Ron Dennis: “McLaren nu merita sa fie depunctata”

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.09.2007

Seful echipei McLaren Mercedes, Ron Dennis, sustine ca team-ul britanic nu merita sa fie exclus din campionatul constructorilor in acest sezon.

“Cel mai important lucru este ca vom concura in acest weekend, in restul sezonului si in sezoanele urmatoare. Asta inseamna ca pilotii vor continua sa lupte pentru titlul mondial.

Totusi, fiind prezent astazi la audieri, nu accept ca meritam sa fim penalizati, iar reputatia noastra sa fie patata in acest mod. Dovezile prezentate astazi de pilotii si staff-ul echipei McLaren au demonstrat ca nu am folosit aceste informatii pentru a obtine avantaje competitive.

Consiliul Mondial a primit declaratii din partea lui Alonso, Hamilton si de la Rosa sustinand categoric ca McLaren nu a folosit informatiile echipei Ferrari. Intreaga echipa de inginerie, aproximativ 140 de oameni, a trimis communicate ca nu a primit si nu a folosit niciodata informatii apartinand Ferrari.

Nu am negat niciodata ca informatiile Ferrari s-au aflat in posesia unuia dintre angatii nostri, insa au fost aceste informatii utilizate de catre echipa? Nu s-a intamplat asa ceva si nu au existat dovezi in acest sens”, se arata in comunicatul lui Ron Dennis.

Comentarii (9)

  • jano_rajmond
    @ Ron Dennis
    Da... se zice ca hotul neprins e om cinstit... numai ca McLaren a fost prinsa...

    Cum ziceam si anterior... daca jefuiesti o banca, nu conteaza daca nu ai cheltuit un leu din bani, tot vei fi inchis pt ca ai furat banii.

    Asa si cu informatia... nu conteaza ca nu le-ai folosit, conteaza ca le aveai, ca le-ai furat.
    0 0
  • Pacat!
    Prin depunctarea team-ului britanic, mai ales daca este adevarat ce zice Ron Dennis (si nu cred ca minte), s-a facut o mare nedreptate. Daca echipa a folosit informattiile de la Ferrari, atunci de ce o mai lasa sa concureze? Nu cred ca McLaren ar fi avut nevoie de informatii de la Ferrari ca sa-si faca o masina competenta mai ales ca italienii au avut sezonul acesta o masina sub cea a britanicilor.
    @jano_rajmond
    Ce te face sa crezi ca au fost furate documentele?
    Inginerul suspectat de la Ferrari? Mai gandeste-te inainte sa scrii ceva.
    0 0
  • Ce putea sa zica si el?
    Da, am furat.. recunoastem, am folosit informatiile si ne-am facut masina beton. Normal ca o tine pana in panzele albe ca-s nevinovati. Din pacate, cred ca numai Dero Alb-dalb sau inalbitorul Ace ii mai curata. Daca nu ar fi avut dovezi clare credeti ca FIA ar fi riscat un tam tam de genul asta. Toti sunt constienti ca acest scandal e numai in detrimentul F1, dar nu au ce sa faca. Pacat ca pilotii ca sa-si salveze punctele s-au facut turnatori (imunitatea ce-au primit-o aia spune, e clar) poate daca ar fi mers cu echipa pan la capat nu ar fi avut FIA dovezi suficiente. Pacat pentru talentul lui Hamilton, o chestie de genul ii poate termina cariera, de Alonso (desi e talentat) nu-mi pare rau, e prea ingamfat sa-mi fie drag. Precizare: tot ce am scris mai sus e o parere personala, nu trebuie sa fie toti de acord cu ea!
    0 0
  • mihnea
    @edi
    baiete, fii atent ce zice declaratia oficiala a FIA: "However, due to the exceptional circumstances in which the FIA gave the team's drivers an immunity in return for providing evidence, there is no penalty in regards to drivers' points **.
    Asa ca Alonso si mai ales Hamilton sunt niste tradatori si niste lasi! Halal campioni mondiali.
    Mclaren a avut documentele si trebuie sa fiu de acord cu jano..daca furi niste bani, esti vinovat ca i-ai furat, nu conteaza ca i-ai cheltuit sau nu.
    Logica ta mi se pare deficitara si din alt punct de vedere:Nu cred ca McLaren ar fi avut nevoie de informatii de la Ferrari ca sa-si faca o masina competenta mai ales ca italienii au avut sezonul acesta o masina sub cea a britanicilor. Pai tocmai de asta au avut o masina mai slaba..ca Mclaren nu au copiat masina acum..ci au folosit acele date in primavara, cand ne aducem aminte cu totii cum distanta de 1 secunda pe tur in favoarea Ferrari a devenit in 2 saptamani un dezavantaj de 1 secunda pe tur.
    Pe vremea lui Tepes astia ar fi fost cu siguranta trasi in teapa, ca sa nu mai vorbim de piloti..nimanui nu ii plac hotii si lasii!
    0 0
  • hakkinen
    Mafia italiana
    A fost un scenariu gandit de cei de la ferrari cu dosarul acela,in cazul in care nu pot castiga campionatul altfel sa se foloseasca de el.
    Rusine pt ferrari sa se laude ca au castigat un titlu in felul acesta !
    0 0
  • Jalnic...
    Managerul de la McLaren Mercedes, Ron Dennis a raspuns dupa sentinta primita la Paris:

    "Nu am folosti nicio componenta aflata in proprietatea intelectuala a oricarei alte echipe de Formula 1 si de aceea nu vom avea nicio problema cu masina din sezonul 2008. Nu am negat existenta unor documente aflate la locuinta unuia dintre angajatii nostri, insa va spun ca nu le-am folosit niciodata. Consider ca nu trebuia sa fim pedepsiti in felul asta. Sentinta s-a dat pe baza corespondentei electronice dintre pilotii nostri, corespondenta despre care echipa nu a avut cunostinta." .......Se pare totusi k Alonso a fost capu` rautatilor aici....A incercat sa faca echipa sa`l concedieze si cred ca va reusi....
    0 0
  • pt hakkinen si edy
    Mah oameni buni, ce nu intelegeti k McLaren a facut spionaj industrial, este ilegal cei doi implicati direct vor merge la inchisoare(inginerul d el aferrari si angajatul McLaren), nu mia veniti cu idei k ferrari a regizat, si k dc McLaren nu a folosit info e o mare nedreptate...mai lasa-ne. Dc sunteti asa fani infocati mcLaren bravo voua dar nu vb fara sa ganditi.
    0 0
  • @eddy
    "mai ales daca este adevarat ce zice Ron Dennis (si nu cred ca minte)"....
    ma omule, Ron a sustinut o vreme ca el n-are nici o cunostinta de hartii, spionaj & shit, ca numa cativa angajati fara stirea lui o facut asta. S-a dovedit ca n-a fost asa. Deci Ron minte pe fatza, minte pe toata lumea, si tu imi vi cu "si nu cred ca minte". Esti de o naivitate penibila
    0 0
  • Alonso si Hamilton?
    Corect ar fi fost sa le fie luate si astora doi punctele din campionat! Le-au castigat cu ajutorul unor masini care au fost declarate oficial de FIA ca fiind ilegale (si pedepsite in consecinta)! Cei doi piloti au obtinut punctele folosind (fara voia lor neaparat, ce-i drept) masini ilegale... Asadar, dpdv legal, si ei au obtinut puncte ilegale in campionat!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru