Red Bull: "Schimbarea podelei nu ne afectează în niciun fel"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.06.2012
Red Bull susţine că nu intenţiona să utilizeze podeaua cu "găuri" în Canada, motiv pentru care nu este afectată în niciun fel de interdicţia primită din partea FIA.

FIA a informat Red Bull Racing că trebuie să modifice podeaua monopostului RB8 din cauza unor "găuri" în partea frontală a pneurilor spate care ajută la îmbunătăţirea forţei de apăsare aerodinamică.

Replica celor de la Red Bull nu a întârziat însă să apară, iar consultantul Helmut Marko susţine că echipa nu plănuia să utilizeze acest design în Marele Premiu al Canadei.

"Oricum nu plănuiam să utilizăm această podea la Montreal. Am pregătit o configuraţie diferită prin utilizarea unei versiuni plate pentru podea. Prin urmare, nu trebuie să modificăm podeaua în Canada. Această decizie nu perturbă pregătirea noastră pentru cursă", a explicat austriacul.

Red Bull a utilizat controversata podea în cursele din Bahrain, Spania şi Monaco, iar decizia FIA a venit ca urmare a unei solicitări în acest sens din partea rivalilor de la Ferrari, Mercedes şi McLaren. 3

Marko susţine însă că decizia FIA se adresează şi altor echipe, sugerând astfel că nu a fost singura echipă care a încercat un astfel de design. "Această problemă a preocupat şi alte echipe, nu numai RBR", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru