Permutări la Manor: Esteban Ocon îl înlocuieşte pe Haryanto pentru restul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezul Esteban Ocon va concura pentru Manor pentru tot restul sezonului după ce Rio Haryanto nu a reuşit să-şi asigure bugetul pentru a doua parte a campionatului.

Manor a anunţat o schimbare majoră în linia de piloţi pentru a doua jumătate a sezonului, lucru anticipat deja de presa internaţională de câteva săptămâni.

Astfel, indonezianul Rio Haryanto şi-a pierdut locul în cadrul echipei din cauza faptului că nu a reuşit să-şi asigure bugetul necesar pentru a doua parte a campionatului. Acesta va fi înlocuit de Esteban Ocon, un pilot francez care în acest an a fost pilotul de rezervă al celor de la Renault.

În acelaşi timp, Ocon face parte din programul de dezvoltare al tinerilor piloţi al celor de la Mercedes, furnizorul de motoare al echipei Manor, element care explică cel mai bine alegerea făcută de britanici.

Urmareste Automarket
"Suntem foarte mulţumiţi să-l primim pe Ocon la Manor pentru restul sezonului.
Suntem încrezători că, atunci când Ocon îşi va face debutul la Spa, vom avea o linie de piloţi potenta care va lupta cu rivalii noştri cei mai apropiaţi pentru restul sezonului"
, spune Dave Ryan, şeful Manor.

La rândul său, Ocon consideră că este pregătit să facă pasul în Formula 1 ca pilot titular datorită experienţei acumulate în ultimii ani cu Mercedes şi Renault.

"Sunt încântat să debutez cu Manor în această lună, la Spa şi la toate celelalte circuite. Datorită experienţei pe care am acumulat ca pilot de rezervă în acest sezon, sunt pregătit pentru acest pas incitant", a explicat Ocon.

Via Manor

Comentarii (7)

  • Haideti sa l vedem si pe acest Gabriel Torje al Formulei 1...sa vedem ce va face...mare talent,sper sa nu moara speranta
    13 5
  • WTTC, ne explici si noua de la ce vin inițialele nickname-ului tău? :)
    6 1
  • Obiectivul la o echipa de genul e sa iti bati coechipierul. Cu cat mai mare diferenta cu atat mai bine. Nu strica nici sa ciupesti un punct - doua cand e conjuctura de asa natura.
    12 0
  • Nu vreau referinte in F1 din fotbal!!!urasc fotbal-ul!!!Acest sport nu este pentru golani si toti care se asociaza cu ei!!!
    4 1
  • Haryanto nu paraseste F1..Va fi pilotul de rezerva al echipei de rezerva
    3 3
  • Va fi pilotul de rezerva al echipei Manor *
    6 1
  • Catalin
    Baniii si business-ul lor.......cea mai "desteapta" varianta sa dai pe cineva la o parte numai in Formula 1 gasesti. Ai bani concurezi, nu ai bani ori te dau afara ori te trimit la "echipa a doua" sa alergi pe langa circuit.:)))
    Maine poimaine o sa ajunga niste cofetari sau strungari sa concureze in Formula 1 doar pentru ca au un sprijin financiar consistent.:)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru