Renault: "Alonso nu a franat in fata lui Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.04.2008
Fernando Alonso si Renault au negat speculatiile potrivit carora pilotul spaniol a franat deliberat in fata lui Hamilton inaintea coliziunii dintre cei doi din MP al statului Bahrain.

In cel deal doilea tur al cursei, la iesirea din virajul 3, Lewis Hamilton a ajuns chiar in spatele lui Fernando Alonso, britanicul lovind spatele masinii pilotului spaniol. Dupa cursa, au aparut numeroase speculatii potrivit carora Hamilton a fost de fapt victima unei frane bruste facute de Alonso, care ar fi vrut in acest mod sa-i plateasca o "polita" fostului sau coechipier de la McLaren.

Totusi, Alonso a negat insistent aceste afirmatii, spunand ca nu stie de ce Hamilton l-a lovit din spate si ca in niciun caz nu a apelat la tactici murdare pe pista. "Cred ca eram foarte apropae unul de celalalt si probabil Hamilton nu a realizat cat de aproape eram", a declarat Alonso. "A intrat in aripa mea spate. Sunt sigur ca, daca dupa cateva tururi cazi pe 8 sau 9, incerci sa recuperezi locurile foarte rapid".

Intrebat despre speculatiile ca ar fi incercat sa testeze capacitatea lui Hamilton de a frana rapid, Alonso a replicat: "Ei bine, Pat Symonds (n.r - directorul departamentului de inginerie al Renaut) mi-a spus despre acest zvomn si a printat datele pentru a le arata tuturor.

Sunt prostii, dar ce poti sa faci?".

De altfel, specialistii de la revista britanica Autosport au vizualizat datele de la iesirea lui Alonso din primul viraj, iar acestea demonstreaza ca spaniolul nu a atins franenele si a castigat viteza intr-o maniera foarte predictibila, confirmand astfel declaratiile sale.

Symonds a precizat la randul sau ca Alonso nu a contribuit in niciun fel la acest accident. "Alonso iesea din viraj si accelera spre linia dreapta. A ajuns in treapta a cincea, la 227 kilometri pe ora, la acceleratie maxima, fara sa atinga franele sau ceva asemanator. Si se poate vedea accelerometrul din momentul impactului. A fost lovit din spate. Tot ce pot sa spun este ca Fernando nu are nicio vina, contrar speculatiilor care au aparut. Dar datele arata ca nu stam foarte bine pe liniile drepte, suferim un pic din cauza tractiunii si a vitezei motorului".

Comentarii (3)

  • nu a franat
    Din declaratiile oficialilor McLaren reiese ca eleronul fata al lui Lewis a cedat chiar inainte de impact,ceea ce a condus la o crestere neasteptata a vitezei,l-a surprins si l-a lovit pe Alonso.
    Inca nu se cunoaste cauza din care a cedat eleronul.
    0 0
  • vad ca razboiul dintre alonso si hamilton continua
    este o aberatie ce au spus cei de la mclaren ca fernando a franat intentionat...eu stiu ca are cap si nu ar face ceva sa-si riste viata, cursa si sa faca rau cuiva, chiar si lui hamilton...nu exista razbunare, ce a fost in 2007 e de domeniul trecutului...singura razbunare pe care o poate face fernando e sa-si arate valoarea adevarata, si mai ales in fata celor de la mclaren si a lui hamilton.
    0 0
  • mda
    si asta tot stire de ieri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru