Red Bull propune includerea Austriei în calendarul Formulei 1 din 2013

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a propus oficial ca Austria să revină în calendarul Formulei 1 în sezonul următor, după ce negocierile cu Turcia şi Franţa au eşuat.

Speranţele Turciei de a reveni în calendarul Formulei 1 după un singur an de absenţă s-au năruit la finalul săptămânii trecute după ce guvernul a refuzat să finanţeze cursa, însă există şanse ca anul viitor să existe totuşi 20 de Mari Premii.

Ultima propunere este ca locul lăsat liber de cursa americană de la New Jersey să fie luat de Austria, prin circuitul Red Bull Ring.

Ideea a venit chiar din partea celor de la Red Bull, care au modernizat vechiul circuit A1 Ring care a găzduit Marele Premiu al Austriei până în 2003. Hemult Marko, consultantul Red Bull, susţine că circuitul are toate facilităţile necesare pentru a găzdui curse de Formula 1, singurele probleme fiind cele numai 40.000 de locuri din tribune şi lipsa unor hoteluri în apropierea pistei.

Urmareste Automarket
"Le-am transmis celor de la FIA că există Red Bull Ring şi că are licenţa completă pentru Formula 1.
A funcţionat şi în anii '70 şi '80 şi avem multe hoteluri la Graz"
, a declarat austriacul, referindu-se la faptul că echipele şi fanii se pot caza în localitatea Graz, legată de circuit prin intermediul unei autostrăzi.

În cazul în care va fi acceptată în calendar, cursa de la Red Bull Ring va avea loc în 21 iulie.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • Ferrari
    Ar fi un lucru bun daca se va intoarce A1 Ring. Este un circuit pe care se pot efectua depasiri. Si destul de aprope de Romania
    10 0
  • intrebare pt cine a mai fost pe acolo...... >>> cum este General Admision pe deal???? se vede ceva , au ceva deal liber pe linia boxelor, sau in capatul liniei drepte in urcare. TV sunt numai pe linia boxelor???Merci ....


    ps> sa ne intalnim pe A1 cu steagurile Romaniei
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru