UPDATE: Rosberg confirma despartirea de Williams!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.10.2009
Nico Rosberg a confirmat ca va parasi Williams la finalul acestui sezon, insa a refuzat sa dezvaluie echipa pentru care va concura in sezonul 2010.

Nico Rosberg a pus capat joi dimineata incertitudinilor privind viitorul sau in Formula 1, dupa ce germanul a confirmat ca se va desparti de actuala sa echipa la finalul acestui sezon.

Williams va ramane astfel fara unul dintre cei mai bine cotati piloti din Formula 1, iar germanul in varsta de 24 de ani nu si-a ascuns regretul ca va parasi echipa britanica.

"Este cu adevarat ultima mea cursa pentru Williams. Este putin ciudat pentru ca timp de patru sau cinci ani a fost singura echipa cu care am lucrat, asa ca a trecut mult timp. Ma inteleg foarte bine cu toata lumea si am un respect deosebit. Asa ca este foarte ciudat sa plec".

"De asemenea, pot sa profit de aceasta oportunitate pentru a multumi echipei. Cred ca in ansamblu mi-au facut mult bine in cariera. In special Frank Williams (n.r. - seful Williams), Adam Parr (n.r - CEO), Sam Michael (n.r - director tehnic) si Patrick Head (n.r - coproprietarul echipei) mi-au sprijinit cariera in toti acesti ani. Asa ca le multumesc foarte mult.

Nu exista niciun motiv pentru care ei nu pot fi si anul viitor la fel de buni ca in 2009. Dar nu sunt sigur ca pot castiga curse in acest moment, iar eu as vrea sa castig curse", a declarat Rosberg la Abu Dhabi in avanpremiera ultimei curse a sezonului.

Rosberg a fost pilot de rezerva la Williams in sezonul 2005, cand a castigat si competitia GP2, inainte de a deveni titular incepand din 2006. De altfel, echipa britanica este singura pentru care Rosberg a concurat in Formula 1 pana in prezent.

Rosberg a refuzat sa dezvaluie numele echipei pentru care va concura in sezonul urmator, insa germanul a sugerat ca a luat deja o decizie clara in aceasta privinta. "Nu vreau sa vorbesc despre viitorul meu. Vreau doar sa spun ca nu voi mai fi la Williams pentru ca asta este sigur", a adaugat el.

Presa internationala speculeaza ca Rosberg se va alatura echipei Brawn GP, germanul afirmand insistent ca este pregatit sa concureze pentru un team capabil sa lupte constant pentru victorii.

Via | Autosport

Taguri: Rosberg, Williams

Comentarii (2)

  • rosberg
    e bine ca pleaca de acolo. nu prea avea viitor. echipa Williams nu mai este ce a fost odata. sper sa plece la McLaren Mercedes, sunt bani mai multi si alte posibilitati.
    Anul viitor Brawn GP nu cred ca o sa mai aiba asa trend .
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Nico
    S-ar spune mai simplu: Mercedes il doresc foarte mult, ori la McLaren ori la echipa Brawn, depinde de care este mai rapid sau mai destept dintre managerii de acolo. Practic Nico este cheia catre motoarele Mercedes si dupa cum s-a vazut in cazul Brawn conteaza foarte foarte mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru