Red Bull: "Vettel şi Hamilton sunt incompatibili"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.04.2011
Christian Horner susţine că Lewis Hamilton nu este pe lista de achiziţii a celor de la Red Bull din cauza faptului că britanicul nu ar putea colabora eficient cu Sebastian Vettel.

Presa internaţională speculează de aproximativ o lună pe tema posibilului transfer al lui Lewis Hamilton la Red Bull Racing în 2012 sau 2013, atunci când contractul britanicului cu McLaren va ajunge la final.

Cu toate acestea, Christian Horner, şeful Red Bull Racing, afirmă că un cuplu Hamilton - Sebastian Vettel ar crea tensiuni similare cu cele ale perechii Hamilton - Fernando Alonso din sezonul 2007, datorită valorii foarte aproapiate. Totuşi, el a negat că, prin această afirmaţie, susţine indirect că Mark Webber este mai slab decât Vettel.

"Este dificil să vedem cum ar fi să avem doi piloţi de calibrul lui Hamilton şi Vettel sub acelaşi acoperiş. Exista tendinţa să apară conflicte, aşa cum am văzut cu Alonso şi Hamilton. Aşa că suntem foarte mulţumiţi cu echipa pe care o avem şi vom vedea cum evoluează lucrurile. (Vettel şi Webber) sunt în stadii diferite ale carierei şi se completează reciproc. Există o diferenţă de 11 ani între Mark şi Seb şi aceşti 11 ani de experienţă de viaţă este destul de valoroasă.

În Hamilton şi Vettel avem doi piloţi despărţiţi de un an sau doi şi în prima parte a carierei", a precizat Horner.

Pe de altă parte, Horner consideră că Hamilton va mai rămâne o perioadă la McLaren, în condiţiile în care contractul său expiră la sfârşitul sezonului 2012.

"Hamilton este un pilot talentat şi este fericit la McLaren. Evident, dacă voia să piloteze pentru Red Bull nu puteam ignora un pilot de calibrul său. Dar înţeleg că are un contract multianual cu McLaren şi prevăd că va mai fi acolo o perioadă. În orice relaţie pilot/echipă trebuie să existe dorinţă de ambele părţi şi de aceea relaţia noastră merge atât de bine cu piloţii noştri. Dar cine ştie, în viitor nu poţi exclude nimic. Dar ar trebui să existe o puternică dorinţa de ambele părţi pentru ceva de genul ăsta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (12)

  • ...
    Lewis nu va pilota niciodata pentru alta echipa in afara de McLaren.
    12 7
  • sper ca intr-o buna zi sa concureze pentru Ferrari!
    1 9
  • niciodata
    Sa nu spui niciodata "niciodata". Daca Mclaren nu ii va putea oferi o masina cu care sa se lupte pt titluri se va reorienta baiatu...Momentan nu este cazu.
    8 1
  • Ham ar pilota pt Ferrari chiar el a zis ca nu exclude asta. Poate va fi din nou coleg cu Alonso dar de data asta el va fi pilotul defavorizat.
    .
    7 5
  • octav71
    Pe "vremuri" si Alonso arunca cu noroi in Ferrari printre afirmatii de fidelitate fata de Renault, dar s-au mai schimbat treburile.
    Nu mai exista piloti fideli, doar profesionisti de genul: alerg pentru cei mai multi bani + cea mai buna masina
    9 2
  • Horner ...
    El zice ca nu vrea ca Hamilton sa fie cu Vettel pentru ca s-ar intampla ca si cum a fost Alonso si Hamilton.
    Apoi zice ca el prefera doi piloti in stadii diferite ale carierei pentru ca nu s-ar certa.

    Hamilton si Alonso au fost in stadii diferite: Hamilton era rookie si Alonso dublu campion mondial. Alonso a luato in freza de la Hamilton si spaniolul s-a enervat.

    Daca n-ar fi dupa Mark Webber sa fie mai intelept decat Vettel (si tot restul echipei).... ar fi si mai mare probleme la RedBull.

    Hamilton si Button si amandoi campioni mondiali si is colegii de echipa care se inteleg cel mai bine, intr-un mod de gentlemeni.

    Toata lumea stie cat de lame si imatur e Vettel.
    6 4
  • @gabi
    Lame si imatur la Vettel? Este campionul mondial actual, experienta are (si mai acumuleaza!), talent are cu siguranta, masina are, ce ii mai trebuie? Nimic.
    3 2
  • @octav71
    ii lipseste cate o depasire, ca nu prea l-am vazut facand asa ceva
    In rest e clar un pilot foarte talentat
    4 1
  • @nemetleo
    Depasirea efectuata in Australia asupra lui Button nu ti-a placut?
    1 2
  • @bernd
    nu-mi place ca nu l-am vazut inca castigand o cursa de pe locu 5 sa zicem, desi are cea mai tare masina de ceva vreme
    Am asistat live la Monza 2008, singura cursa in care chiar m-a impresionat Vettel, desi si acolo pornise din pole
    3 0
  • @ octav71
    Mi se pare imatur pentru ca sezonul trecut a fost favorizat pe fatza din punct de vedere moral de echopa lui pana in domeniul tehnic. Pe langa asta se baga in Webber, il accidenteaza si apoi zice ca Webber nu e normal.
    Mi se pare egoist si imatur din punctul de vedere ca nu a dovedit inca tarie de caracter sa castige si din spate, sa aiba o cursa maraton din spate si sa castige.

    Faptul ca el e campion mondial certifica ca e un pilot intradevar foarte rapid (in general cand nu este nimic in fata lui) si cand are cea mai rapida masina. L-am apreciat cand era la Toro Rosso.

    Este Vettel campion mondial dar mai are de demonstrat pana sa il pui alaturi de MSC, Alonson sau Hamilton.
    1 0
  • hellboy
    dani
    Eu sper sa nu concureze pentru Ferrari. Poate pentru ca sunt un fan Ferrari.... .In schimb, Vettel, DA!!! Daca va ajunge "Batbinton" la Red-Bull , acolo va manca bataie aproape in fiecare cursa de la Vettel. Nu spun asta pentru ca il consider un pilor rau, dar e prea meserias Vettel. In plus, acolo nu va avea sustinerea intregii echipe (ca la McLaren). De dragul zilelor apuse, sper sa-l vad macar odata pe Schumi pe podium .
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru