Red Bull şi Infiniti ar putea colabora pentru dezvoltarea KERS

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.03.2011
Infiniti ar putea juca un rol important în dezvoltarea unui sistem KERS pentru Red Bull Racing, în urma parteneriatului semnat de cele două părţi până în 2012.

Red Bull Racing a confirmat marţi ca Infiniti a devenit sponsor major al echipei cel puţin până în sezonul 2012, însă contractul dintre cele două părţi va avea şi o importantă componentă tehnologică.

Constructorul japonez a sugerat că s-ar putea implica activ în dezvoltarea tehnologiei KERS pentru Red Bull Racing, mai ales că echipa austriacă nu este susţinută în mod direct de un producător auto.

"Sunt tot felul de lucruri în care există potenţialul de a lucra împreună. Suntem un constructor auto şi, în consecinţă, avem multă putere în termeni de munca analitică. Evident, Nissan (n.r - compania mamă a Infiniti) este un lider în vehicule electrice şi, întrucât lucrurile merg în această direcţie, exista oportunităţi să lucrăm în această direcţie. Dar vom vedea, trebuie să aşteptăm. Suntem acolo pentru a răspunde la solicitări şi apoi vom vedea cum decurg lucrurile", a declarat Andy Palmer, vicepreşedintele Infiniti.

La rândul său, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a admis că parteneriatul cu Infiniti ar putea reprezenta un avantaj important în dezvoltarea unui sistem KERS competitiv, în special pentru ca această tehnologie va deveni şi mai importantă începând din sezonul 2013.

"Din perspectiva Red Bull, F1 prezintă provocări tehnologice.

Ca echipă independentă, nu suntem specialişti în baterii şi nici în KERS. Vrem să ne concentrăm pe dezvoltarea şi producerea şasiurilor de Formula 1 şi dacă ne putem mula pe tipul de resurse pe care îl au Nissan şi Infiniţi atunci suntem entuziasmaţi", a precizat britanicul.

Pentru început, noul parteneriat Red Bull - Infiniti prevede apariţia logo-ului companiei japoneze pe aripa spate şi nasul monopostului, precum şi pe combinezoanele piloţilor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru