Pilotii McLaren, retrogradati cate 5 locuri pe grila

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 22.03.2008
Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen au fost retrogradati cate cinci pozitii pe grila de start a MP al Malaeziei, dupa ce si-au blocat rivalii in timpul calificarilor.

Cei doi piloti ai echipei McLaren au fost investigati de comisarii de cursa dupa ce au fost acuzati ca in finalul calificarilor i-au blocat pe Nick Heidfeld si Fernando Alonso.

Hamilton si Kovalainen rulau foarte incet in drumul spre boxe, dupa ce incheiasera ultimul tur rapid din calificari, in timp ce alti piloti inca efectuau tururi cronometrate. Dupa cateva ore de deliberari, comisarii de cursa au decis ca Hamilton si Kovalainen trebuie penalizati pentru ce au facut.

Un purtator de cuvant al echipei McLaren a confirmat ca cei doi piloti au fost retrogradati si a anuntat ca team-ul anglo-german nu va face apel la aceasta decizie.

Hamilton a fost penalizat pentru blocarea lui Heidfeld, in timp ce Kovalainen a fost pedepsit pentru blocarea lui Heidfeld si a lui Alonso.

In aceste conditii, Kovalainen va lua startul in cursa de pe locul 8, iar Hamilton de pe locul 9.

Comentarii (35)

  • ooo
    wowwww , super tare ... , bucuria voastra mai are si o Limita ,,, uite ca ati atins-o ...La mai multe reusite d-astea pentru voi Mcclaren ,, in special hamil. ..
    0 0
  • Penalizare meritata
    Dap... pe reluare s-a fazut destul de clar ca Heidfeld si Alonso au fost jenati. E drept si Massa a incetinit imediat insa s-a vazut clar ca el mergea intodeuna pe cealalta parte a pistei si nu pe trasa ideala.
    0 0
  • auzi acolo !!!!!!
    ce ai ma tarane u vb asa despre mclaren ce va dau lectii la pilotat ??????nu-mi vine sa cred doamne da sa moara maine kimi si massa !!!!!!sa ramana fara cap
    0 0
  • daca va ploua
    Sa va asteptati la Al doilea Macel mine ,,
    0 0
  • peZz@
    cred k ai vazut prea multe filme horror ........:))))....
    0 0
  • Ca de obicei!
    Trebuia sa se dea in petec si FIA , ca de mult nu a facut-o. Pe langa cei doi piloti de la McLaren si pilotii de la Ferrari rulau incet. Vom vedea maine cat de importanta va fi aceasta decizie a comisariilor. Iar ca sa raspund celui de mai sus: va doresc si eu sa aveti parte de aceleasi curse ca saptamana trecuta in tot sezonul.
    0 0
  • wow
    ce sunteti asa inversunati fratilor?auzi sa le zboare capu lu kimi si felippe..."v-a dat lectii de pilotat":))))mai usor...oricum ferrari a fost intotdeauna peste mclaren
    0 0
  • Lol
    Lol... ce sar ca arsi cei de la McLaren. Dupa ce ca se vede clar ca echipa e favorizata anu asta. Cum doamne sa lasi pe mainile unei echipe care are ca principala strategie spionajul dezvoltarea unei componente destinata tuturor combatantilor si care este destul de importatnte intr-o masina de F1. Btw, nu tin nici cu McLaren, nici cu Ferrari si de aceea cred ca sunt destul de obiectiv.
    0 0
  • va certati degeaba
    eu ma bucur, macar maine am la ce ma uita, o sa fie un show de zile mari. Daca au fost retrogradati, inseamna ca au meritat, sunt fan McLaren dar pt mine conteaza spectacolul nu cine castiga. Oricum am rezerve ca cei de la Ferrari, vor termina cu ambele masini maine :) Iar daca maine avem si ploaie, nici nu vreau sa imi imaginez ce cursa de milioane va fi :)
    0 0
  • retrogradatii
    bai disperatilor ce aveti voi cu ferrari ca nu ei au facut contestatia.kimi si massa erau oricum in fata voastra si va bateau.va e frica de alonso si de cei de la bmw ca nu o sa i depaseasca hahalerele voastre.
    0 0
  • bb
    exista si oparte buna vom avea spectacol pe pista probabil pentru locul3 dar macar vor fi depasiri daca v a mai si ploua..............
    0 0
  • Lasati Ferrari in pace, nu au facut nimic
    Ce teaba are Ferrari cu pilotii lui McLaren? Din cate am vazut Alonso si Heidfeld au fost care s-au plans nu cei de la Ferrari. Asa ca lasati Ferrari in pace. Greseala costa. Dupa gandirea voastra toti trebuie sa se dea din fata lui McLaren, asta vreti voi. Oricum BMW au fost peste McLaren astazi si vor fi si maine.Lasati Ferrari in pace, nu au facut nimic, ii deranjeaza pe multi ca au prima linie ocupata, sunt cei mai buni. Fortza FERRARI
    0 0
  • asa este angusyoung
    le este frica de bmw ,Kimi si Massa nu aveau nici o treaba oricum erau in fata
    0 0
  • I'm sorry....
    Imi pare rau pt baieti..nu sunt Fan McLaren, dar pe cei doi ii respect ff mult. Impreuna sunt un cuplu mai puternic decat Raikkonen-Massa sau oricare altii. Retrogradarea asta nu inseamna insa decat un singur lucru: KIMI RAIKKONEN - 2008 WORLD CHAMPION!!!! GO KIMI! FORZA FERRARI!
    0 0
  • ferrari
    apoi normal fratilor trebuie ajutati cunva baietii astea de la ferrari dupa ce au bagat mortu in casa era ceva normal sa se intample ceva de genul .
    0 0
  • Pt adysabou
    Kovalainen si Hamilton se aflau in turul de intrare la boxe si mergeau foarte incet pe circuit pentru a consuma cat mai putin combustibil, insa cei doi si-au ales chiar linia ideala pentru a merge la pas, iar Heidfeld si apoi Alonso, care inca se aflau intr-un tur rapid, au fost nevoiti sa-si schimbe trasele pentru a-i evita pe cei doi.
    Vrei sa spui ca nu vinovati cei de la McLaren, ca ei au facut bine ceea ce au facut
    0 0
  • Pt adysabou
    ick Heidfeld a fost cel mai aspru critic al pilotilor McLaren-Mercedes spunand ca acestia l-au facut sa piarda doua zecimi de secunda si, implicit locul al treilea pe grila de start; pe imaginile transmise s-a vazut in mod clar, intr-adevar, ca Heidfeld a fost nevoit sa schimbe trasa ideala pentru a-i evita pe Hamilton si Kovalainen, iar timpul pierdut de acesta a fost probabil alterat de situtie mai ales din cauza faptului ca urma o zona de franare pe care neamtul n-a putut-o aborda asa cum si-ar fi dorit. Heidfeld s-a mai intalnit apoi si cu pilotii Ferrari mergand la pas, insa Massa si Kimi nu se aflau pe linia ideala.
    0 0
  • Era de asteptat
    Am vazut calificarile live pe ITV si cei doi ultrasi hamiltonieni au constatat nedreptatea facuta lui Heidfeld. Sperau sa nu se ia nici o masura drastica impotriva pilotilor implicati (care nu erau numai de la McLaren) dar regulamentul FIA spune clar ca trebuie sa adaptezi viteza si trasa astfel incat sa nu influentezi pilotul din spate care e intr-un tur de calificare. Din cate imi aduca aminte cele 2 McLarenuri erau pe trasa ideala ruland foarte incet. Ce se intampla daca in timp ce Heidfeld ii ocolea, Hamilton sau Kovalainen faceau dreapta ? FIA vrea sa evite pe viitor astfel de situatii. Ok mergi in fuel save mode dar maca nu o fa pe trasa ideala. Cursa va deveni f interesanta mai ales daca ploua !
    0 0
  • intrebare
    oare de mclaren nu au facut apel?nu cumva se simt cu musca pe caciula?
    0 0
  • Luchian19
    Te rog frumos spune-mi si mie cum pot sa vad antrenamentele calificarile sau cursa pe itv, am intrat dar imi scrie: THE VIDEO YOU ARE TRYING TO WATCH CANNOT BE VIEWED FROM YOUR CURRENT COUNTRY OR LOCATION.
    0 0
  • calm baietii :))
    sa-i vedeti pe cei 2 din fata cum le bubuie motoarele pe la jumtatea cursei :))
    0 0
  • @COTE
    in conditiile de fata cotele celor 2 la castigarea cursei raman aceleasi ? nu ar trebui crescute ?
    0 0
  • Dezgustat
    Incep sa vad o asemanare intre F1 si Fotbal,tot felu de indivizi care vorbesc despre piloti foarte urit,sunt fan BMW dar nu vreau sa aud despre un cistig la masa verde,terminati cu ofensele daca sunteti adevarat pasionati de F1, acesta nu este Fotbal.
    0 0
  • 5 locuri sunt putine !!!
    Pe Michael Schumacher la Monte Carlo l-au spus sa plece de pe linia boxelor pt acelasi tip de abatere ( aici doar 5 locuri ) si mai spuneti ca FIA favorizeaza Ferrari !!!
    0 0
  • @max2maximuss
    BV Uite aici un baiat desteapt !
    0 0
  • re
    destept ! :D
    0 0
  • McLaren
    Ce mai spuneti voi astia cu Mclaren, nu va avantajeaza FIA? Bv kimi_rai. Iar pt sharky_raduku sa-ti bubuie tie capul, ca esti educat bine de tot. Sa vad cum vor depasi pilotii McLaren, poate greseste iar Hamsterul ala butoanele, nu stie de ce merge incet masina. HAHAHAHAHAHAHAHA
    0 0
  • McLaren pt sharky_raduku
    Parca il vad pe Hamster cum incearca sa il depasesca pe Kova si ies amandoi
    0 0
  • McLaren vinovati pentru TOATE!?!?!
    Intotdeauna McLaren au fost vinovati pt TOATE:cand Ferrari pierde,cand Alonso nu poate nimic,cand ploua si cand este cutremur in Japonia!de acord cu asemanarea cu Fotbalul.........
    0 0
  • @Radu_Ferrari
    MULTAM !
    0 0
  • ptr ferraristi
    multi nu stiu ca ferrari azi au reusit dubla ptr ca au benzina fff putine in rezervor.pe cand mclaren au ff muta deaia e sui diferenta asta.prea multa zeama nu vad eui sa faca ca vor trebui sa opreasca mai repede.
    0 0
  • @hardboy
    nu e McLaren vinovata pt tot dar aici chiar erau haideti acuma sa nu ii viticimizam .
    0 0
  • mclaren
    cu tot cu penalizare sunt sigur ca mclaren vor face o cursa ff buna.
    0 0
  • Castigatori
    Si ce daca o sa faca Ferrari oprirea la boxe mai repede. Exista mari sanse ca maine sa ploua, iar in curse de genu' asta, cu ploaie, chestiile astea nu mai conteaza. Conteaza doar cat de bine conduci pe ploaie. Asa ca nu se stie nimic.
    0 0
  • .....
    Formula 1 ajunge un mare rahat....Se pare ca si acolo se pariaza la greu...Asta e....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru