Punctele de reper ale carierei lui Lewis Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.10.2008
Lewis Hamilton este la a doua tentativa de a deveni campion, dupa ce in sezonul trecut a fost invins de Kimi Raikkonen. Iata punctele de reper ale scurtei sale cariere.

Lewis Carl Davidson Hamilton s-a nascut pe 7 ianuarie 1985 la Stevenage, Anglia.

Parintii sai au divortat cand el avea numai doi ani. Bunicul sau din partea tatalui a emigrat in Marea Britanie din Grenada in anii '50.

Cariera lui Hamilton in sporturile cu motor a inceput la varsta de 8 ani, iar la 10 ani a castigat pentru prima oara campionatul britanic de karting. In 1998, el a semnat un contract cu McLaren in cadrul programului de dezvoltare pentru tineri piloti al echipei britanice.

In 2000, Hamilton a castigat campionatul european de karting, iar in 2003 s-a impus in British Formula Renault. Doi ani mai tarziu, a devenit campion in F3 Euroseries la capatul unui sezon presarat cu 15 victorii si 13 pole positionuri.

In 2006, a castigat competitia GP2 la prima participare, iar in anul urmator a debutat in Formula 1 pentru McLaren, devenind primul pilot de culoare din aceasta competitie. Hamilton a fost la un pas de titlul mondial in 2007, obtinand 4 victorii, prima dintre ele pe circuitul de la Montreal.

In plus, Hamilton este singurul pilot din Formula 1 care a terminat primele 9 curse pe podium.

In acest an, Hamilton este marele favorit al titlului mondial, avand un avans de 7 puncte in fata lui Felipe Massa cu numai o cursa inainte de final.

Comentarii (10)

  • @ admin
    "In plus, Hamilton este singurul pilot din Formula 1 care a castigat primele 9 curse pe podium." A terminat :)
    0 0
  • admin
    "Hamilton este singurul pilot din Formula 1 care a castigat primele 9 curse pe podium" - ori le-a castigat pe circuit, ori le-a terminat pe podium (castigind cursele era pe podium) ! doar stand pe podium insa nu le putea castiga ...
    0 0
  • michelle_b
    trebuie sa te legi chiar de toate? omul mai greseste scriind in graba. sper sa te superi, dar mai lasa si de la tine. pana si de administratori te legi.
    0 0
  • ham-ham alias Carl Davidson
    e bun hamilton,poate chiar cel mai bun !are o cariera impresionanta,anul acesta va fi campion mondial si presimt ca il va depasi pe "schumy" la "performante" !
    0 0
  • cleo345
    nu "ma leg" - dar e normal sa corecteze. daca ai gindi putin ti-ai da seama ca ceea ce se scrie aici ramane in timp si ca, in aleasi timp, citeste o lume intreaga (de aceea e www). si daca unii cer doar puncte, iar altii folosesc doar invective eu imi doresc sa fie corect si sa aibe sens. ai vazut cumva ca am corectat greseli de spelling ? NU! (daca vrei iti pot oferi zeci de asemenea exemple, desi nu vad rostul). doar de greseli de sens sau inadvertente. sau tie ti se pare perfect normal sa tac (ca altii) si sa ramina in loc de Paul di Resta scris "di Riesta" ? sau ca Nick Fry este CEO la concernul Honda ? sau ca Honda a amenintat ca se retrage din F1 prin declaratie oficiala ? etc etc ... Daca te deranjeaza ca imi doresc corectitudine imi pare rau, dar nu am cu ce sa te ajut. stii, aici mai intra si oameni care sunt interesati de F1 si daca vad aceste greseli ori rid, ori ramin cu informatii eronate. nu am respect pentru neglijenta, asta este ... si daca tot sunt la subiect: cred ca ai gresit si tu pentru ca nu vad de ce ti-ai dori sa ma supar ?.... cit despre "pina si de administratori" ... ce vrei sa zici ? ti-am spus/scris vreodata ceva ? "m-am legat" de tine ?
    0 0
  • michelle_b
    imi cer scuze, ai avut rabdare sa scri asa de mult. te apreciez pentru ca te zbati atat . scuze din nou
    0 0
  • cleo345
    nu e nici o problema, fiecare poate gindi/spune ce vrea, e libertate de opinie! Dar ca sa stii ca mai si las de la mine de foarte multe ori, iti pun o intrebare: la afirmatia "Alonso poate incheia sezonul drept singurul pilot care si-a surclasat coechipierul in toate cursele din acest sezon" crezi ca e multa lume care NU o ia "de buna" ? Stii cumva ca nu e adevarata ? Ca Piquet Jr. a terminat doua curse in fata lui Alonso ? stii si care ? Magny Cours si la Hockenheim ! nu trebuie sa imi raspunzi, e retoric, doar pentru exemplificare ... nu ma scuz, dar chiar ma pasioneaza F1 si din cauza asta detin multe informatii. si chiar ma deranjeaza neglijenta ...
    0 0
  • michelle_b
    ai dreptate. am vazut ca esti foarte interesata si cunosti foarte mult in F1. pentru cunostintele tale vaste pe domeniu asta, te apreciez .
    0 0
  • @michelle
    mai faci si altceva in afara sa citesti si sa cauti greseli in spusele altora? pe ale tale le vezi sau doar ale altora: "daca ai gindi putin ti-ai da seama ca ceea ce se scrie aici ramane in timp si ca, in *ALEASI* timp, citeste o lume intreaga (de aceea e www)."?
    0 0
  • sebzor
    pe www ramane spellingul meu si prostia mea, precum si a altora ! tu mai faci si altceva decat sa imi porti mie de grija ? merci de atentie! in rest, ramane cum am stabilit !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru