Red Bull a preluat controlul asupra Scuderiei Toro Rosso

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.11.2008
Red Bull a cumparat cele 50% din actiuni detinute de Gerhard Berger la Scuderia Toro Rosso, devenind astfel unicul proprietar al echipei.

Compania austriaca Red Bull detine incepand de marti controlul complet a doua dintre echipele din Formula 1, dupa ce boss-ul Dietrich Mateschitz a rascumparat cele 50% dinttre actiunile Scuderiei Toro Rosso detinute de fostul pilot Gerhard Berger.

"Ii multumesc lui Berger pentru eforturile sale. Impreuna am transformat Toro Rosso intr-o echipa care se califica regulat in primii 10 si care castiga puncte".

Berger cumparase jumatate din actiunile echipei in 2006, dupa ce Mateschitz a achizitionat echipa Mnardi si a redenumit-o in Red Bull Racing. Desi a avut la dispozitie un buget semnificativ mai mic, Toro Rosso a reusit sa-si surclaseze sora mai mare in sezonul 2008, obtinand prima victorie din istoria echipei pe circuitul de la Monza.

Viitorul Scuderiei Toro Rosso a fost incert o lunga perioada de timp, dupa aparitia unor zvonuri ca Mateschitz isi va vinde partea la finalul sezonului 2009. Lucrurile au luat insa o intorsatura neasteptata in aceasta saptamana, iar Berger a dezvaluit si motivele pentru care a decis sa isi vanda partea detinuta in cadrul echipei.

"O finantare 100% provenita printr-un proiect comun cu un partener poate avea sens numai in stadiul incipient. Acest stagiu s-a incheiat acum. De aceea, Red Bull va primi inapoi actiunile", a declarat Berger.

Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice, insa cert este ca in acest moment compania austriaca Red Bull detine 20% dintre echipele angrenate in Marele Circ, prin Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso.

Comentarii (3)

  • FIRICEL zice
    Asa Mateschitz are un cuvant mai mare in Formula 1 dc reface si circuitul Alpin A~Ring Felicitari....A facut din Minardi ce nu au facut altii in 20 de anii:)
    0 0
  • radcargt08
    Din pacate circuitul A1 Ring nu va fi refacut, desi Mateschitz vroia sa investeasca acolo 800 de milioane de dolari. http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/9343/modernizarea-circuitului-din-austria-a-fost-anulata.html
    0 0
  • txt
    "Mateschitz a achizitionat echipa Mnardi si a redenumit-o". Nu va faceti griji, "i"-ul disparut este la R(i)esta ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru