Senna: "O victorie în 2012 ar fi ca un vis devenit realitate"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.07.2012
Bruno Senna a admis că visează să obţină în acest an prima victorie din carieră, însă consideră că o clasare podium este mai realistă.

Bruno Senna este entuziasmat să concureze în premieră pe circuitul de la Silverstone în calitate de pilot de Formula 1, iar cu această ocazie Williams va avea pentru prima oară un pilot pe nume Senna în cursa de acasă, la 18 ani după oportunitatea ratată din cauza decesului suferit de unchiul pilotului brazilian, Ayrton Senna.

Pilotul echipei Williams admite că şi-ar dori să urce pe prima treaptă a podiumului, însă admite ca acest lucru este dificil şi îl dă ca exemplu pe coechipierul său Pastor Maldonado, care a câştigat cursa de la Barcelona.

"Sigur că există ceva ce vreau să fac cu adevărat, şi anume să câştig o cursă. Dar trebuie să avem răbdare. Maldonado este la al doilea sezon şi a avut tot anul trecut la dispoziţie pentru a învăţa, pentru a face greşeli şi pentru a progresa. Şi este foarte bine integrat cu echipa şi inginerul său. Este foarte greu de văzut din exterior cât de important este asta", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

În acest context, Senna admite că are aşteptări moderate de la Marele Premiu al Marii Britanii şi consideră că o clasare pe podium este mai realistă.

"Când ştii că ai un monopost bun, iar noi ştim că avem un monopost bun, întotdeauna este vorba despre cum pilotezi pe parcursul weekendului.

Aşa cum a făcut Maldonado. A forţat cât de mult a putut şi a obţinut un beneficiu. Sper să avem un weekend bun şi apoi să ajungem pe podium, pe primele locuri din top 10 şi să câştigăm puncte bune. Asta contează cu adevărat. Cred că o victorie în primul meu sezon complet ar fi un vis devenit realitate, dar în acest moment sunt foarte bucuros doar să câştig puncte", a adăugat el.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru