Presă: Williams caută un pilot cu bani pentru înlocuirea lui Barrichello

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.09.2011
Williams caută un pilot cu susţinere financiară pentru a-l înlocui pe Rubens Barrichello, printre numele vehiculate fiind Adrian Sutil, Jules Bianchi sau Giedo van der Garde.

Amânarea unui anunţ oficial privind viitorul lui Rubens Barrichello la Williams ar putea avea legătură cu intenţiile echipei britanice de a renunţa la serviciile sale, potrivit unor informaţii din presa britanică.

Îngrijoraţi de perspectiva de a pierde câţiva sponsori din cauza rezultatelor dezamăgitoare din acest sezon, cei de la Williams au demarat căutările pentru un pilot tânăr capabil să aducă aproximativ 5 milioane de euro în conturile sale bancare.

Cea mai bună opţiune a echipei ar fi Adrian Sutil, care nu şi-a prelungit încă contractul cu Force India şi are experienţa necesară de a colabora cu noua conducere a departamentului tehnic. În plus, el beneficiază de sprijinul direct al mai multor sponsori care ar putea îndeplini cerinţele celor de la Williams.

În cazul în care germanul nu va fi disponibil, privirile britanicilor se vor îndrepta spre piloţi precum Giedo van der Garde, Jules Bianchi şi Charles Pic, care concurează în prezent în GP2.

Prezenţa lui Pastor Maldonado în cadrul echipei este asigurată de compania PDVSA, care-i sponsorizează pe britanici cu aproximativ 15 milioane de euro. Williams traversează unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie şi se pregăteşte pentru o schimbare radicală în structura de conduce, Mike Coughlan fiind desemnat să revitalizeze echipa.

În cazul în care Williams va renunţa la serviciile lui Barrichello, este foarte posibil ca brazilianul să se retragă din Formula 1, întrucât numărul de locuri disponibile pe grila de start este limitat.

Via | GrandPrix

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru