Renault testeaza amortizorul de masa

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.04.2008
Renault sunt pe cale sa testeze amortizorul de masa interzis de FIA la mijlocul sezonului 2006.

Amortizorul de masa (mass damper) are drept scop anularea miscarii pe verticala a masinii prin utilizarea unor greutati suspendate. Desi acest tip de amortizor a fost interzis in Formula 1 la mijlocul sezonului 2006, echipele il pot testa inaintea Marelui Premiu al Spaniei de la sfarsitul acestei luni.

Potrivit unor informatii neoficiale, Renault testeaza o versiune modificata a unui astfel de amortizor, iar intr-un viitor apropiat este posibil ca acesta sa fie din nou permis pe monoposturile de Formula 1. Renault au testat prima oara amortizorul de masa la marele Premiu al Braziliei din 2006, insa a fost interzis ulterior deoarece acesta actiona ca un dispozitiv aerodinamic in miscare.

Agentia de presa AFP sustine ca masinile pot fi cu trei pana la patru zecimi mai rapide prin utilizarea amortizorului de masa.

Comentarii (4)

  • pt cine se simte
    Intr-un comment de-al meu de ieri am amintit acest dispozitiv si un "inginer" s-a trezit sa-mi reaminteasca ca a fost interzis de FIA. Amice, stiam... si stiu mai multe ca tine despre subiect. Next time give reading another chance.
    0 0
  • @myx4ever
    cred ca este invers ... eu ti`am spus ca a fost interzis de FIA, lucru pe care tu nu l`ai specificat. am spus ceva gresit ? ( nu cred ). doar ti`am completat postul, in ideea ca mai citesc si ceilalti utilizatori care nu sunt toti pusi la punct cu regulamentul.

    cu privire la stire ... ceva este gresit ... la inceput spuneti ca amortizorul a fost interzis la mijlocul lui 2006, iar la sfarsitul stirii spuneti ca Renault au testat prima oara amortizorul de masa la marele Premiu al Braziliei din 2006, care a fost ultimul grandprix din sezon ... cred ca a fost interzis la jumatatea lui 2007
    0 0
  • mass-damper
    pai asa scria pe F1-Live (in Brazilia 2006) ......dar de fapt a fost introdus in Brazilia 2005 si banat la Hockenheim (parca) in 2006 :)
    0 0
  • @KaIEI
    Eu vorbeam si in acel post si in acesta despre noua ver ce va fi folosita si este in conformitate cu noul reg. Ieri am spus ca au testat deja acest nou sistem. Pentru mai multe info : http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/080417111341.shtml

    TITLU : " THE RETURN OF THE MASS DAMPER" . The end.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru