Pista de karting de nivel international langa Brasov - Prejmer Circuit

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Vara acestui an va gazdui deschiderea oficiala a celui mai modern circuit de karting din Romania. Prejmer Circuit este situat langa Brasov si are ca parteneri nume mari din disciplina de baza a motorsportului.

In asteptarea unui circuit pe care sa poata fi organizate curse din competitiile principale de motorsport ale lumii, Romania intra in randurile tarilor care isi permit sa organizeze etape din campionatele de karting ale Europei. Compania International Motorsport Activities (IMA) a anuntat astazi ca in vara anului 2010 vom avea la Prejmer, la 16 de kilometri est de Brasov, o noua pista de karting care va fi omologata la nivel international.

Noul complex se afla deocamdata in constructie si va necesita pana la finalul lucrarilor o investitie de doua milioane de euro. Pista de karting va avea 1250 de metri in lungime, o latime de 8-10 metri, 14 viraje (7 de stanga si 7 de dreapta) si o configuratie care o va face una dintre cele mai atragatoare piste de acest tip din Europa.

Prezent la evenimentul de deschidere a lucrarilor la complexul din Prejmer, multiplul campion mondial si european la karting Marco Ardigo a realizat un tur de recunoastere pe ceea ce in vara va deveni circuitul de karting de la Prejmer, explicandu-ne detaliile si secretele configuratiei acestei piste.

"Deocamdata, pe locul in care la vara va fi asfalt se afla pietrisul de baza, insa la vara vom veni sa inauguram Prejmer Circuit. Cea mai interesanta parte a circuitului mi se pare virajul parabolic de mare viteza de dupa linia de start/sosire, un element care se regaseste foarte rar pe circuitele de karting din Europa. Dupa ce am vazut acum aici, noua pista va fi una medie spre rapida ca viteza, iar eu nu pot decat sa ma bucur, pentru ca acest tip de circuit mi se potriveste ca o manusa", a declarat italianul pentru Automarket.

Baza sportiva Prejmer Circuit va contine, pe langa pista propriu-zisa, un showroom, un restaurant cu terasa panoramica, o sala de conferinte, infirmerie, vestiar privat pentru membri, un turn de control, garaje pentru service-ul karturilor, un magazin de piese de schimb, birouri, o cladire de boxe in care incap 170 de karturi si o parcare pentru 500 de masini.

IMA, compania care construieste Prejmer Circuit isi propune sa organizeze la noua baza sportiva de langa Brasov o scoala de pilotaj pentru copiii interesati, urmand ca preturile pe care le vor practica acestia sa nu se ridice la un nivel mai inalt decat cele din tari cu istorie in specialitatea de baza a motorsportului.

Viitorului Prejmer Circuit beneficiaza deja de parteneri cu nume in domeniu, reprezentantii acestora fiind prezenti astazi la conferinta de presa care a anuntat faptul ca baza sportiva se va deschide oficial in vara acestui an. Vorbim de companii precum Rotax (Austria - lideri mondiali in productia de motoare pentru karturi), Sodi Kart (Franta - lideri mondiali karturi pentru inchiriere), Tony Kart (lideri mondiali in productia de sasiuri pentru karturi) sau Bridgestone (Japonia - lideri mondiali in productia de anvelope pentru karturi).

Comentarii (33)

  • Opinie
    O insula de normalitate in tara asta. La mai multe si la mai mare!
    27 2
  • inceputuri
    E un inceput ce merita luat in considerare.Sper sa nu fie doar un foc de paie ca si in alte bune intentii.Sa ne ajute Dumnezeu,ca singuri nu sintem in stare.
    24 0
  • pista karting
    In Brasov (langa Ghimbav) mai exista o pista de karting. Nu stiu exact lungimea ei, dar e maricica. Nu cred ca au bagat 2 mil. de euro :). Problema acolo sunt preturile, dar si asa.... sunt multi clienti.
    14 1
  • abc
    "Prejmer Circuit"?
    eu stiam ca in romaneste se spune "circuitul Prejmer"
    bai romanilor, trebuia sa-i spuneti "the prejmer circuit" ca sa stiti sigur in ce tara traiti; romanii nu sunt o natie, sunt o adunatura, nu au nici macar limba, nu mai vorbesc de cultura ...
    8 19
  • Prejmer ...
    Super ..e la un pas de mine ,sper sa fie si carturi electrice pista indoor!!! Ca la Tunari unde mam dat .
    8 2
  • Circuit
    Tineti-ne si pe noi la curent cu data inaugurarii! Suntem cativa useri interesati sa luam parte la eveniment. Asteptam noutati.
    10 0
  • mircea
    @abc
    Este denumirea oficiala a complexului.
    9 1
  • site oficial
    http://www.i-m-a.ro/rootsfolder/pages/home.html
    0 0
  • @lee
    La cum arata site-ul (pare facut in graba), miroase a 1 aprilie. :)
    1 2
  • Ghimbav
    Pista de la Ghimbav are tot in jur de 1.2km.
    Asteptam cu nerabdare pista de la Prejner. Sa speram ca se termina la timp.
    1 1
  • @syktasy
    sunt poze pe site, cat se poate de reale.........
    1 1
  • firestarter
    Sunt clientul casei la Ghimbav de 4 ani. Am kart Biland de 28 CP peste 200 de ore pe acea pista. Faptul ca va exista inca o pista in Brasov nu poate fi decat un lucru bun. Aici sunt multi oameni talentati in motor sport si cu aceasta ocazie Brasovul ar putea incepe sa dea piloti in competitiile internationale. La Ghimbav, o luna de antrenamente, cu tot cu consumabile (cauciucuri, lanturi, filtre, ulei etc) ajungeam la 300-400 euro. Sa vedem ce conditii financiare vor fi pe noul circuit.
    9 0
  • salutare
    pana in tara asta nu vor exista autostrazi,a se citi articolul despre cum isi muta Ferrari echipamentele pe circuitele din Europa,pana atunci degeaba visam noi la un circuit de Formula1,asta daca nu se va construi pe langa Arad,Timisoara,Oradea,Satu Mare,pentru a profita de autostrazile Ungariei!
    2 2
  • Targu Seciuesc
    Pista de karting de la Targu Secuiesc are tot in jur de 1.2 km fara parcu mort.
    2 3
  • BOGDAN
    1 aprilie
    Daca era asa ceva ..existau tone de laude inaintea proiectului sau a inceperii lucrarilor
    2 2
  • mircea
    @BOGDAN
    www.i-m-a.ro

    :) E un proiect extrem de pe bune.
    5 1
  • manolachef
    vesti bune
    Sper sa fie deschisa si publicului (contra cost bineinteles).
    6 0
  • karting
    Pentru cei care doresc o tura cu kartul, pot face asta pe legendara pista din Cluj, karturile nu sunt de competitie ci de agrement dar isi fac datoria de a creste adrenalina.Circuitul este frumos si tehnic cu o lungime de 1 km (estimez eu).
    2 3
  • 1984
    Foarte tare! Nu se compara cu pista de la Ghimbav, care n-are nici o traba cu kartingu' de performanta. E juma'te cat asta de la Prejmer. Daca la Prejmer se face o pista care sa fie chiar doar pe jumatate din ce am citit in acest articol, o sa fie cea mai tare din tara, clar! Cine stie ce-i aia Rotax, Tony Kart si Bridgestone intelege ce zic!
    Chiar a venit Ardigo? Nu cred ca-l aduceau pentru o pacaleala de 1 aprilie! Respect, baieti!
    4 0
  • un om din BV
    asa au zis si de patinuarul olimpic din Brasov, inaugurat in iarna..2 milioane de euro.Stiti la cat s-a ajuns ..12 milioane de euro. Stiu ca e un pas in fata...dar se fura enorm de mult! de la 2 la 12 e cale lunga....mai ales cand se vb in milioane de euro.
    trist
    1 3
  • hai las-o
    Nu prea inteleg ce legatura are pationoaru' facut de Primaria din Brasov cu un circuit de karting facut de o firma privata la Prejmer. Poa' sa coste si 200 de milioane, ca-s banii lor, nu-s bani publici. N-are nici o rlevanta ce spui, UN OM DIN BV!
    Sunt mandru ca-s roman si ca o sa am acces la o pista de asa calibru! Bravo!
    3 0
  • tot din bv
    tot un om
    Firma respectiva face traseul gratis ??
    0 2
  • da
    Omule, asta e o AFACERE PRIVATA, toti banii fiind bagati de firma aia! Primaria n-a platit nici macar un leu si nici nu va plati, ca n-are de ce.

    E afacerea oamenilor alora. Primaria se bucura ca circuitu' va atrage lume la Prejmer si va face locuri de munca. Atat. Gizas!
    4 0
  • Buna
    Ar fi fain sa se faca pista asta dar sa dea posibilitatea mai multor tineri piloti talentati din romanaia cara nu au posibiliattea financeara sa faca karting de performanta, cu bani !!! poate face oricine daca are sprijin financear karting de performanta cu sau fara pista ce se va construi, si eu visez de mult la cineva sa ma sponsorizeze fac karting de 10 ani am si rezultate destul de bune zic eu pentru posibilitatile care le am dar in zadar romania tot romania ramane, oricum e un lucru bun construirea pistei.
    0 4
  • marius
    inaugurarea
    Am fost zilele trecute pana acolo impreuna cu colegul firestarter.
    Situl ( cel fizic) este impresionant, pe langa pista propriu zisa va fi construita si o cladire destul de mare, anexe, si nu in ultimul rand, am inteles ca si o parcare cu 500 de locuri ! Am intrat pe santier, dar lucrarile sunt abia la inceput, in nici nu caz nu va fi gata vara aceasta, cel putin nu in toatalitate si nu la standardele anuntate. Se lucra la terasament, erau doi-trei muncitori ce nivelau griblura. Latimea pistei este destul de mare, cu siguranta mai mare decat a celei de la Ghimbav, intregul spatiu este mai degajat, speranta mea este ca se vor putea organiza acolo si track-days deschise publicului unde vom putea sa ne incercam masinile de strada, intocmai cum se intampla in tarile cu apa calda.
    3 6
  • golfuletz
    Inaugurarea!
    Marius, eu aveam o impresie foarte buna despre tine, dar daca te pricepi la construirea unei piste d-astea in asa hal incat ai impresia ca se face din "griblura", e clar ca nu esti tocmai arhitect de circuite :)) Poate ar trebui sa-ti depui CV-u' la astia de la circuit cand mai ai drum pe-acolo si ii ajuti tu sa termine la timp si la standardele anuntate. Sau, si mai bine, ai putea sa nu-i mai deranjezi si sa-i lasi sa-si faca treaba. Poate asa vor reusi sa termine la timp! ;)

    E buna insa ideea cu track days pentru masinile de strada. Poate ar merge si o cursa de ogari sau pune cineva o pila sa se mute parada junilor acolo, ca doar.... ce naiba! e circuit international DE KARTING, nu? :))
    7 3
  • ionutu.ro
    circuitul este pe bune
    băieţi, tot ce pot să vă spun este că circuitul de la Prejmer este pe bune, nu e doar o altă păcăleală, aşa cum ne-am obişnuit din păcate cu orice chestie nouă la noi.

    Oamenii sunt serioşi, investiţia este una privată, Ardigo chiar a fost acolo în carne şi oase. La fel şi oamenii mari de la Rotax şi Tony Kart. Aveţi doar puţintică răbdare, eu zic că în vară e gata totul. ;)
    4 0
  • inaugurarea
    N-am inteles ce contributie aduce mesajul tau la discutie, alta decat a incerca sa ma pui pe mine la punct, total gratuit !
    Printre glumele tale de santier am inteles ca te simti lezat pe undeva, desi nu inteleg ce de ar fi asa, indiferent daca esti unul din cei implicati in proiect, cercelatul ala de ne-a raspuns in sictir intrebarilor sau un simplu bagator de seama. Ma voi cobori pana la un nivel la care sper sa te poti ridica si tu si-ti voi raspunde punctual :
    - Imi pare rau ca te-am dezamagit, pe tine cel mai mare fan al meu care avea o parere buna despre mine.
    - N-am pretentia si nici n-as putea-o avea vreodata ca as fi "arhitect de circuite" sau ca as putea sa ma implic intr-o discutie cu caracter tehnic ce priveste un proiect de inginerie civila. Pot afirma insa, fara sa stiu cine esti ( pentru ca nu-i asa, anonimele sunt de rahat ) ca am pus piciorul pe mai multe circuite in viata mea decat ai vazut tu la televizor. Miezule.
    - Pietrele alea folosite la fundatie oare ce sunt ? Pepite ? Cocosei ? Vreo materie prima adusa de pe Marte ?
    - N-am de gand sa mai trec pe acolo, n-am de gand sa-mi rup masina. Baietii de pe santier probabil ca au fost atat de distrasi de vizita noastra acolo incat s-au hotarat sa nu mai lucreze deloc a doua zi. Asta chiar nu conteaza de fapt, este o antrepriza privata, fiecare isi gestioneaza biznisul si investia cum stie mai bine, ma indoiesc insa in continuare ca va fi gata vara aceasta, care incepe peste o luna si jumatate. N-am aruncat cu noroi, n-am acuzat pe nimeni, nu e treaba mea. Proiectul este salutar si merita toata aprecierea !
    -Paralela cu Junii este cel mai greu de inteles. Asta daca nu cumva, indelednicirea ta domnule "golfuletz" este ingrijirea cailor si altor nobile animale mai mult sau mai putin relevante pentru sporturile cu motor.

    In concluzie, noi sa fim sanatosi, oamenii de la International Motorsport Activities sa aiba spor de munca si fonduri cat mai multe pentru a termina cat mai repede lucrarile, si sa speram intr-o buna zi pista asta va pune Romania pe harta competitiilor internationale de karting.

    Restul e can-can !
    2 2
  • alfica romeutz
    bine, bine...
    Asa e-n tara asta... toti ne pricepem la toate! Daca oamenii au zis ca-i gata in vara, nu-nteleg de ce trebuie sa apara tot felu' de bagatori de seama care sa-i contrazica asa, gratuit. Sau esti si tu ca Miki pe statu' de plata a lu' Sechelariu? :))

    Nu ma cunosti si nu stii pe cate circuite am fost in viata mea, asa ca te rog sa te calmezi, ca iti creste tensiunea degeaba. Fac karting de 20 de ani si am impresia ca ar trebui sa-mi vorbesti cu "dumneavoastra", ca as putea sa iti fiu tata.

    Nici n-ar trebui sa ma cobor atat de jos incat sa-ti explic diferenta dintre CRIBLURA (si nu "griblura", cum ai scris tu) si piatra care se pune la fundatie. Esti putin de tot ignorant si nu cred ca e locu' sau spatiu' sa discutam asta aici.

    Sa fii tu sanatos si fericit in lumea ta si chiar daca pista nu e gata la vara, sa dea Al' de Sus sa ai tu recordu', expertule! :))
    3 1
  • Horia Totu
    Pista
    Domnilor, ne bucuram ca proiectul nostru a starnit un atare interes si multumim in mod special automarket.ro pentru prezenta la conferinta de presa si pentru materialul deosebit pe care l-a realizat.

    Cred ca aceasta tevatura pe marginea constructiei vine din dorinta tuturor ca lucrurile sa fie gata cat mai repede si nu putem decat sa rezonam cu dumneavoastra, dar probabil nu este nevoie sa ne "incingem" atat de tare! :)

    Speram ca pista sa fie gata in vara, asa cum am anuntat. Avem un program bine pus la punct. Nu stiu exact in ce zi ai fost acolo, marius, dar stiu cu siguranta ca lucrarile sunt in grafic. Vorbim la vara, cand va voi invita (si pe tine si pe domnul "golfuletz" sau "alfica romeutz" sau whatever :P) la o tura cu karturile si un suc la restaurantul nostru.

    Pana atunci toate cele bune si va vom tine la curent prin intermediul automarket.ro cu detaliile referitoare la deschidere.

    Cu respect,
    Horia Totu
    Marketing Manager Prejmer Circuit
    www.i-m-a.ro
    horia@i-m-a.ro
    3 0
  • inaugurarea
    Greseala cu criblura este acolo, si mi-o asum. Am folosit termenul la modul generic, si doar un rau voitor n-ar fi inteles asta.
    Varsta si experienta ta nu comanda respect instant insa, precum nici tonul "condescendent".
    0 0
  • ombladonbv69
    lunca calnicului
    oamenii lucreaza cu spor acolo...azi cred ca construiau la tribune dupa cum am vazut....probabil e atat de scump ca are foarte multe utilitati...
    0 0
  • trucker
    cearta a 2 driveri inteligenti si culti
    domnilor sint uimit de capacitatile dvs in domeniul constructiilor,experientei in motorsport si a nivelului cultural f elevat.

    prin faptul ca cineva isi expune un punct de vedere mai mult sau mai putin valabil nu cred ca se poate ajunge la o discutie de genul acesta expus de voi.

    oricum faptul ca se realizeaza aceasta pista nu poate decit sa ma bucure ca roman si mai ales ca prejmerean .

    sper sa cistige localitatea ns de pe urma publicitatii acestui circuit convins fiind de activitatile adiacente ce se pot dezvolta.

    va salut pe toti scuzindu-ma pe topica, ortografie etc
    salutare
    sergiu marin
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru