Presă: "James Allison va lucra pentru Honda şi McLaren"

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va construi un monopost de teste cu ajutorul lui James Allison pentru a se pregăti pentru revenirea în Formula 1 ca furnizor de motoare în 2015, potrivit presei finlandeze.

Allison a acceptat oferta şi va conduce un grup mic de oameni pentru a testa noul motor turbo Honda.

Turun Sanomat
Publicatie finlandeza
James Allison, fostul director tehnic al echipei Lotus şi unul dintre cei mai apreciaţi ingineri din Formula 1, ar putea începe o colaborare cu Honda şi McLaren.

Publicaţia finlandeză Turun Sanomat susţine că Honda intenţionează să construiască un monopost de teste pentru sezonul 2014 prin intermediul lui Allison, pentru a putea testa timp de un an noile motoare V6 de 1.6 litri înainte de a debuta în Marele Circ în 2015.

Honda ar avea libertatea să testeze pe circuite precum Suzuka sau Motegi pe tot parcursul anului viitor, întrucât vă reveni oficial în Formula 1 abia în 2015, iar programul ar urma să fie urmărit îndeaproape de partenerii de la McLaren. "Potrivit surselor noastre, Allison a acceptat oferta şi va conduce un grup mic de oameni pentru a testa noul motor turbo Honda", precizează sursa citată.

Informaţia nu este adevărată.

Matt Bishop
Purtator de cuvant McLaren
Cu toate acestea, informaţia a fost negată la scurt timp de Matt Bishop, purtătorul de cuvânt al echipei McLaren.
"Informaţia nu este adevărată", a precizat el.

Anterior, Allison a fost creditat să ajungă la Ferrari şi Red Bull Racing, însă ambele informaţii au fost negate de cele două echipe.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (1)

  • Si daca va fii adevarat?Ganditi-va ca toti se vor chinuii cu necunoscutul anul viitor,McLaren vor aduna informatii despre aerodinamica,Honda va avea motorul testat si adaptat cerintelor monopostului,si,cand se vor unii in 2015...teoretic ar trebuii sa domine pe circuit...teoretic !
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru