Raikkonen lupta pentru puncte

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.03.2008
Sperantele lui Kimi Raikkonen la victorie in Marele Premiu al Australiei au fost spulberate sambata dupa ce a fost eliminat din calificari.

Finlandezul va lua startul de pe pozitia a 16-a dupa ce monopostul Ferrari F2008 a avut probleme cu presiunea combustibilului. Raikkonen nu a avut dreptul de a participa la ultimele doua parti ale calificarilor intrucat masina sa a fost impinsa pana in garaj de mecanici.

Totusi, campionul mondial spune ca va lupta pentru puncte in cursa de duminica. “Evident, sunt dezamagit. Cu cateva viraje inainte de finalul turului am avut o problema cu pompa electronica de combustibil care m-a fortat sa ma opresc chiar la intrarea in pit-lane. A fost imposibil sa ma intorc in garaj pentru a incerca sa rezolv problema”, a declarat Raikkonen.

“Astfel de lucruri se intampla, dar cu siguranta nu este cel mai bun mod de a incepe campionatul. Acum trebuie sa incercam sa castiga cateva puncte maine, pentru ca este important sa terminam in puncte fiecare cursa”.

Nici coechipierul sau, Felipe Massa, nu a avut o zi tocmai buna, brazilianul terminand calificarile pe locul 4 dupa ce nu a putut termina ultimul tur rapid.

“Am esuat in tentativa de a scoate tot ce e mai bun din ultimul set de pneuri pentru ca am avut trafic in turul de incalzire si nu am putut aduce pneurile la temperatura optima”, a declarat Massa.

“Sunt multumit de manevrabilitatea masinii, care este stabila, iar acum stim ca putem concura in conditii bune. Va fi o cursa foarte dificila, mai ales ca ne asteptam la temperaturi ridicate. Cred ca pot lupta pentru locurile de top”.

Comentarii (14)

  • Auzi la Massa! Trafic!
    Daca ieseai pe circuit o ora mai tarziu poate nu ai fi avut trafic :). Ce scuze penibile poate sa mai gaseasca si Massa asta. Ai grija "domnule" Massa ca si maine va fi trafic. Pt a-l evita ori ramai la boxe, ori ramai ultimul.
    0 0
  • Mda
    Da si tu eddy probabil ai mai multa experienta decat massa sa zici ca scuza lui este penibila...aham inteleg :P
    0 0
  • !
    Eu am pariat pe massa ca v-a castiga si sunt increzator
    0 0
  • Atentie pentru cei care cred ca le stiu pe toate (@eddy)
    Probabil eddy nu stie ca in calificari nu ai decat timpi impusi pentru Q1,Q2,Q3 si orice masina are nevoie de 1 (eventual 2) tururi pentru a-si incalzi pneurile si sa fie optime in turul rapid, dar daca eddy nu a vazut calificarile, de unde sa stie ca era vorba despre momentul din ultima parte a calificarilor, unde lupta pentru pole position ...
    Macar sa fie atenti cei ce vor sa scrie, despre ce este vorba in topic...!
    0 0
  • ptr bursuc18
    stai linistit ca stim cum sta cu calificarile,banuiesc ca esti fan ferrari si tie si multora care sunt fani ferrari va e cam greu sa recunoasteti ca mclaren la ora actuala si din ce se vd si bmw sunt mai puternici si asta dupa ce multi au crezut in speculatiile facute pana acum in legatura ca ferrari sant cei mai puternici,si daca te uiti pe stiri ai sa vezi ca si hamilton ar fi scos un timp si mai bun dar a fost incetinit de cei din fata si tot a abtinut polu.dar fiecare cu parerea lui.
    0 0
  • sperantze
    sper k kimi sa termine macar pe locul 5-6....forza kimi
    0 0
  • nociv
    Daca comenteaza dan alexandrescu PIERDEM toti, tot !!!
    0 0
  • bogdan
    >
    aici ai dreptate :::)).....
    0 0
  • frusi .
    kimi
    kimi va castiga cursa
    0 0
  • Necron Lord
    aussie race
    kimi va lua locul 3.
    0 0
  • groovy
    :)
    cred k e prea devreme sa ne pronuntam care echipa e cea mai buna. cel mai bine ar fi, cred eu, sa avem cat mai multe echipe care se bat de la egal la egal, ca sa avem spectacol...si sa-l uimeasca pe dl. alexandrescu pana la mutenie :P
    0 0
  • comentariu
    cel mai tare comentariu de pana acum "de groovy" BRAVO
    0 0
  • !
    si sunt fan ferrari , kimi
    0 0
  • dan alexandrescu?
    din pacate Dan Alexandrescu este singurul reprezentant al mediei romane agreat de FIA , dar nu multi stiu ca acreditarea FIA a obtinut-o ca jurnalist de sport independent (nu sustinut de vre-un trust media),tipul are tre sa recunosc o imginati bogata in de- a relata orice stire de la fata locului sau chiar un interviu interviu luat persoanelor implicate in MARELE CIRC aici vreau sa specific ca toti participantii acestu-i fenomen auto(care ne face an de an pe perioada vacantei intre doua campionate sa intram in polemici sa asteptam sa inceapa un nou campionat) sant obligati mai mult sau mai putin in a acorda interviuri GAZETARILOR ACREDITATI.Stiti ca sant tari care nu au reprezentant madia in F 1? Si sant tatri europene.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru