Red Bull: "Alonso va juca un rol crucial în lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.05.2012
Christian Horner anticipează că Fernando Alonso va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru titlul mondial.

Ferrari a avut un început dezamăgitor de sezon din cauza unui monopost prea puţin competitiv, însă o victorie obţinută pe ploaie pe circuitul de la Sepang şi progresele înregistrate după debutul sezonului european l-au ajutat pe Fernando Alonso să ocupe prima poziţie în clasamentul general.

Spaniolul are un avans de trei puncte în faţa celor doi piloţi ai echipei Red Bull, Mark Webber şi Sebastian Vettel. Această situaţie îl determină pe Christian Horner, şeful Red Bull Racing, să anticipeze că Alonso va juca un rol esenţial în stabilirea noului campion mondial.

"Este incredibil de echilibrat. Îl avem pe Alonso la trei puncte în faţa celor doi piloţi ai noştri, care sunt la egalitate de puncte. Lupta este deschisă în acest moment, ai şase sau şapte piloţi care sunt în luptă serioasă", a declarat britanicul.

În acest moment, situaţia este asemănătoare cu cea din 2007, când McLaren s-a aflat în lupta pentru titlu cu Alonso şi Hamilton înainte ca trofeul să fie adjudecat de Kimi Raikkonen.

Totuşi, Horner nu crede că Alonso este favorizat de faptul că este singurul pilot al Scuderiei care lupta pentru titlu.

"Nu cred că piloţii noştri şi-au luat puncte unul de la altul. Au fost pe primul şi al patrulea loc duminică şi sunt liberi să concureze. Alonso a pilotat foarte bine şi cu siguranţă va fi un element cheie pe tot parcursul acestui campionat", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (15)

  • mobius
    o reparatie meritata
    Alonso a castigat in 2005 si 2006 pentru ca a avut sustinere din partea echipei, avand in acelasi timp si o masina suficient de buna. De atunci insa cele doua componente din pacate, nu s-au mai reunit. Poate acest sezon va fi exceptia ultimilor ani si ii doresc acest lucru din tot sufletul, pentru ca dupa parerea mea munceste din greu si are talent (este cel mai bun de pe grila, nu o spun numai eu).
    26 13
  • alonso
    the best
    Intr-adevar e cel mai bun pilot din actuala componenta a formulei 1,nu are cea mai competitiva masina dar totusi e liderul campionatului,asta spune multe.. Go Go Go!!!
    11 8
  • dfdss
    este adevarat ,alonso e un pilot foarte bun,doar ca ai uitat sa spui ca si extrem de norocos.atunci cand a castigat el cele 2 titluri mondiale cu renault ai uitat sa specifici de cate ori lui raikonen iau zburat rotile ,de cate ori a avut probleme cu monopostul,cate puncte a acumulat el datorita abandonurilor lui raikonen,in 2006 cam aceeasi situatie dar in loc de raikonen era scumacher.in fine una peste alta e un pilot foarte bun dar si extrem de norocos.eu zic doar sa fim corecti si sa spunem lucrurilor pe nume.din punctul meu de vedere nu este cu nimic dar cu nimic peste raikonen
    15 8
  • @wst
    Te-as sfatui sa folosesti vb."a fi" la trecut caci nu ai la indemana niciun argument clar care sa dovedeasca ca si-n prezent este norocos si ca datorita norocului este in prezent in fruntea clasamentului. Cum tu ne ceri sa spunem lucrurilor pe nume, poftim ca le-am zis eu si ai face bine sa accepti realitatea. Nu te critic, nu te atac verbal, e doar un sfat venit din partea mea! ;)
    6 7
  • @wst
    Si inca ceva legat de comparatia ta facuta intre Alonso si Raikkonen: uite-te te rog la locuitorii romani si vezi cum se numesc aia care umbla dupa bani si bautura (indiciul meu e: daca nu existau ei nu cred c-am fi stiut ce-i aia manea). Atunci vei vedea marea diferenta intre cei doi piloti.
    3 8
  • WHATEVER
    SPEED
    SA INTELEG CA ESTI UN APROPIAT AL LUI KIMI RAIKKONEN DE STII TU CARE E VIATA LUI SI CE FEL DE OM E !!!
    4 5
  • Muriti de invidie hateri!!
    Alonso l-a batut pe Raikkonen si pe Schumacher in 2005-2006.I-a batut rau.E greu sa accepti asta cand esti fan al celor doi.Dar asta este.Raikkonen spargea motoarele mai ceva ca nucile desi avea o masina mai rapida.Ce sa faci, in curse mai trebuie si creier nu doar talpa.Schumacher a incercat in 2006 sa joace cat de murdar stie el dar tot degeaba.Noroc a avut Schumacher ca a ajuns la Ferrari, ca altfel titlurile mergeau la Irvine si Barichello.In zilele noastre il vedem cate parale face fara o echipa buna.
    8 9
  • @WHATEVER
    Sunt doar un "apropiat" al jurnalistilor, care nu se preface ca nu vede si nu aude nimic rau legat de Raikkonen. Intra te rog pe Google si da-i search dupa ce scrii "Raikkonen drunk" si vei vedea cate materiale ce cuprind poze si filme legate de acest subiect vei gasi. ;)
    4 5
  • @WHATEVER
    In primul rand te atentionez ca tu vezi doar id-ul meu si consideri ca stii cum ma cheama, cine sunt, cum sunt, unde lucrez s.a.m.d. ceea ce cu siguranta iti spune a ce "miroase". ;))
    In al 2-lea rand iti spun ca nu totalitatea capacitatilor sale in viata defineste personalitatea omului ci alegerile pe care le face in viata sa.
    Si-n al 3-lea rand iti spun ca daca Raikkonen ar fi fost roman, m-as fi bazat pe principiul "copacul dupa fruct se cunoaste" si astfel l-as fi intrebat daca macar unul din parintii lui ar fi auzit de Aurelia Marinescu, autoarea cartii pe care am cumparato si am citito de 2 inainte ca Geoana sa i-o dea lui Basescu. Nu prea sunt sigur ca stii la ce carte ma refer si care este rolul acelei carti intr-o societate.
    2 3
  • @WHATEVER
    Scuze ca am uitat sa-ti raspund la intrebarea "ce a adus Alonso pana acum?"- cel putin in anul acesta a adus o victorie, clasari pe podium si de aproape 8 ori mai multe puncte decat Massa care asa cum si eu si altii spuneam ca pe la jumatatea sezonului ar putea fi inlocuit datorita rezultatelor slabe in comparatie cu "altul" ce detine acelasi model de monopost.
    4 3
  • WHATEVER
    SPEED
    RASFOIESTE MAI BINE GRAMATICA LIMBII ROMANE!!! SE SCRIE "CUMPARAT-O" SI "CITIT-O". ASTA INAINTE SA-TI IMAGINEZI CA ESTI INTELECTUAL SI SA IEI PE CINEVA LA MISTO!!
    4 0
  • @WHATEVER-gramatica
    Mda, multumesc pentru atentionare!
    2 0
  • @WHATEVER
    Dar totodata iti spun ca te abati de la subiectul discutiei si asta probabil datorita "sacrificiului" pe care l-ai face recunoscand ca Alonso e net superior lui Raikkonen, realitate total contrarie afirmatiei scrise de @wst.
    Si asta probabil datorita obisnuintei voastre de a judeca folosind numai metoda intuitiva numita de mine "principiul pipotei", nicidecum de a folosi si metoda carteziana, dogmatica, hermeneutica sau metoda dialectica ce se bazeaza pe teza, sinteza si antiteza. Lucru din pacate intalnit si-n instante cand magistratul fie este lipsit de o norma juridica sau principiu care sa reglementeze o fapta fie face pe prostul in scopul de a lua o decizie in favoarea aceluia care-i e lui mai drag...
    1 5
  • WHATEVER
    SPEED
    AM RASPUNS DAR MI-A FOST STERS RASPUNSUL!!! SI CHIAR NU MAI AM CHEF SA MA CONTREZ CU CINEVA PE ACEST SUBIECT. FIECARE ARE UN PREFERAT SI MOTIVELE LUI DE CE PREFERA PE UNUL SAU PE ALTUL. URAT E CAND UN PILOT ESTE JIGNIT FARA SENS... FIECARE OM ARE DEFECTE SI CALITATI, FIECARE OM VEDE VIATA SI LUCRURILE IN FELUL LUI. IAR MODUL IN CARE FIECARE ISI TRAIESTE VIATA NU E DECAT GRIJA LUI,NU A ALTUIA.
    IAR FAPTUL CA IL CONSIDERI PE ALONSO SUPERIOR LUI KIMI, NU E UN ADEVAR, CI O PARERE!!!!! MS. LA REVEDERE
    6 0
  • speed si dan
    prieteni voi priviti lucrurile diferit .ca si argumente imi spune ti ca raikonen consuma alcool ,si ca sparge motoare.este adevarat dar tot la fel de adevarat ca eu tu si alti privitori ca noi ne uitam sa vedem spectacol,depasiri etc si nici de cum care merge cu masina in asa fel incat sa nu sparga motorul si sa nu consume benzina.este o competitie si trebuie sa alergi la maxim ,iar cei care fac asta au parte de simpatia oamenilor.daca raikonen pierde nopti ,consuma alcool ,vine dintr o competitie dupa numai 22 cred de etape apare in f1 si castiga intr un final titlu de campion mondial nu ai ce sa zici decat sa te intrebi daca avea seriozitatea si cuminteniu lui alonso,oare unde s ar fi clasat?toti marii sportivi au cate un viciu al lor ,asa cum si tyson in box daca era serios si se tinea de treaba era invincibil si de departe cel mai bun boxer din istorie.dane si speed eu nu am spus ca e mai bun sau mai slab ca alonso ,daca ai citit atent eu am spus doar ca nu e cu nimic mai prejos ca alonso.nimeni nu i a contestat valoarea ,doar ca uite e in al 3 lea sezon la ferari si nu a castigat niciun titlu mondial la piloti.atentie si e poate cel mai bun in a prepara masina.asa ca baieti va sugerez analiza atenta
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru