Presă: Red Bull negociază un parteneriat pentru motoare cu Honda

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing negociază cu Honda un parteneriat pentru motoare în cadrul căruia echipa austriacă ar ajuta constructorul japonez să rezolve problemele cu sistemul de recuperare a energiei, anunţă presa italiană.

Red Bull Racing a confirmat recent că discută o posibilă continuare a parteneriatului cu Renault pentru sezonul 2016, însă publicaţia italiană Autosprint susţine că echipa austriacă a intrat în negocieri şi cu rivalii de la Honda.

Utilizarea unui motor Honda a fost exclusă până acum din cauza lipsei de performanţe, însă ar putea reprezenta una dintre ultimele soluţii pentru că Red Bull să rămână în Formula 1 şi în 2016, dacă negocierile cu Renault vor eşua şi dacă planul lui Bernie Ecclestone de a readuce motoarele V8 nu se va concretiza.

Urmareste Automarket
Sursa citată afirmă că proiectul Red Bull prevede ca inginerii echipei să ofere cunoştinţele tehnologice despre sistemul de recuperare a energiei, capitolul la care Honda suferă cel mai mult. Acest lucru este posibil ca urmare a faptului că inginerii echipei au lucrat intens la sistemul de recuperare a energiei utilizat de Renault.
În acest context, este posibil că Red Bull să aibă pretenţia de a utiliza gratuit motoarele Honda, sub pretextul că ajută constructorul japonez să-şi rezolve propriile probleme.

McLaren se opune unui astfel de parteneriat, însă Honda ar putea lua o astfel de decizie, mai ales că aduce contribuţii importante la bugetul echipei britanice, iar relaţiile s-au răcit din cauza lipsei de rezultate din acest an.

Via Autosprint

Comentarii (16)

  • Nu stiu cat de buna este idea pentru cei de la McLaren care au toate sansele sa-i piarda pe cei de la Honda in favoarea celor de la Red Bull. Mai ales daca cei de la Red Bull vor lucra cu cei de la Honda, sansa ca cei de la McLaren sa ramana prima echipa, vor scadea catre zero, in maxim 2 ani de zile. Red Bull are toate sansele sa devina echipa principala pentru Honda si astfel McLaren sa devina echipa client... exact de ce se temeau cel mai mult... incepe sa prinda contur.

    Uite asta este o miscare foarte buna si inteligenta din partea celor de la Red Bull!
    25 6
  • deci si daca le iese motorul celor de la honda McLaren tot nu vor castiga
    6 7
  • Iliescu
    RBR nu mai stie unde sa se duca. A incercat cu toti si a primit refefuz. mai ramane Honda...daca si de aici primesc flit la revedere F1. Sau daca sunt asa de destepti le sisteme ERS ce mare lucru ar fi sa-si produca si propriul motor? Doar sunt de 4 ori campioni mondiali. Iar Honda are un contract prea strans cu Mclaren asa ca slabe sanse. E vorba de bani. In concluzie vor ramane cu Renault sau vor construi un motor din aluminiu doar se recicleaza dozele eu asa stiam....
    20 9
  • GrosJan
    ultima stire - isi face RBR propriul motor:

    https://www.youtube.com/watch?v=KPZ1Dmg9JAg
    9 9
  • vyctor7
    Mosul are combinatii cu RedBull si Honda stie asta si are in vedere ca ar putea sa intoarca cumva soarta intr-un parteneriat cu echipa austriaca ...asa ca este plauzibil
    4 0
  • Valentin P
    Ati auzit ultimele zvonuri? Din 2016 Alonso la Mercedes in locul lui Rosberg!!!
    4 4
  • La cat de aroganti au fost cei de la RBR in ultimul timp. ma indoiesc ca Honda vor alege ca RBR sa devina echipa principala.
    4 1
  • nu merge alonso unde e hamilton nici piscat cu ceara
    6 9
  • Multe zvonuri . putine lucruri concrete..Cam asta a devenit F 1
    5 0
  • din 2007 alonso viseaza sa ia campionatul in fata lui Hamilton dar nu in aceeasi echipa cu hamilton. Asa a ajuns la ferrari ca face el treaba mare daca nu se mai incurca de hamilton
    4 6
  • mobius
    Lui Alonso nu-i este frica de Hamilton si nici de altcineva, se fereste pe cat poate de politica echipei, care ar putea fi impotriva sa. As fi bucuros sa concureze in 2016 la Mercedes (am spus de multe ori ca doar acolo ar putea sa-si indeplineasca visul de a mai castiga un campionat), problema este ca echipa sa-i ofere sanse egale cu ale coechipierului sau (in cazul in care zvonul se adevereste, Hamilton).
    3 1
  • adica ce massa era mai bun dar politica echipei il scotea pe alonso in fata?
    0 2
  • asta e politica in F1 in orice echipa demonstrezi ca esti mai bun si echipa mizeaza apoi pe tine. Cand i-a venit randul si lui alonso sa ajute pe cineva a facut scandal si a plecat
    1 1
  • asa sunt alonsistii cand la gatul lui hamilton cand la gatul lui vettel iar hamilton samd
    2 7
  • Alonsistii ca Hamiltonistii sau Fetelistii sar la gatul adversarilor idolilor lor. Ce mare branza , inteligent esti bah ala cu puncte. Tu nu asta faci in timpul liber
    4 0
  • @F1_Red_Fury

    Gustere degeaba speri. Ron are drept de veto absolut nu in faptul ca Honda sa motorizeze a 2 echipa ci in numele celei de-a doua echipa. Ron nu e prost. Eclestone a spus ca Honda sunt legati de maini si de picioare, deoarece chiar daca au intelegere cu FIA sa motorizeze o echipa in primul an, 2 in al 2 si 3 in al 3 an, Mclaren are veto referitor la identitatea acestor echipe. Red Bull nu va avea motor Honda, decat daca Ron accepta, iar Bernie face totul sa il convinga sa accepte doar un an (pt 2016) pana Red Bull va avea timp sa isi gaseasca o solutie pe termen lung.
    Eclestone: ""I don't know… Ron has said definitely not. As far as he is concerned, so I don't know if his veto will stand up.

    "They can only run Honda if Honda agreed and they won't agree obviously and have an argument with Ron, because Ron will suit them."
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru