Sepang, calificari: Felipe Massa in pole position!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 22.03.2008
Felipe Massa a obtinut pole-positionul pentru Marele Premiu al Malaeziei, pilotul Scuderiei Ferrari fiind cronometrat cu 1:35.748.

Ferrari au completat prima linie a grilei de start, campionul mondial Kimi Raikkonen clasandu-se pe locul 2.

In spatele celor doi vor pleca pilotii echipei McLaren Mercedes, Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton. Pilotul britanic nu a luptat deloc pentru pole position, la un moment dat pierzand chiar si locul 4 in favoarea lui Robert Kubica in ultimul tur rapid.

Jarno Trulli, care a fost cel mai rapid pilot in Q1, a terminat pe un impresionant loc 5, Kubica cazand astfel pe locul 6. Polonezul s-a clasat totusi in fata coechipierului sau Nick Heidfeld in ultimele secunde. Mark Webber a asigurat locul 8 pentru Red Bull, in timp ce Coulthard a terminat pe locul 12. Castigatorul cursei de anul trecut, Fernnado Alonso, va pleca de pe 9, urmat de pilotul echipei Toyota, Timo Glock.

Dupa rezultatelor impresionante de la Melbourne, Williams au avut un weekend dezamagitor. Nico Rosberg a terminat doar pe locul 16, in timp ce Kazuki Nakajima va pleca ultimul. Pilotul japonez a obtinut al 18-lea timp, insa a fost penalizat cu 10 pozitii pe grila dupa evenimentul in care a fost implicat la Melbourne.

Nelson Piquet jr a ratat prezenta in top 10, desi a aratat o forma mult mai buna decat in Australia. Brazilianul va lua startul de pe locul 13, in timp ce Honda nu au reusit sa intre in Q3, urmand sa plece de pe locurile 11 (Jenson Button) si 14 (Rubens Barrichello).

Sebastian Vettel va pleca de pe 15, in timp ce coechipierul sau de la Scuderia Rosso, Sebastien Bourdais, nu a reusit nici de aceasta data sa patrunda in Q2. Desi isi propusesera calificarea in Q2, Force India nua u realizat acest lucru cu niciunul dintre piloti, Giancarlo Fisichella clasandu-se pe 16, iar Adrian Sutil pe 21.

Rezultatele complete ale calificarilor le puteti vizualiza aici .

Comentarii (8)

  • ShArKy
    am vazut ca heikki la cam jenat pe hamilton in ultimul...nu inteleg de ce sa oprit pe trasa ideala
    0 0
  • Good
    Nu a fost jenat hamilton..s-au oprit pentru a economisi benzina
    Felicitari ferrari ...sa va vedem in cursa
    0 0
  • haidfeld
    haidfeld a fost jenat de catre cei de la mclaren.
    0 0
  • Team Ferrari Staff :D
    Foarte buna performanta celor de la Ferrari>>>>Go Kimi !!
    0 0
  • multi piloti
    multi piloti au ramas pe trasa ideala Ham, Kova ,Massa,cred si Kimi .Ar putea fi penalizati sau cel putin amendati . O sa fie multe discuti , nu trebuia sa ramana pe trasa, ei cand au terminat turul rapid mai erau 30 de secunde si ceilalti din spate mai putea face un tur rapid. Cand a trecut Heindfeld atunci si-a dat seama Kova si a iesit dupa trasa,
    0 0
  • !!!!!
    BMW Sauber will be a little disappointed to see Robert Kubica and Nick Heidfeld sixth and seventh fastest. For Heidfeld, he was faced with the potentially dangerous situation as he embarked on his final hot laps as many of his rivals trickled back to the pits on tick-over to save fuel.

    The German racer weaved his way through the traffic and did manage to pick up one position as he demoted Mark Webber to eighth. It was a tricky situation and something the FIA should address. Like Heidfeld, Fernando Alonso had to negotiate slow cars on his final hot lap but unlike the BMW Sauber driver, was unable to improve his time.
    0 0
  • @real_criss
    a fost jenat ma....ei nu trebuiau sa se afle akolo...ca era mai multi...de aia era posomorat hamilton la final .
    Heidfled il batea pe kubica daka nu era asa...asa si hamilton pe kova :)
    0 0
  • Marii "fani" F1
    Nici macar numele pilotilor nu le cunoasteti si aveti tupeul sa va bagati pe aici in seama...Pateticilor...Jenant
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru