Red Bull exclude semnarea unui contract cu Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 06.07.2011
Christian Horner are 'serioase rezerve' în privinţa sosirii lui Lewis Hamilton la echipă, întrucât doreşte să evite să aibă doi campioni mondiali.

Vizita efectuată de Lewis Hamilton în motorhome-ul Red Bull de la Marele Premiu al Canadei continuă să alimenteze speculaţiile privind semnarea unui contract între cele două părţi începând cu 2012 sau, cel târziu, 2013.

Situaţia a devenit explozivă după ce presa internaţională a dezvăluit că britanicul ar avea o clauză în contractul cu McLaren care i-ar permite să plece chiar la finalul acestui sezon, însă lucrurile au fost din nou temperate de oficialii Red Bull. Şeful Christian Horner afirmă că o pereche Hamilton - Sebastian Vettel nu este neapărat cea mai bună pentru echipă, prin prisma numeroaselor conflicte interne care apar între doi coechipieri care au câştigat deja titlul mondial.

"Pe hârtie, o pereche Vettel - Hamilton ar fi uriaş de atractivă. Dar trebuie să ne uităm la realitate, la cum funcţionează lucrurile, iar istoria spune că doi piloţi de clasa mondială în aceeaşi echipă nu au făcut întotdeauna cea mai bună pereche. Trebuie doar să te gândeşti la Ayrton Senna - Alain Prost, Nelson Piquet - Nigel Mansell sau chiar Fernando Alonso şi Hamilton.

Suntem entuziasmaţi că Vettel se dedică echipei pe termen lung şi suntem mulţumiţi de muncă pe care o depune Mark Webber. În prezent ne concentrăm pe aceşti doi piloţi, nu căutăm să schimbăm nimic", a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

În consecinţă, Horner susţine că are rezerve serioase în semnarea unui contract cu Hamilton, cel puţin atât timp cât Vettel va face parte din familia Red Bull Racing.

"Cred că ar fi dificil să luăm în calcul un pilot de calibrul lui Vettel şi acela al lui Hamilton sub acelaşi acoperiş. Hamilton este un pilot grozav şi poţi înţelege de ce şi-ar putea dori să piloteze pentru Red Bull. Este evident. Dar ar fi cel mai bun lucru pentru noi? Avem rezerve serioase", a adăugat el.

Anterior, Horner a admis că Red Bull intenţionează să-l păstreze pe Webber pentru 2012, iar australianul a confirmat că aceasta este şi dorinţa sa. Negocierile pentru prelungirea contractului vor începe însă cel mai devreme la sfârşitul acestei veri.

Via | SportingLife

Comentarii (3)

  • Vettel e prea mare pentru a mai incapea Hamilton. Si e omul echipei. Hamilton daca vine va avea soarta lui Alonso la Mclaren in 2007. Daca a invatat ceva de cand e in F1 ar fi bine sa ramana la Mclaren. Echipa i-a dat o masina invingatoare in 2008. Este timpul sa stea sa dea ceva inapoi echipei. Sa stea sa munceasca cu echipa asa cum fac si alti fosti campioni pentru care echipa la care evolueaza inseamna mai mult decat propriile trofee.
    12 1
  • ctlnmihai
    Vettel
    Vettel trebuie să-și dovedească măreția alergând lângă campioni ca Alonso sau Hamilton.. nu lângă Mark Webber ..care cu puțin noroc l-ar fi bătut anul trecut
    5 3
  • loto 6/49
    Cu 'putin"noroc castigam la loterie!Si Webber nu e Kovalainen.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru