Prodrive s-a inscris in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.05.2009
David Richards a depus documentatia pentru inscrierea in sezonul 2010 al Formulei cu echipa Prodrive, care urmeaza sa fie redenumita Aston Martin incepand din 2012.

La 18 luni dupa ce a esuat in tentativa de a reveni in Formula 1, David Richards a anuntat ca s-a inscris in sezonul 2010 al competitiei cu echipa Prodrive. Britanicul planuieste insa sa schimbe denumirea echipei in Aston Martin cel mai tarziu in sezonul 2012.

Cel mai probabil, Prodrive va semna un parteneriat tehnic cu McLaren Mercedes pentru furnizarea motoarelor, a trenului de rulare si a altor componente, intelegere care ar urma sa fie similara cu cea de care beneficiaza in prezent Force India.

Prodrive va fi finantata de compania The Investment Dar din Kuwait, cea care alaturi de Richards a preluat pachetul majoritar de actiuni al companiei Prodrive in 2007 pentru suma de 925 de milioane de dolari.

David Richards a fost directorul celor de la Benetton in 1997, inainte de a parasi Formula 1 in 2004 dupa ce a fost indepartat de la BAR.

Echipa condusa de David Richards este cea de-a treia noua echipa care se inscrie in sezonul 2010, dupa Campos Meta 1 si Team USF1. Pana in prezent, Williams este singura echipa din actualul sezon care a depus actele pentru inscrierea in 2010, termenul limita fiind vineri, 29 mai, ora 23:59.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Mclaren
    Un punct , doua pt McLaren?!!
    0 0
  • aston martin
    welcome:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru