Raikkonen, nemultumit de performantele masinii

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.03.2008
Kimi Raikkonen a criticat performanta monopostului F2008 in a doua sesiune de teste, cand finlandezul a terminat doar pe locul 6.

Campionul mondial a terminat la 1.5 secunde in spatele lui Lewis Hamilton si a admis ca s-a chinuit cu manevrabilitatea masinii.

"Nu sunt foarte multumit de modul in care au decurs antrenamentele. In aceasta dimineata am gasit cateva setari bune pentru masina, dar dupa-amiaza ne-am chinuit si timpii reflecta acest lucru. Trebuie sa analizam cu atentie datele pentru a munci la imbunatatirea masinii. Am vazut ca daca reusim sa gasim setarile potrivite avem potentialul de a fi competitivi".

Coechipierul sau, Felipe Massa, a fost ceva mai multumit de comportamentul monopostului. "Sunt multumit de debutul de sezon. Am fost capabili sa muncim pentru cursa si am fost in forma buna. Din cauza faptului ca am iesit de pe pista nu am putut testa ultimul set de pneuri soft disponibile, dar asta cu siguranta nu este o problema prea mare. Pneurile hard sunt foarte consistente, in timp ce celelalte ofera o aderenta mai buna in primul tur, dar apoi au probleme din cauza degradarii".

Luca Baldisserri ii da dreptate lui Raikkonen si admite ca monopostul F2008 nu a beneficiat de cele mai bune setari pentru a doua sesiune de teste.

"O zi destul de complicata, mai ales in a doua sesiune", a declarat Baldisserri. "Setarile monopostului lui Kimi din aceasta dupa-amiaza cu siguranta nu au fost cele mai bune si trebuie sa vedem exact de ce. Cat despre Felipe, el a fost multumit de manevrabilitatea masinii. La final, brazilainul a ieist de pe pista si a fost fortat sa-si intrerupa programul prematur, iar asta demonstreaza ca in acest an recuperarea dupa o eroare este virtual inexistenta. Acum trebuie sa ne pregatim cat mai bine pentru calificari si cursa. Conditiile meteo sunt dificile si se vor dovedi un test sever pentru fiabilitatea masinilor".

Comentarii (7)

  • andu00
    rau
    unde sant ferraristii aia excitati care urlau ca ei sunt cei mai tari cei mai buni,acum se vd ca testele de iarna sunt egal cu zero cand se incep adevaratele teste(antrenamentele libere).
    0 0
  • michael_schumacher
    comentariu la Raikkonen, nemultumit de performantele masinii
    Este normal sa aibe probleme. E inceput de sezon, masina noua. sa vedem cursa si apoi comentam... Oricum exista numai 2 echipe de top si acelea sunt Ferarri si McLaren. A avut curaj Raikonen sa spuna asa ceva despre masina lui... si prefer sa aud asta decat sa il vad pe Hamilton cum se bate cu pumnii in piept ca el e cel mai bun.
    0 0
  • alexandra
    kimi
    hey!sunt ferrarista!crezi k suntem nemultumiti?suntem fericiti si multumiti de performantele masinii.sau u,draga andu00 vrei sa crezi k toate testele din iarna sunt egale cu zero si doar a doua sesiune de teste e cea care arata adevarata valoare a monopostului?Doamne cat de puerili sunteti...=))
    0 0
  • kimi
    Ca si alexandra sunt cu Ferrari. Tine cont ca o cursa nu se castiga doar cu pedala la podea ci si cu cap. Dar la McLaren cred ca lipseste capul. ?!?!?! Alexandra trebuie sa vorbim
    0 0
  • alexandra
    fortza Kimi!you'll never be alone!
    sorin daca vrei sa vorbim id-ul meu e alexandra_kimi4ever(fanii ferrari si kimi raikkonen il pot lua.de altfel si fanii F1 care iubesc competitia si respecta si parerea celorlalti.)in ceea ce priveste calificarile de azi imi pare nespus de rau pt ghinionul lui kimi.e insa prima cursa si pana la final va dovedi ca este cu adevarat cel mai bun.Felipe va trebui sa lupte pt un loc pe podium dar ii va fii greu.totusi presimt k va fii o cursa fff frumoasa si poate kimi chiar va ajunge pe podium pt k este un pilot deosebit!
    0 0
  • ptr alexandra
    alexandra acum ce mai ai de spus in legatura cu kimi si mai ales cu fiabilitatea masinilor ferrari?acum care nu are cap si e pueril?
    0 0
  • alexandra
    kimi 4 ever the best!
    ce am de spus la adresa lui Kimi?pai as avea de spus faptul ca e cel mai bun,ca il apreciez enorm pentru titlul de anul trecut,ca si anul acesta va fii campion si ca maine se va clasa pe podium sau cel putin in primii 5 piloti.iar despre masina Ferrari spun doar ca e masina echipei ce se va incorona campioana la sfarsitul acestui an.:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru