Raikkonen: "Eliminarea huselor este ineficienta"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.04.2008
Kimi Raikkonen nu crede ca eliminarea huselor pentru pneuri va avea drept consecinta scaderea costurilor in Formula 1.

Husele pentru pneuri vor fi eliminate din sezonul viitor, FIA sperand astfel ca echipele vor fi capabile sa economiseasca bani. Totusi, Raikkonen crede ca banii economisiti in acest mod vor fi redirectionati catre alte departamente.

"Este gresit sa salvam bani in acest mod. Nu vom salva prea mult si oricum vom folosi aceeasi bani in alta parte", a explicat pilotul Scuderiei Ferrari.

De asemenea, numerosi piloti si-au exprimat ingrijorarea ca eliminarea huselor va determina o aderenta foarte scazuta in turul de instalare. Totusi, Timo Glock isi contrazice colegii si spune ca nu a avut niciun fel de probleme in testele de la Barcelona de saptamana trecuta. "Nu impartasesc ingrijorarile celorlalti", a declarat pilotul in varsta de 26 de ani. "Nu am avut nicio problema sa aduc pneurile la temperatura optima".

In plus, germanul nu crede ca gradul de periculozitate al Formulei 1 va creste prin eliminarea huselor. "Sporturile cu motor sunt intotdeauna periculoase", a adaugat germanul. "Bineinteles, pneurile au o aderenta mai scazuta daca nu sunt incalzite.

Dar, in primul rand, trebuie sa ne obisnuim cu acest lucru, iar in al doilea rand este aceeasi situatie pentru toti".

Comentarii (2)

  • ...
    Ce sa mai zic, bine ca nu incepe sa-i restrictioneze si la ventilatoarele si coolerele care vin puse la radiator si la frane dupa ce intra la boxe, sau de ce nu, sa fie doar un televizor in garaj, nu 5-6 cate sunt acuma....hai ca si asa ar face economie......

    O totala porcarie...
    0 0
  • rahat pe batz
    cum adik eliminarea huselor /????? adica cat amar de bani costa alea ca sa le elimini ???.... i o tampenie totala.... ii exact ca prostu ala de prezentator de la curse... sa fie spectacol ... strica tot sportu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru