Pirelli rămâne unicul furnizor de pneuri în Formula 1 până în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 16.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a anunţat oficial prelungirea contractului pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 pentru încă trei sezoane, astfel că va rămâne în sport cel puţin până în 2016.

Esential 3 ani este durata noului contract Pirelli pentru furnizarea pneurilor in Formula 1
1 zi de teste din aceasta iarna va fi dedicata evaluarii pneurilor de ploaie
1 o de teste in timpul sezonului va trebui sa aloce fiecare echipa pentru evaluarea cauciucurilor
FIA a confirmat la sfârşitul anului trecut că Pirelli va rămâne unicul furnizor de pneuri pentru Formula 1 şi în sezonul 2014, în ciuda faptului că producătorul italian nu semnase încă noul contract cu forul mondial.

Totuşi, cu mai puţin de două săptămâni înainte de prima sesiune de teste din această iarnă, Pirelli a anunţat prelungirea oficială a contractului pentru următoarele trei sezoane, astfel că va rămâne unicul furnizor de pneuri din Formula 1 până la sfârşitul sezonului 2016.

"În urma unei decizii a Consiliului Mondial al FIA care a confirmat statutul Pirelli de unic furnizor de pneuri pentru Formula 1, Pirelli şi FIA au reînnoit contractul pentru furnizarea pneurilor în Formula 1.

Durata acordului este de trei ani începând din sezonul 2014", precizează producătorul italian într-un comunicat de presă.

Potrivit noului acord, una dintre cele 12 zile de teste din această iarnă va fi dedicată în exclusivitate testării pneurilor de ploaie. Singurul circuit unde ar putea ploua în cadrul testelor este cel de la Jerez, întrucât în Bahrain precipitaţiile sunt foarte rare în această perioadă a anului. Nu este exclus ca, dacă nici la Jerez nu va ploua, Pirelli să apeleze la stropirea artificială a circuitului, aşa cum a mai procedat în trecut.

În plus, fiecare echipă este obligată să dedice una dintre cele opt zile de teste din timpul sezonului pentru evaluarea generală a cauciucurilor. Astfel, pe parcursul fiecărei zile de teste va exista cel puţin una şi cel mult două echipe care vor colaborare strâns cu Pirelli pentru testarea pneurilor.

Via Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru