Red Bull, impasibilă la acuzaţiile rivalilor privind legalitatea monopostului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.10.2010
Red Bull Racing susţine că nu este impresionată de acuzaţiile formulate de Ross Brawn la adresa legalităţii monopostrului RB6, întrucât acesta a trecut toate testele impuse de FIA.

Controversele privind flexibilitatea aripilor faţă ale monoposturilor Red Bull Racing au reizbucnit cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei, după ce fotografiile publicate pe internet şi imaginile video surprinse pe micile ecrane au demonstrat că aripile faţă ale monoposturilor RB6 sunt în continuare foarte apropiate de sol.

Acest lucru l-a determinat pe Ross Brawn, şeful echipei Mercedes GP, să sugereze o posibilă înăsprire suplimentară a testelor, deşi acest lucru a fost deja realizat începând de la Monza.

În replică, Red Bull Racing susţine prin vocea şefului Chrisltian Horner ca importante sunt rezultatele obţinute la testele FIA, şi nu acuzaţiile formulate de rivali prin intermediul presei.

"Până la urmă, doi oameni cu greutatea echivalentă a lui Ross Brawn stau pe fiecare parte a aripii fata pentru a trece testul, iar monoposturile trec testul", a declarat Horner referindu-se la faptul că aripile fata se pot deplasa cu numai 20 mm la aplicarea unei forţa de 100 kg. "Monoposturile sunt în confirmate cu regulament şi băieţii noştri din departamentul tehnic ar trebui să ia asta doar ca pe un compliment.

Şi totul depinde de ce faci pe circuit, nu de ce spui prin presa", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • Niculae
    Eroare? "cFernando/Lewis/Mark/Sebastian importante"
    2 1
  • Red Bull
    Horner are dreptate.Ce sa le mai faci daca trec toate testele!Sunt mai buni si gata!Au niste "accesorii" care fac diferenta.Jos palaria!
    11 0
  • Pai da dar lasi nu vor sa accepte asta ei trbuie sa fie cei mai buni cum un RED BULL sai bata.UITE ASA.
    2 1
  • Niculae
    In link-ul de aici: "http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/jpn-race-report.pdf" gasiti exact ce teste si caror masini le-au fost aplicate. Ajuta la intelegerea fenomenului dar sunt sigur ca niste fani McLaren (cei care fac parte din comunitatea elitista... keep on dreaming guys :PP), nu au studiat acest document... pentru ca... ei stiu totul :))))
    4 2
  • zicala
    .. unde pisica nu ajunge, incepe sa mieune.....
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru