România intră în Formula 1 cu primul circuit oval din calendar. Acesta va fi construit în comuna buzoiană Udaţi-Mânzu

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România va găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2017 pe un circuit oval construit în localitatea buzoiană Udaţi-Mânzu.

Esential 2017 este anul in care Romania va avea propriul Mare Premiu de Formula 1

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

România va pătrunde pentru prima oară în calendarul celei mai importante competiţii din lumea sporturilor cu motor după semnarea unui contract cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea unei curse de Formula 1.

Marele Premiu al României va avea loc începând din sezonul 2017 pe un circuit de formă ovală construit în localitatea Udaţi-Mânzu, situată la aproximativ 15 kilometri de Buzău.

Circuitul va fi realizat prin efortul financiar comun al mai multor localităţi din apropiere, printre care se numără Scutelnici, Largu şi Movila Oii.

Principala provocare a fost realizarea unui design de circuit oval care să conţină doar viraje de dreapta, însă promoterul Berti Panait este mândru de proiectul care a rezultat. "Bernie Ecclestone a solicitat un circuit oval care să le aducă aminte fanilor de Indianapolis.

Totuşi, am vrut să aducem un strop de originalitate şi am reuşit să desenăm un circuit în care piloţii vor lua toate virajele la dreapta", a declarat Panait.

"Buzău nu este în Moldova!"

Construirea unui astfel de circuit va evidenţia capacitatea tehnică şi intelectuală a buzoienilor.

Vasile Moldovean
Primar Buzau
Noul circuit reprezintă o mândrie pentru locuitorii din judeţul Buzău, care consideră că în acest mod se vor asocia mai mult cu Bucureştiul, în ciuda speculaţiilor cu privire la originile moldoveneşti.

"Prin tradiţie, Buzăul este un judeţ din Muntenia, iar construirea unui astfel de circuit va evidenţia capacitatea tehnică şi intelectuală a buzoienilor. Un astfel de proiect ar fi fost imposibil de realizat dacă Buzăul ar fi făcut parte din Moldova", a explicat Vasile Moldovean, primarul Buzăului.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Ecclestone a propus montarea unei instalaţii de nocturnă pentru ca etapa să aibă loc pe timp de noapte.

Buzoienii au refuzat însă propunerea, întrucât nu sunt capabili să asigure integritatea instalaţiei pe parcursul weekendului de cursă în faţa hoţilor de becuri din judeţ. 

Comentarii (8)

  • devilian
    abia astept :))
    1 aprilie
    5 2
  • Chair toate publicatiile v-ati tampit la cap cu 1 aprilie asta?:)))
    10 4
  • asa e pentru ca sunt din zona. O mica rectificare - este vorba de comuna Uitati Manzul. Si nu e chiar oval e rotund de-a dreptul. Cica asa le-a iesit. Daca se respecta proiectul initial trebuia mai mult asfalt, mno, primarul stie mai multe. Si nu stiu de ce, o portiune trece pe la el prin curte
    19 1
  • Mai bine scriati ca in zona sunt hoti specializati in furtul cablurilor cu tot cu curentul din ele...
    5 1
  • sgvsgv
    M-am cam saturat de atatea tzepe de 1 aprilie...............
    1 4
  • rommy F1
    dacă nu ar fi 1 Aprilie ar fi fost cel mai tare reportaj. FELICITĂRI pt idee, nici acu nu mă pot opri din râs. BRAVO
    3 0
  • Nebunia lu' salam:))
    2 0
  • world reject
    bine ca nu-l pozitioneaza intre localitatile valcene Lungesti-Maciuca si sa treaca prin Madulari.....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru