Raikkonen: "Ferrari trebuie sa gaseasca solutii"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Kimi Raikkonen spune ca Ferrari trebuie sa afle motivele pentru care monopostul F2008 a avut performante sub asteptari in Marele Premiu al Germaniei.

Raikkonen a terminat cursa de la Hockenheim doar pe locul 6 si a fost dezamagit de stabilitatea monopostului Ferrari in timpul weekendului, insa ramane optimist ca inginerii vor reusi sa gaseasca solutia optima pentru rezolvarea acestor probleme.

"Trebuie sa verificam si sa analizam fiecare detaliu pe care le-am facut in pregatirile pentru Hockenheim si sa aflam de ce am fost atat de lenti, pentru ca ceva nu a functionat corespunzator. Uneori se intampla astfel de lucruri cand vrei sa imbunatatesti masina. Sunt increzator: vom avea in curand un F2008 capabil sa lupte pentru victorie".

"Situatia este foarte complicata, dar nu am pierdut nimic. Trebuie sa ramanem calmi si sa reactionam asa cum stim sa facem. Dorinta de victorie nu a scazut deloc: anul trecut am avut o periaoda de 6 curse fara victorie si anul acesta se intampla acelasi lucru. Sa speram ca 7 este numarul meu norocos si de aceasta data si ca pot reveni la succes imediat".

Raikkonen a admis ca Hockenheim a fost cel mai greu weekend din cauza instabilitatii spatelui masinii.

"Am plecat din Germania cu acelasi sentiment pe care l-am avut de multe ori in trecut: cel mai bun lucru este ca weekendul s-a terminat. A fost cu siguranta cel mai dificil weekend al anului. O zi de vineri oribila, o zi de sambata si mai complicata si o duminica praosta. In timpul testelor dinaintea cursei masina a fost destul de buna, cel putin acesta a fost sentimentul".

"In cursa parca eram intr-un alt loc. Nu am reusit deloc sa gasim setari bune, iar masina nu a avut niciun pic de stabilitate. Ai nevoie de o aderenta buna pentru a scoate un timp bun la Hockenheim, dar spatele "zbura" dintr-o parte in alta pe tot parcursul cursei. Este adevarat ca am avut ceva probleme la inceputul anului cu setarea masinii, dar niciodata nu am avut probleme ca la Hockenheim. Cand nu ai aderenta spate nu poti fi suficient de rapid pentru a lupta pentru primele locuri. Pentru cateva tururi, mai ales la final, situatia a parut sa se imbunatateasca, dar nicuiodata nu a mers asa cum ar fi trebuit".

Comentarii (7)

  • hmmmmm
    mai kimi mai ...eu cred ca si tu faci parte din ferrari.....si tu ai o parte din vina ca masina nu merge bine.......deci trebuie ca impreuna cu massa si restul staffului sa lucrati impreuna la imbunatatire.......nu cum zici tu asa sec FERRARI
    0 0
  • ????????????????????????????????????
    la 11:57 l-am bagat pe raikkonen in echipa.la 11:55 este penalizata echipa ferrari cu 3 pct,si sunt penalizat si eu??????????????????????????????????????????????????????????????
    0 0
  • @Daniel mai atent un pic
    Raikkonen a terminat cursa de la Hungaroring doar pe locul 6
    0 0
  • @alonso_x
    Multumim pentru atentionare, s-a corectat.
    0 0
  • @marius_23
    Este logic sa fii penalizat, intrucat ai avut Ferrari in echipa inca de ieri, asa ca era firesc sa primesti -3 puncte pentru ei la aceasta stire.
    0 0
  • da
    asa e scuze
    0 0
  • hungaroring 2007
    cine a castigat anul trecut daca nu va suparati ?... eu tin minte dubla ferrari dar s-ar putea sa confund circuitutl cu cel de la istambul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru