Raikkonen recunoaste ca are probleme in calificari

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.08.2008
Kimi Raikkonen a admis ca risca sa iasa din lupta pentru titlul mondial daca nu reuseste sa-si imbunatateasca performantele din calificari.

Raikkonen a avut mari probleme in ultimele doua sesiuni de calificari, obtinand doar al 6-lea timp atat in Germania, cat si in Ungaria. Campionul mondial a admis ca nu reuseste sa seteze foarte bine masina si spune ca este vital sa rezolve aceasta problema.

"Nu vreau sa neg ca ultimele curse nu au mers asa cum mi-am dorit. De fiecare dat s-a intamplat ceva ciudat si nu am reusit sa gasesc cele mai bune setari pentru masina. Am incercat sa gasim un compromis, dar asta nu ne-a ajutat", a declarat Raikkonen.

"Calificarile au fost decisive si in Ungaria, intr-un sens negativ. La a doua incercare din Q3 nu am putut tine masina pe pista, iar asta a fost vina mea. Nu poti pretinde sa castigi titlul mondial daca pleci de pe locul 6. Poti chiar sa fii cu o secunda pe tur mai rapid decat cel din fata ta, dar daca pleci din spate nu poti sa profiti de asta. La Hungaroring am fost blocat in spatele lui Alonso, care a avut o masina foarte buna pe ultimul sector, singurul loc unde poate il puteam depasi.

Inca o data se confirma ca este imposibil sa depasesti la Budapesta".

In ciuda unei curse modeste, Raikkonen a terminat pe podium si, profitand de probleme lui Hamilton, s-a apropiat de pilotul britanic la numai 5 puncte in clasament. "Situatia din campionat nu arata prea rau. Bineinteles, unul dintre noi poate sa imbunatateasca oricand si asta vrem sa facem si noi", a adaugat el. "Weekendul din Ungaria a fost dezamagitor pentru mine. Singurul lucru pozitiv este rezultatul. Este foarte important ca am micsorat distanta fata de lider. Am castigat mai multe puncte decat oricare alt adversar direct, ceea ce este pozitiv inaintea acestei scurte pauze".

Comentarii (7)

  • @admin
    www.autosport.com, www.totalf1.com, about-sport.net, etc toate au ca titlu ca Raikkonen are ca tinta sa isi imbunatateasca calificarile pentru a nu pierde sansa la titlu. Impresia este pozitiva, vrea sa faca ceva, cauta sa imbunatateasca rapid. Acest articol lasa o tenta negativa asupra atitudinii lui Kimi, desi din sursele citate mai sus reiese o atitudine pozitiva.
    0 0
  • Si, in plus ...
    a mai fost depunctat pentru calificarile astea. http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/13836/raikkonen-admite-ca-a-gresit-in-calificari.html
    http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/13849/raikkonen-admite-ca-ferrari-are-probleme-in-calificari.html
    ma gindesc ca daca toate lucrurile buna sunt trei, dupa aceasta a treia depunctare pentru acelasi motiv, poate se mai gasesc si alte stiri de dat. No offence, dar citeodata si ce-i prea mult strica...Multumesc!
    0 0
  • @michelle_b
    Toate declaratiile publicate in presa internationala despre Kimi Raikkonen au fost preluate de pe site-ul oficial al pilotului, care publica un review la finalul fiecarei curse.

    Modul in care sunt interpretate aceste informatii depinde de la publicatie la publicatie, iar acest lucru este cat se poate de firesc.

    Noi am preluat aceste declaratii de pe site-ul oficial al lui Kimi si am incercat sa le interpretam. Bineinteles ca exista si aspecte pozitive, si aspecte negative in aceste declaratii, iar din punct de vedere al concursului F1 Champ este practic imposibil sa multumim toti concurentii prin modul de punctare al acestei stiri.
    0 0
  • @ADMIN
    E mai simplu sa notati cu multe puncte de plus niste piloti care nu se vad in curse dar care spun ca vor fi campioni mondiali peste un an sau doi cu o echipa care este acum dincolo de jumatatea clasamentului la constructori. Prietenii stiu despre ce stire spun.
    0 0
  • @admin
    Am citit si eu acolo si tot atitudine pozitiva reiese ("We've GOT to solve that problem now for the upcoming race"). In prima mea interventie NU ma refeream la puncte, ci la aspectul ca,pentru un fan Raikkonen este foarte importanta atitudinea pilotului fata de cursa urmatoare, fata de F1, in general. Numai atit am vrut sa spun, ca din titlul articolului de aici reiese ca "a admis ca risca sa piarda titlul", in timp ce eu inteleg ca va face totul pentru a imbunatati calificarile pentru ca sa NU piarda titlul. La asta ma refeream si ma gindesc si la alti colegi care vor sa stie ce gindeste Kimi cu adevarat.
    Iar in ce-a de-a doua interventie voiam doar sa atrag atentia la intrebarea: de cite ori poti pedepsi un om pentru aceeasi greseala ? Fara sa fac nici o referire la modul de punctare!! Multumesc
    0 0
  • ...
    fereasca...ce mod de puncate, absoult incredibil. Asa cum ii place romanului, sa rastalmaceasca tot.
    0 0
  • @admin
    ......in stirea asta paharul lui Kimi e pe trei sferturi plin.........depunctarea reprezinta sfertul gol......"si am incercat sa le interpretam" suna raspunsul ferm la un comentariu pertinent......nu mai incercati o data????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru