din cauza k Schumacher a suferit un accident si si-a rupt picioarele, fapt ce a determinat o absenta indelungata a sa, in 99 . Iar in rest din 91 de cand a aparut Hakkinen nu a mai terminat un campionat mondial mai sus de locul 6, in 96 si 97. Si nu s-a apropiat niciodata la mai putin de 4 locuri de SCHUMACHER, exceptand anii amintiti, 98-99.
    0 0
  • @hakkinen
    Baiete comparale si u putin palmaresu, k nici dak-l pui la patrat nu ajunge la performantele lui SCHUMACHER. De ex la titluri mondiale 2 - 7, victorii 20 - 91, pole-uri 26 - 68, clasari in primi 5 74 - 176. Sper k ti-ai dat seama k ordinea este Hakkinen - SCHUMACHER.
    PAPA !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru