Primele impresii despre noul Williams

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.01.2009
Nico Hulkenberg a fost multumit de comportamentul noului monopost Williams pentru sezonul 2009.

La scurt timp dupa prezentarea oficiala a noului FW31, pilotul de teste Nico Hulkenberg a evaluat pe circuitul de la Algarve caracteristicile monopostului.

Pe parcursul celor 19 tururi efectuate, tanarul pilot german a obtinut un timp de referinta de 1:46.335. "Chiar de la inceput masina este ok, ma simt confortabil in ea si nu am avut nicio problema mecanica dimineata, ceea ce este important pentru o masina noua", a declarat Hulkenberg la finalul zilei.

"Bineinteles ca toata lumea vrea sa stie cum stam comparativ cu 2008 si ce impact au noile reguli din punctul de vedere al pilotilor. Adevarul este ca nu pot spune prea multe lucruri dupa primele tururi, pentr uca circuitul este 100% nou pentru mine, nu am mai pilotat niciodata aici si este destul de ud, asa ca nu am nicio baza de plecare pentru comparatie. Daca eram la jerez sau barcelona as fi putut fi ceva mai specific. Cel mai important lucru este sa ne asiguram ca parcurgem toate setarile sistemelor de baza si sa confirmam ca totul este asa cum ar trebui sa fie.

Pana acum asa s-a intamplat si sunt fericit"

La randul sau, Frank Williams, seful team-ului britanic, isi pune sperante ca Williams va reusi sa inregistreze progrese vizibile fata de anul trecut. "Noile reguli aerodinamice inseamna o abordare diferita a masinilor din anumite puncte de vedere. Totusi, pana cand ajungem la Melbourne, ma astept ca suspectii uzuali sa domine in continuare primele doua pozitii. Cel mai mult sper ca Williams sa faca un mare pas inainte cu FW31", a precizat Williams.

Comentarii (2)

  • Williams a prezentat si a tastat noul monopost FW31
    Dupa cum arata in fotografie noul monopost FW31, mi se pare ca este un monopost destul de rapid dupa cum declara pilotul de teste Nico Hulkenberg. As fi tare curios ca la sfarsitul sezonului 2009 unde se va situa cei de la echipa WILLIAMS in clasamentul constructorilor. Si bineinteles cum vor face fata concurentei celorlate echipe din F1.
    0 0
  • Rapid ? >constantinpreotu
    Din fotografie, sincer, nu m-i se pare atat de rapid.
    Iar din ce declara Huklenberg... din nou, nu reusesc sa stabilesc gradul de rapiditate al masinii. Si nici nu incerc macar.
    Sunt convins ca Williams, ca si alte echipe dealtfel, pot lupta cat de cat cu arme egale impotriva "greilor", in acest sezon. Ma refer in special la procesul de imbunatatire aerodinamica, nu de alta, dar am vaga impresie ca acum masinile arata asa cum arata Williams-ul in perioada sa de glorie.
    Echipa se regaseste astfel in fata unor setari apropiate de cele care le aduceau puncte, acum cativa ani in urma. O necunoscuta ramane totusi comportamentul pneurilor.
    Dar sa asteptam cu rabdare (?) prima cursa. Ba mai mult, poate ca si aceasta prima cursa va fi una de "settings-apply".

    Rabdare placuta ! :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru