Schumacher: "M-am retras din cauza lui Massa!"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.07.2008
Michael Schumacher a dezvaluit ca s-a retras din Formula 1 pentru a-i permite lui Felipe Massa sa-si continue cariera in Formula 1.

Septuplul campion mondial s-a retras din competitie la finalul sezonului 2006, iar Kimi Raikkonen i s-a alaturat in sezonul urmator lui Felipe Massa. Schumacher spune ca, daca nu s-ar fi retras, Massa ar fi ramas fara job, intrucat Raikkonen oricum ar fi venit la Ferrari.

"M-am oprit pentru ca nu am vrut ca prietenul meu Felipe Massa sa ramana somer", a declarat Schumacher pentru publicatia elvetiana Blick. "Nu as fi avut nicio problema sa concurez impotriva lui Kimi Raikkonen", a adaugat el, negand ca a fost impotriva sosirii lui Raikkonen la Ferrari in 2007.

In prezent, Massa si Raikkonen alcatuiesc linia de piloti a Scuderiei Ferrari.

Comentarii (27)

  • cea mai mare javra din istoria f1
    bine ca am scapat de el.f1 este mai distractiva cu massa decat cu schumy.
    0 0
  • stau si ma intreb ...
    massa a primit puncte pentru ca nu era in stare sa isi gaseasca alta echipa ? Sau pentru ca nu il dorea nimeni altcineva decit Jean Todt ?
    0 0
  • @angus
    prietene ai grija cum vorbesti despre schumacher....cand el castiga campionate mondiale la rand tu te jucai in nisip
    0 0
  • ptr cobra
    joaca-te tu daca iti place.asta este parerea mea despre schumy si nu-i obligat nimeni sa fie de acord cu mine.
    0 0
  • si punctele pentru pe Raikkonen???
    ???
    0 0
  • ptr angusyoung
    dar stii ca si esti tu in masura sa judeci... ar fi bine daca ai avea si cu ce...cat despre limbaj, chiar nu te dezminti...un nenorocit de roman sadea, ca astia suntem , niste sechelati , bolnavi genetic.
    0 0
  • pentru angusyoung
    ia vezi ma cum vb de scumy de ia dreaq X( u nu vezi ca totii se ia de tine ca esti praf mare cacat esti u ma
    0 0
  • ptr criticii mei
    cred ca voi sunteti ceea ce spuneti.am reusit sa va deranjez rau de tot daca folositi limbajul asta.aici nu sunteti pe site-uri fotbalistice ca sa folositi limbajul asta.invatati mai intai sa respectati si parerea altora.f1 nu a inceput si nu se va termina cu schumy,sena mansell prost,kimi,alonso,hamilton etc.va merge inainte si fara ei.daca mi-am permis sa-l fac javra am destule motive sa spun asta.cei care nu au tinut cu el stiu f bine la ce ma refer.dar voi judecati subiectivsi nu puteti intelege acest lucru.cred ca va asemanati cu el.mai lasati-ne in pace cu schumy al vostrusi cu meritele lui false. vrem sa ne bucuram ca nu mai este in f1 si sa muriti voi de ciuda.
    0 0
  • Poate
    Poate ca s-a retras si din cauza lui masa nedorind ca acesta sa fie trimis pe faras. Cel mai probabil ii era teama de Kimi si nu vroia ca scorul sumaher-Alonso sa devina 0-3. Orgolios din fire fostul campion nu cred ca parasea F1 de dragul valetului sau.
    0 0
  • pt toti care-l critica pe shumy
    fiecare zice ce vrea, adevarul e ca shumy a fost si va fi cel mai bun pilot de f1 al tuturor timpurilor, chiar daca unii nestiutori ca angusyoung spun altcev. acceptati si voi adevarul!!!
    0 0
  • @drako
    ai inteles esenta... schumacher nu s-ar fi retreas ptr nimic in lume daca ar fi avut in continuare suportul lui berni pentru a cistiga cursele si o concurenta lesinata. Dar cum ambele s-au schimbat a hotarit sa iasa din scena in glorie. E prea orgolios pentru a nu o face! Nici un om normal NU renunta la un titlu de campion, facind ceea ce ii place, doar pentru un coleg. Si Schumy, niciodata! Cu atit mai mult, cu cit il puteau folosi pe Massa ca pilot de teste sau whatever...
    0 0
  • Nu se poate asa ceva...
    Nu am mai scris un comentariu de foarte mult timp, dar acest subiect m-a aprins. Defapt nu e bine sa bagi in seama afirmatii cum au fost cele a le lui angusyoung, dar Schumacher pana in momentul de fata a reusit ce altii nici nu viseaza. Fiecare cu parerea lui...proasta sau buna o tine in spate toata viata si defileaza cu ea. Prostul care vorbeste inlatura orice dubiu asupra prostimii lui.
    0 0
  • schumi un NIMIC FARA ROSS BRAWN
    1 Daca nu era Ross Brawn schumi nu castiga nimic ...2 Daca nu avea influenta asa mare ferrari cu toti seici nu facea nimic sau daca nu-l lucra pe Eddie Irvine la boxe ptr. o roata de a stat 35 de secunde sau daca nu-l penaliza pe Montoya in Malaesia si INDIANAPOLIS degeaba si cele vechi cu HILL sau VILLNEUVE cu penalizarea lui ALONSO cica l-a deranjat pe FRAIERUL de massa care era la 1 km distanta... cum a ramas cu "FRANA DE MANA TRASA " la MONACO.... cum a castigat schumi la A1 RING-- DE RAS ORDINE DE ECHIPA saracu BARRICHELLO MAI VRETI MAI VRETI AM MULTE FAZE ZICETI SCHUMISTILOR
    0 0
  • NU STITI NIMIC
    Nu stiti nimic sunteti varza habar nu aveti cate conteaza in F1 . CUM au avut avantaj adversari lui schumi sau ferrari au modificat regulamentul exemple calificari , anvelopele michelin care erau mai bune in 2003 nu corespundeau un motor sa fie nu fie schimbat la fiecare cursa din cauza la" COSTURI MARI" nu cred.
    0 0
  • Montoya03
    ...sau de exemplu punctele de la curse s-au schimbat ca el sa nu ia avantaj prea mare(inainte se dadeau 10 pt castigator si 6 pt locul 2).Asta era impotriva lui totusi....
    Schimbarile de regulament inca si acum sunt actuale,jocul se modifica continuu pt ca nu e accesibil doar pt foarte putini de exemplu.Nu cred ca e cazul sa sa-i faci varza pe toti care nu au parerea ta ca poate te vor lua drept 'capra' mai tarziu :))...scuze.
    E dreptul fiecaruia sa i-si exprime parerea dar pt asta nu trebuie sa cadem in extreme ciudate ci ar trebui sa ne respectam unii pe altii,poate totusi.
    Nu trebuie sa dam cu noroi de fiecare data cand ceva nu ne convine.
    Poate ai urmarit si tu CE de fotbal recent,era o mica inscriptie pe tricoul fiecaruia:
    RESPECT...
    Merci
    0 0
  • lord vader
    Daca sti unde a deputat schumi la ce echipa si in ce cursa te respect daca nu esti tu capra
    0 0
  • Montoya03,prietenul meu
    Aici nu e vorba de respectul pt mine si cat ma tine memoria,e vorba de respectul fata de comunitatea de care apartii si tu.Pe de alta parte a fost un weekend din august 1991 cand Bertrand Gachot pilotul echipei Jordan dupa o altercatie cu un taximetrist in Londra a fost inchis, echipa cauta un inlocuitor pt cursa de la Spa- Francorchamps...restul e poveste :)) Multu!
    0 0
  • ciumagar=o nulitate
    Am mai spus-o aici si ma repet:omul acesta v-a hipnotizat sa-l vedeti cel mai bun,el a profitat doar de o perioada in care nu au existat piloti talentati si mai ales de o masina net superioara.Cat despre concuratul alaturi de KIMI......acesta l-ar fi umilit pe ciuma si nu ar fi acceptat niciodata sa fie pilot secund ca massa sau barichello.
    0 0
  • fratilor
    Are drptate lumea pacii de ce sa ia massa puncte ? si kimi nu ? massa trebuia sa aiba minus , ca nu il vroia nimeni
    0 0
  • Departe de a fi regele F1
    Sa nu uitam urmatoarele: 1) Schumacher a fost depunctat de mai multe ori pt. comportamentul nesportiv. 2) a castigat cu Ferrari pentru ca Ferrari a fost cel mai buna masina (sau cumva Barichelo a fost al 2-lea pilot din F1 dupa Schumacher)
    3) Regulamentul a fost schimbat de mai multe ori in favoarea Ferrari (si in defavoarea mai ales Renault - nu ca as adora echipa asta) 4)Plecarea lui din F1 este datorata concurentei - competitivitate echipelor cat si piloti noi si foarte talentati, in nici un caz ca i-a fost lui mila de Massa (de ce nu i-a fost si de Barichelo???) 4) Cum puteti sa spuneti ca a fost Schumacher cel mai bun pilot de F1 cand chiar el in "modestia" lui bine cunoscuta a recunoscut ca nu poate fi comparat cu Juan Manuel Fangio (daca stiti cine e asta :)))
    0 0
  • Nu uitati
    Primul titlu nu l-a obtinut cu Ferrari. a plecat de la Beneton din postura de campion mondial, a muncit pe branci la Ferrari care la vremea aceea era o echipa de pluton si i-a adus in frunte unde i-a mentinut cat timp a stat acolo. Si ce ziceti de faptul ca Montoya l-a lovit din spate sub safety car si a pierdut un titlu???
    0 0
  • intrebare ptr administratori
    mai multi useri si-au exprimat nemultumirea ptr faptul ca massa a fost punctat desi credem ca nu merita acest lucru,iar kimi nu a fost punctat deloc la aceasta stire.kimi a venit la ferrari pe meritul sau si a castigat titlul mondial din primul an.oare nu trebuia si el punctat?asteptam un raspuns din partea dvs.
    0 0
  • @angusyoung
    Declaratiile lui Schumi la adresa lui Raikkonen sunt neutre, motiv pentru care finlandezul nu a primit puncte. Cat despre ideea de a-l puncta pentru ca a castigat titlul la primul sezon cu Ferrari, nu arre nicio legatura cu stirea in sine.
    0 0
  • schmy vs ceilalati
    schumacher = ferrari? de ce?
    uitati de beneton? si aici l-au ajutat regulamentele?
    irvine, oprit de schumacher? de ce? uitati ca schumacher a stat juma' de sezon [pe tusa si irvine nu a reusit sa castige? de ce? alerga tot cu un ferarri
    uitati ca i-au trebuit 2 ani la ferarri sa construiasca o masina cu care sa fie competitiv?
    aaa! ross brawn , mare tehnician dar e la honda, are bani si totusi nu merge...de ce?
    oare nu ar avea nevoie de un schumacher?
    si sa nu uitam 7 titluri!!!!
    0 0
  • @admin
    si massa pentru ce a primit puncte ? multumesc.
    0 0
  • @ angusyoung
    Draga omule, l-ai facut de cacao pe MARELE si ADEVARATUL Angus! I-ai manjit numele absolut gratuit... NU meriti un astfel de nickname! Sa-ti fie RUSINE!
    0 0
  • ptr npacurar
    mie nu mi-e rusine ptr ca mi-am ales acest nickname.din contra ma mandresc cu el.ptr mine ANGUS YOUNG este cel mai mare si mai iubit chitarist din lume.tie trebuie sa-ti fie rusine impreuna cu idolul tau de 2 bani.care nu se va ridica niciodata la nivelul spiritual al lui ANGUS YOUNG.asa cum nici tu nu te vei ridica niciodata la nivelul meu.daca vrei discutie elaborata putem sa luam legatura.dar cred ca n-am cu cine vorbi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru