Raikkonen: "Victoria este singurul meu obiectiv"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.09.2008
Kimi Raikkonen spune ca unicul sau obiectiv pentru Marele Premiu al statului Singapore este victoria, insa admite ca da totul pentru a ajuta Ferrari pe cele doua fronturi.

Raikkonen a iesit partial din lupta pentru titlul mondial in urma rezultatelor modeste din ultimele luni.

Pilotul Scuderiei Ferrari nu a castigat niciun punct in ultimele 3 curse, iar ultima sa victorie dateaza din luna parilie.

Totusi, campionul mondial sustine ca obiectivul sau pentru prima cursa pe timp de noapte din istoria F1 este victoria.

"Cel mai important lucru este sa castig din nou. Situatia din campionat este asa cum este si nu mai depinde numai de rezultatele mele, ci si de rezultatele competitorilor mei. Teoretic, nu s-a terminat inca totul, dar nu mai controlez situatia", a declarat Raikkonen uin cadrul unui preview.

"Anul trecut, in partea a doua a campionatului, am avut setari grozave pentru masina si am castigat multe curse. Anul acesta a fost insa mult mai dificil, mai ales in ceea ce priveste temperatura penurilor. Cand temperatura este potrivita, masina este foarte competitiva. Vom da tot ce putem in Singapore, pentru a putea lupta pentru victorie, care ramane in continuare princuipalul obiectiv".

"Trebuie sa dam totul in aceste ultimele 4 curse si vom vedea ce se intampla. Am spus-o de multe ori: victoria este singurul obiectiv, esenta sporturilor cu motor. Nu sunt aici doar pentru a pilota, ci vreau sa castig".

Raikkonen s-a declarat satisfacut de rezultatele obtinute de Ferrari in testele de la Mugello de saptamana trecuta si a dezvaluit ca a petrecut o zi intreaga in simulatorul Fiat de la Torino pentru a pregati corespunzator Marele Premiu al statului Singapore.

"Monza a fost un weekend prost pentru mine, dar apoi am avut o sesiune buna de teste la Mugello. Masina a avut setari foarte bune in ultimele doua curse pe pista uscata si am testat cateva noi solutii care vor imbunatati performanta. Saptamana trecuta am petrecut o zi in simulatorul Centrului de cercetari Fiat din Torino, unde mi-am facut o prima impresie despre circuit".

"Astept ziua de 28 septembrie de cand am avut calendarul competitional. Bineinteles, cand ma gandesc la rezultatele din acest an pe circuitele stradale nu ar trebui sa fiu prea optimist, dar totusi imi plac astfel de circuite.

Nu cred ca vor fi probleme ca pilotam noaptea. Imi place sa ma culc tarziu si corpul meu se va adapta perfect".

Desi a evitat in nenumarate randuri sa spuna daca il va ajuta pe coechipierul sau, Felipe Massa, sa castige titlul mondial, Raikkonen a dezvaluit ca va munci pentru a-si ajuta echipa sa-si indeplineasca obiectivele, cucerirea celor doua titluri mondiale.

"Se spune ca ploua in fiecare seara in Singapore, dar asta nu ar trebui sa ne ingrijoreze prea mult, pentru ca toata lumea va concura in aceleasi conditii. Cred ca vom avea posibilitatea sa castigam ultimele patru curse si voi da totul pentru a ajuta echipa sa-si atinga obiectivele", a incheiat Raikkonen.

Comentarii (3)

  • Kimiii...
    ...ai grija, tata, ca te mazilesc astia rosii daca nu-l iei in bratze pe Masutza...
    0 0
  • Kimi
    Cold as ice, as always
    0 0
  • ice cold baby :P
    pai...sa speram ca mai scoate niste puncte :)
    nu mai prea stiu cu cine sa tin din primele locuri, asa ca tin pumnii pt vettel, sa scoata loc bun :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru